fbpx

Danski milijarder doživel tragedijo: V terorističnih napadih na Šrilanki izgubil kar tri svojih od štirih otrok!

Foto: Facebook

Milijarder in lastnik giganta z oblačili ASOS Anders Holch Povlsen je doživel pravo tragedijo. V terorističnih napadih v času velikonočnih praznikov na Šrilanki, v katerih je življenje izgubilo 290 ljudi, je namreč izgubil kar tri od štirih otrok. Tiskovni predstavnik najbogatejšega Danca, ki ima v lasti tudi veliko posest na Škotskem, je potrdil smrti otrok, a pri tem ni navedel konkretno kateri so izgubili življenje. 

Samo nekaj dni pred smrtonosnimi napadi, je ena izmed Povlsenovih otrok, hčerka Alma, preko družabne aplikacije Snapchat delila fotografijo na kateri so poleg bazena od zadaj slikani sestri Astrid in Agnes in brat Alfred.

Foto: Twitter

Šrilanška vlada je odgovornost za napade pripisala radikalni islamistični skupini National Thowheed Jamaath (NTJ), pri čemer je ta dodala, da je imela organizacijo mednarodno pomoč, zaradi česar se bojijo, da je bila v napade vpletena teroristična skupina Islamska država. Ekstremistični islamski material je bil po poročanju britanskega Daily Maila najden v eni izmed hotelskih sob, ki naj bi bila uporabljena s strani osumljenih za bombardiranje v hotelih. Sedem bombnih napadalcev je koordiniralo napade na hotele s petimi zvezdicami in cerkve na velikonočno nedeljo, kar kaže na to, da so tarčo predstavljali kristjani in Zahodnjaki.

Foto: Twitter

46-letni Povlsen je poročen z Anne Storm Pedersen, ki jo je spoznal med prodajo za podjetje Bestseller. Par ima v lasti 11 posestev na Škotskem, grad, s posestvom 526 kvadratnih kilometrov. Povlsen velja za največjega zasebnega lastnika v Veliki Britaniji, ta s svojim lastništvom presega vojvodo Atholla in valižanskega princa. Milijarderjev oče Troels je pričel graditi modni imperij z samo eno trgovino, ki je vrata odprla leta 1975. Povlsen ima sedaj 15.000 zaposlenih in ima v lasti znamke kot so Jack & Jones in Vero Moda, sedaj je ta ustvaril bogastvo v vrednosti 5,4 milijarde angleških funtov.

Foto: Twitter

Milijarder prosil za spoštovanje zasebnosti
V svoji izjavi je tiskovni predstavnik Bestsellerja Jesper Stubkier dejal, da lahko potrdi, da so v napadih umrli trije njegovi otroci. “Drugih komentarjev ne bomo dajali, prosim da spoštujete zasebnost družine,” je povedal. V eksplozijah, ki so bile usmerjene na kristjane, hotelske goste in  tuje turiste je bilo poškodovanih 500 ljudi, med njimi je umrlo 32 tujcev. Med tragično preminulimi je Britanec Alex Nicholson, njegova 11-letna hčerka Annabel in 42-letna mati Anita, ki so umrli v kavarni na drugem nadstropja hotela Shangri La. Družinske počitnice je preživel le oče Ben Nicholson. 

Foto: Twitter

H. M.