Danska preverila porekla migrantov: Od 700 prosilcev za azil jih je kar 634 lagalo!

Foto: iStock

Danske oblasti so temeljito preverile ozadje prosilcev za azil in ugotovile, da se je od 700 prosilcev kar 634 zlagalo o svojem poreklu. Vsi so trdili, da so brez osebnih dokumentov in tako brez državljanstva, da bi hitreje prišli do azila.

Danski časnik Jyllandsposten poroča, da jih je od 700 prosilcev za azil na Danskem, ki so trdili, da so brez osebnih dokumentov, 634 lagalo. Vsi so zatrjevali, da prihajajo iz Kuvajta, 634 pa se jih je zlagalo. Oblasti so ugotovile, da prihajajo iz drugih arabskih držav.

Danska agencija za priseljevanje je 700 prosilcev, ki so trdili, da prihajajo iz Kuvajta, natančno preučila. Na laži so jih ujeli po pregledu njihovih družbenih omrežij in ostalih podatkov. V celoti so preverili njihove prenosne telefone in dokazali, da večina izmed njih laže. Vsem 634 so zavrnili prošnje za azil. Veliko izmed njih je na Dansko prišlo iz Iraka, 300 pa jih je celo pripadalo istemu klanu. O svojem izvoru so lagali zato, da bi kot osebe brez državljanstva lažje in hitreje prišli do odobritve za azil.

A. L.

 

 • Commie Disposer

  Nič objavljat, zanikat , da so obstajali – morje naredi svoje

 • stajerc5

  To je se kar v redu, pri nas jih od 571 laze 571 prestitutekov!!!

 • Jefferson Vendski

  Z drugimi besedami, 9% jih je očitno povedalo resnico. Tako visokega procenta nikakor ne bi pričakoval, me je prav šokiralo.

 • xtc

  Azil je treba zaostriti do točke maloda ne nemogoče.

 • Vesna Dolšak

  Tam so to vsaj preverjali, pri nas pa ništa.

 • Interkom

  Prošnji za azil MORAJO biti obvezno priloženi osebni dokumenti. Če je prešel mejo med držvo v vojni in prvo varno državo brez dokumentov, potem jih mora dobiti od UNHCR, ki je del OZN, katerega plačuje CEL SVET zato, da se ukvarja s begunsko problematiko. Če pa bo UNHCR izdal dokument, pa se ugotovi, da je kateri koli podatek v tem dokumentu laže, je treba UNHCR in OZN razpustiti, saj je to samo še podkupljena fašistična sodrga, ki igra po notah vahabitskih bogatih muslimanskih držav.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!