fbpx

Danska obveščevalna služba razkriva največjo teroristično grožnjo

Foto: iStock

Danska obveščevalna služba PET je za danski radio DR povedala, da se največja teroristična nevarnost za Dansko nahaja v sosednji državi Švedski, poroča časnik Copenhagen Post. 

Pred nedavnim je švedska varnostno-obveščevalna služba Säpo opozorila, da je Švedska postala zatočišče za več tisoč ekstremistov, medtem ko je za primerjavo danska PET po navedbah ministrstva za pravosodje prejela 62 poročil o radikalnih prosilcih za azil.

Säpo ocenjuje, da je na Švedsko po zadnjem velikem migrantskem valu prispelo več tisoč nasilnih islamskih ekstremistov, poroča konservativna televizija SVT. S čim podobnim se ta skandinavska država ni srečala še nikoli v svoji zgodovini. Samo za primerjavo: še leta 2010 je Säpo ocenjeval, da je na Švedskem približno 200 islamskih skrajnežev, kar pomeni, da jih je samo v sedmih letih džihadističnim idejam priseglo petkrat več, opozarja generalni direktor policije Anders Thornberg.

Migranti na Švedskem. (foto: epa)

Malmö meka za migrante
Omeniti je treba, da bo Malmö, ki je tretje največje mesto na Švedskem,  v kratkem postalo prvo veliko skandinavsko mesto, kjer bodo etnični prebivalci samo še v manjšini. Za primerjavo: v tem mestu je še leta 1996 živelo 27 odstotkov migrantov, danes pa je migrantov že kar 42 odstotkov. Glede na to, da dansko glavno mesto Copenhagen in švedski Malmö ločuje le most, ni čudno, da so Danci opravičeno zelo zaskrbljeni. Med zaskrbljenimi pa lahko najdemo tudi Norvežane.

Foto: iStock

V ta območja ne zaidite, saj v njih vlada popoln kaos
Na spletu se je v preteklosti že pojavil tudi seznam področij, ki se jih morate izogibati, če odhajate na Švedsko, saj na teh 61 “no-go” območjih vladajo kriminalne muslimanske tolpe, ne pa švedska policija. To so: Alby (Botkyrka), Fittja (Botkyrka), Hallunda / Norsborg (Botkyrka), Husby (Stockholm), Rinkeby / Tensta (Stockholm), Ronna / Geneta / Lina (Södertälje), Bergsjön (Gothenburg), Biskopsgården (Gothenburg), Gårdsten (Gothenburg), Hammarkullen (Gothenburg), Hjällbo (Gothenburg), Lövgärdet (Gothenburg), Tynnered / Grevegården / Opaltorget (Gothenburg), Hässleholm / Hulta (Borås), Norrby (Borås), Rosengård (Malmö), Södra Sofielund (Malmö), Nydala / Hermodsdal / Lindängen (Malmö), Araby (Växjö), Karlslund (Landskrona), Skäggetorp (Linköping), Gottsunda (Uppsala), Vivalla (Örebro), Tjärna Ängar (Borlänge), Oxhagen / Varberga (Örebro), Tureberg (Sollentuna), Dalhem / Drottninghøj / Fredriksberg (Helsingborg), Söder (Helsingborg), Holma / Kroksbäck / Bellevuegården (Malmö), Bäckby (Västerås), Brandbergen (Haninge), Jordbro (Haninge), Skogås (Huddinge), Vårby (Huddinge), Sångvägen (Järfälla), Termovägen (Järfälla), Edsberg (Sollentuna), Bredäng (Stockholm), Hagsätra / Rågsved (Stockholm), Hässelby / Vällingby (Stockholm), Vårberg (Stockholm), Solberga (Stockholm), Östberga (Stockholm), Rissne / Hallonbergen (Sundbyberg), Fornhöjden (Södertälje), Hovsjö (Södertälje), Finnsta (Bro), Smedby (Väsby), Charlottesborg (Kristianstad), Gamlegården (Kristianstad), Hisings Backa (Gothenburg), Rannebergen (Gothenburg), Andersberg (Halmstad), Kronogården / Lextorp (Trollhättan), Fröslunda (Eskilstuna), Lagersberg (Eskilstuna), Skiftinge (Eskilstuna), Råslätt (Jönköping), Hageby (Norrköping), Klockaretorpet (Norrköping), Navestad (Norrköping).
N. Ž.