fbpx

Demokrati so lagali in zavajali javnost

Demokratska kandidatka Hillary Clinton je leta 2016 kljub silovitemu navijaškemu novinarstvu izgubila proti Donaldu Trumpu. Pozneje so republikanskega kandidata poskušali omadežavati z rusko vohunsko afero. Foto: STA.

Zapisi ameriškega kongresa kažejo, da so demokrati lagali in zavajali pri svoji obtožbi ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Preiskava ni našla nobenih dokazov o Trumpovem sodelovanju z Rusijo, demokrati pa so preprečevali objavo izsledkov preiskave. Ameriški predsednik Donald Trump in njegova ekipa so že dolgo opozarjali, da so vse obtožbe, ki jih demokrati nizajo na račun njegovega »povezovanja z Rusijo«, iz trte izvite in da to tudi njegovi politični nasprotniki dobro vedo, vendar kljub temu še naprej pri njih vztrajajo, da bi Trumpa kar se da očrnili. Dejansko so demokrati, takoj  ko je Trump na volitvah leta 2016 popolnoma uničil demokratsko kandidatko Hillary Clinton, začeli predsednika obtoževati, češ da je sodeloval z Rusi.

Po trditvah demokratov naj bi Rusom kot predsednik bolj ustrezal Donald Trump, zaradi česar naj bi bili sprožili informacijsko vojno, s katero so oslabili Clintonovo in omogočili Trumpovo zmago. Trump je seveda te trditve že davno označil kot neumnost, vendar so demokrati vztrajali pri preiskavi.

Lagali so demokrati
Preiskava je trajala skoraj tri leta, požrla kup denarja, na koncu pa ni našla dokazov za Trumpovo »zarotniško sodelovanje« z Rusi. A to ni demokratov ni ustavilo. Potem ko so na volitvah 2018 dobili večino v predstavniškem domu kongresa, pa so sprožili kar uradno obtožbo za odpoklic predsednika zaradi laganja in zavajanja v zvezi z »rusko povezavo«. Obtožba je februarja letos seveda padla v senatu, kjer bi potrebovali dvetretjinsko večino za odstavitev predsednika. No, zdaj pa se je razkrilo, da ni lagal in zavajal Trump, pač pa demokrati. Še posebno je bil pri tem dejaven demokratski poslanec Adam Schiff, ki ga je demokratska večina v predstavniškem domu tudi zadolžila za vodenje celotnega procesa ustavne obtožbe zoper predsednika Trumpa.

Schiff v škripcih
Zdaj se je v škripcih znašel Schiff.  Na zahtevo Bele hiše je namreč odbor za obveščevalne dejavnosti v predstavniškem domu prejšnji teden objavil 57 zapisov pogovorov o preiskavi v zvezi z domnevnim vpletanjem Rusije v volitve leta 2016, iz katerih izhaja, da je isti odbor pod vodstvom republikanca Nunesa že marca 2018 ugotovil, da ni  nobenih dokazov za povezave Trumpa in članov njegove ekipe z Rusijo. Večina omenjenih zapisov je bila pripravljena za objavo že pred časom, a je objavo preprečeval Schiff, ki je po volitvah 2018, ko so demokrati osvojili večino v spodnjem domu ameriškega kongresa, postal predsednik omenjenega odbora. Schiff, ki je od januarja 2019 vodil postopek ustavne obtožbe proti predsedniku Trumpu,  je torej dejansko ves čas vedel, da za navedene obtožbe ni dokazov, vendar je namenoma prikrival dejstva in zavajal tako člane kongresa kot tudi javnost.

Prejšnji teden je o tem poročala televizijska hiša Fox News, časnik Wall Street Journal pa je o tem razkritju poročal v uvodniku uredništva. Schiff in praktično vsi, ki so sodelovali v laganju in prikrivanju, so se torej znašli v precejšnjih škripcih, lahko se jim celo zgodi, da bodo končali v zaporu. Trump je že nakazal, da bo razkritje do konca izkoristil. Pred dnevi je namreč na Twitterju objavil: »Ste se zabavali, ko ste me preiskovali? No, zdaj sem jaz na vrsti.«  

Ameriski predsednik Donald Trump. (Foto: epa)

Številka
57 zapisov pogovorov dokazuje, da ni prav nobenih dokazov, da bi bil  Trump povezan z Rusijo.

Dve štruci kruha za mesečno plačo
Desetletja vladavine socialistov so nekoč cvetočo Venezuelo pripeljali do popolnega propada. Venezuelska vlada se je celo hvalila, da je dvignila minimalno mesečno plačo na vrtoglavih 400 tisoč bolivarjev, polega tega pa socialno čuteči levičarji najrevnejšim dodajajo še 400 tisoč bolivarjev v bonih za hrano. Prikladno pa so pozabili povedati, da je teh osemsto tisočakov samo pet ameriških dolarjev. In kaj si lahko človek v Venezueli kupi za to »bogastvo«? Avtor zapisa na spletnih omrežjih pravi, da slabi dve štruci kruha na mesec, kadar hrana sploh je na policah, kar seveda ni zagotovljeno. To »zgodbo o uspehu« nam levičarji predstavljajo kot zgled, ki mu je vredno slediti.

Venezuelski diktator Nicolas Maduro (foto: EPA)

Kitajci in WHO so družno lagali
Po pisanju nemške revije Der Spiegel je tudi nemška obveščevalna služba sestavila poročilo, v katerem potrjuje trditve nekaterih drugih obveščevalnih služb, ki obtožujejo Kitajsko laganja v zvezi z pandemijo novega koronavirusa. Poročilo nemških obveščevalcev pravi, da je voditelj kitajske komunistične partije XI Jinping lagal in zadrževal informacije glede koronavirusa, s tem pa povzročil, da so druge države pozno izvedle ustrezne ukrepe. Še več, nemški obveščevalci so potrdili navedbe nekaterih politikov in obveščevalnih služb drugih držav, da so Kitajci vplivali na svetovno zdravstveno organizacijo (WHO), da je pomagala Kitajski pri njenem laganju in prikrivanju informacija glede novega koronavirusa.

Kitajski predsednik Xi Jinping (foto: EPA)

Obamova vlada prodajala orožje narkokartelu
V javnost je prišel nov škandal, za katerega je bila kriva administracija prejšnjega ameriškega predsednika Baracka Obame. Njegova administracija je odobrila tajno operacijo, s katero naj bi zbrali dokaze proti mehiškim narkokartelom. Del te operacije je bila tajna prodaja avtomatskega orožja kriminalcem, s katero naj bi prišli do želenih dokazov. Operacija je spodletela, mafijci pa so dobili v roke 2200 kosov avtomatskega orožja, ki so ga nato uporabili v vojnah med karteli, v katerih pa pade tudi na tisoče nedolžnih žrtev. Mehiška vlada je razumljivo ogorčena, ogorčen pa je tudi del ameriške javnosti, ker so bili med žrtvami mafijskih spopadov tudi Američani.

Bogdan Sajovic