fbpx

Csd jima je odvzel otroka, starša pa sta si ga vzela nazaj

Fotografija je simbolična.(Foto: iStock)

Penny Dianne Worthy in Chad Douglas Eastlack sta starša, ki nista dovolila, da bi jima ameriško socialno skrbstvo odvzelo otroka. V nekem trenutku sta se odločila, da bosta vzela otrokovo usodo nazaj v svoje roke. Uspela sta ga ukrasti ameriškemu centru za socialno delo, nato pa sta se iz Severne Karoline odpeljala na dolgo vožnjo v 2300 kilometrov oddaljeno Montano. 

Policija zaenkrat javnosti še ni posredovala podatkov o tem, zakaj je bil otrok staršema sploh odvzet in kako natanko sta ga uspela izmakniti iz rok socialnega skrbstva. Policija jih je naposled našla v mestu Missoula v Montani. Otroku (ime mu je John Aston Lorell Eastlack) med potjo ni bilo hudega. “Otrok se dobro počuti, predali smo ga lokalnemu centru za socialno delo,” priznava policija.

Do tam so z ukradenim kombijem pripotovali v šestih dneh, policisti pa so pri aretaciji zasegli tudi strelno orožje. Da so na pravi sledi, so ugotovili, ko so lokalni policisti odkrili iskano vozilo v manjšem hotelu. Par se bo moral sedaj zagovarjati tudi zaradi kraje vozila in strelnega orožja.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Pred sodnikom se bo pojavil samo otrokov oče. Chad Eastlack se je predal oblastem brez incidenta, vendar šele po tem, ko so policisti poklicali okrepitve. Oče se bo pred sodnikom prvič zagovarjal že v ponedeljek, materi otroka pa ni bilo treba oditi za zapahe, poroča DailyMail.

Ž. K.