fbpx

Debeli severnokorejski diktator se spet igra z življenji milijonov – Trump mu je zato povedal svoje!

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump se je odzval na grožnje severnokorejskega diktatorja Kim Džong Una, ki je zagrozil, da bo sprožil jedrsko vojno z Združenimi državami Amerike, saj ima na mizi pripravljen gumb za zagon jedrskega orožja, in da ga ni strah uporabiti. 

“Združene države Amerike se ne morejo kosati z mano in našo državo,” je Kim dejal Severnokorejcem v okviru novoletnega programa na nacionalni televiziji. Poleg tega je povedal, da je celotno ozemlje ZDA v jedrskem dosegu in da je gumb za sprožitev jedrskega napada vedno na njegovo mizi. “To je samo resnica in ne grožnja,” je še dodal diktator.

Velika verjetnost, da tega gumba sploh ni 
Ameriški Newsweek navaja, da je velika verjetnost, da takšnega gumb sploh ni, glede na to, da so za jedrsko izstrelitev potrebni številni strokovnjaki na več ravneh in natančne koordinate za izstrelitev. Prav tako pa naj bi Kim Džong Un večino svojega časa preživljal zunaj svoje pisarne v glavnem mestu Pjongjang.

V odgovor na Kimovo širokoustenje je Trump prek družbenega omrežja Twitter sporočil, da ima tudi on v ovalni pisarni “jedrski gumb”, poleg tega pa je pripomnil, da ta gumb v nasprotju s severnokorejskim dejansko deluje. Tovrstna izmenjava groženj predstavlja del besedne vojne med severnokorejskim despotom in ameriškim predsednikom, ki se lahko za Severno Korejo konča z uničujočimi posledicami.  S tem Kim tudi ogroža državo, kjer večina prebivalstva že tako hudo trpi zaradi pomanjkanja hrane, medtem ko on živi brezskrbno življenje.

N. Ž.