fbpx

Danska preverila porekla migrantov: Od 700 prosilcev za azil jih je kar 634 lagalo!

Foto: iStock

Danske oblasti so temeljito preverile ozadje prosilcev za azil in ugotovile, da se je od 700 prosilcev kar 634 zlagalo o svojem poreklu. Vsi so trdili, da so brez osebnih dokumentov in tako brez državljanstva, da bi hitreje prišli do azila.

Danski časnik Jyllandsposten poroča, da jih je od 700 prosilcev za azil na Danskem, ki so trdili, da so brez osebnih dokumentov, 634 lagalo. Vsi so zatrjevali, da prihajajo iz Kuvajta, 634 pa se jih je zlagalo. Oblasti so ugotovile, da prihajajo iz drugih arabskih držav.

Danska agencija za priseljevanje je 700 prosilcev, ki so trdili, da prihajajo iz Kuvajta, natančno preučila. Na laži so jih ujeli po pregledu njihovih družbenih omrežij in ostalih podatkov. V celoti so preverili njihove prenosne telefone in dokazali, da večina izmed njih laže. Vsem 634 so zavrnili prošnje za azil. Veliko izmed njih je na Dansko prišlo iz Iraka, 300 pa jih je celo pripadalo istemu klanu. O svojem izvoru so lagali zato, da bi kot osebe brez državljanstva lažje in hitreje prišli do odobritve za azil.

A. L.