Črna gora: Vkorakala v banko, se lažno predstavila in odšla z milijonom evrov tujega denarja

Prevarantka (Foto: Blic)

Črnogorska policija išče osebo, ki je 12. aprila s ponarejenimi dokumenti stranke banke Lovćen z njenega računa dvignila 1,3 milijona evrov.

Po poročanju črnogorskih “Vijesti” je banka policijo obvestila dan pozneje, ko je Budvanka M. O. povedala, da ni zahtevala, da se ji izplača denar, ki ga hrani na banki. S policijske uprave so neuradno povedali, da so nato ugotovili, da so denar izročili osebi, ki je predložila ponarejeno osebno izkaznico na ime M. O.

Goljufinja naj bi 11. aprila napovedala, da bo prihranke dvignila v poslovalnici banke v Hercegnovem, od koder so ji glede na velik znesek sporočili, kdaj naj pride. Dan pozneje je vstopila v banko z nahrbtnikom, vzela denar in odšla.

Prevaro so odkrili šele, ko so dokumente poslali na sedež banke v Podgorici, od koder so stopili v stik s stranko, ki jim je povedala, da že več kot leto dni ni bila v Črni gori. “Po odredbi tožilca se izvajajo ukrepi za odkritje neznane osebe, ki je storila goljufijo. Posnetki nadzornih kamer so storilko jasno posnele,” so neuradno sporočili s policije.

Tudi iz banke so dogodek potrdili in povedali, da so o dogodku obvestili pristojne in da se bodo potrudili pri odkritju krivcev. “Izvedeni so bili vsi ukrepi za popolno zaščito oškodovanega komitenta z opombo, da gre za osamljen primer, ki je krit z zavarovalno polico in ne more vplivati ​​na redno delovanje banke,” so sporočili iz banke, poroča Blic.

Sara Kovač