fbpx

Črnska tolpa iz Južnoafriške republike tudi med sojenjem za posilstvo in umor 21-letnice ni zadrževala smeha!

Obtožena črnska tolpa na zatožni klopi. (Foto: Twitter)

Južna Afrika vse bolj propada, ropi, posilstva in umori so na dnevnem redu. Tokrat pa smo bili na sojenju črnski tolpi priča prav grozljivim prizorom – smeha niso zadrževali niti medtem, ko so jim sodili za posilstvo in umor 21-letne belke.

Na sojenju za posilstvo in umor 21-letne Hannah Cornelius so bili za krive spoznani 27-letni Geraldo Parsons, 33-letni Vernon Witbooi in 28-letni Eben van Niekerk, obsojeni pa so bili tudi za ugrabitev, rop in za poskus umora 22-letnega študenta Cheslina Marsha. Na sojenju pa so se odvijali grozljivi prizori: očetu žrtve so se pripadniki črnske tolpe ves čas sojenja dobesedno režali v obraz. Oče je po poročanju Daily Maila medijem povedal, da ni zbral moči, da bi bil prisoten ves čas procesa. Na procesu so namreč obravnavali grozljive podrobnosti zločinov, povedal pa je še, da je z umorom njegove hčerke umrla praktično celotna družina.

Sojenje tolpi (Foto: Twitter)

Po grozljivem zločinu črni tolpaši nadaljevali še z roparskim pohodom!
Zločin se je pričel odvijati 27. maja lansko leto, ko so nadzorne kamere posnele, kako je črnska tolpa obkolila Volkswagen Golf Corneliusove pri objektu, v katerem je prebival Marsh. Nato so ju ugrabili, potem pa so Corneliusovo brutalno posilili, jo zaprli v prtljažnik njenega volkswagna in odpeljali na odročen kraj, kjer so jo umorili. Marsh, ki se je naslednje jutro zbudil ob cesti z zlomljeno roko in s hudimi poškodbami glave, se je odplazil do najbližje hiše, kjer je prosil za pomoč. Po grozljivem umoru se je tolpa z ukradenim avtomobilom podala na roparski pohod, pri čemer so oropali še tri ženske. Policijski pregon se je začel šele, ko jih je začela loviti policija zaradi prehitre vožnje, ujeli pa so jih po tem, ko so zapustili vozilo in beg nadaljevali peš.

J. Ž.