fbpx

Covid-19 pokopal 33-letnega ukrajinskega fitnes vplivnika, pred boleznijo velikega koronaskeptika: To je o virusu povedal pred smrtjo!

Dmitrij Stuzhuk (Foto: Instagram)

33-letni ukrajinski fitnes influencer, Dmitrij Stuzhuk, znani covid skeptik, je umrl za posledicami covid-19. Potem ko je bil pred časom hospitaliziran, je svoje spremljevalce na Instagram profilu pričel svariti, da covid ni šala in da se je motil. Čez čas mu je psotalo boljše in so ga odpustili iz bolnišnične oskrbe, a se mu je v nekaj urah stanje izjemno poslabšalo in so ga prepeljali nazaj v bolnišnico, kjer je tudi umrl.

Dmitrij Stuzhuk, 33, je bil ukrajinski fitnes influencer, promoviral je fitnes, rekreativni šport, zdravo prehrano. Za njegove oboževalce, na Instagramu jih je imel okrog milijon, se je zdelo, da prekipeva od zdravja. Bil je tudi skeptičen do resnosti ali celo resničnosti virusa covid-19.

Dokler ni za covidom zbolel. Ko je, je svoje sledilce pričel svariti pred virusom in tudi red samim skepticizmom. Pisal je objave, v katerih se je pridušal, da virus ni nedolžen, da ga je težko preboleti, da je resna stvar. Da je tudi sam bil med skeptiki, a da se je motil.

Po določenem času mu je bilo boljše in so ga odpustili iz bolnišnične oskrbe v rodni Ukrajini. Že kmalu zatem pa se mu je stanje resno poslabšalo in prepeljali so ga nazaj v bolnišnico, kjer je tudi umrl.

Aleš Ernecl