fbpx

Deset incidentov v desetih dneh dokazuje, da ima Donald Trump prav glede švedske migracijske katastrofe

Foto: EPA. Švedske No Go cone so postale vsakdanja nevarnost.

Švedska politika in mediji so poskrbeli za pravo razburjenje, potem ko je novi ameriški predsednik Donald Trump za primer negativnih vplivov množičnih migracij izbral Švedsko. Samo deset dni pozneje lahko izpostavimo deset novih incidentov, ki so pretresli nekdaj mirno skandinavsko državo. Pred dvajsetimi leti bi se vsaka od desetih novic znašla na naslovnicah tako švedskih kot tudi evropskih medijev, danes pa so kriminalni incidenti postali že tako običajni, da pravzaprav ne predstavljajo več objave vredne novice. Tudi, ko jo kdo objavi, režimski mediji o tem načrtno molčijo. Še več, švedski predsednik vlade Carl Bildt je Trumpa po Twitterju vprašal, “kaj neki kadi”.

1. Množični neredi v stockholmskem predmestju Rinkeby
Gasilci so morali pogasiti goreči avtomobil v Kisti, potem ko so mladi ekonomski migranti razgrajali v številnih predmestjih Stockholma. Mladina je prevračala in zažigala avtomobile. Samo 48 ur po Trumpovem govoru so se migranti znašli na ulicah, med drugim napadali tudi trgovine in metali kamenje v lokalne izložbe. Potem, ko je posredovala policija in nekaj fantov aretirala, se je mladina spopadla še z njo. Policisti so se morali pred nasilneži celo umakniti na lokalno bencinsko črpalko.

2. Fotografa levičarskega časopisa napadli v coni “no go”
Neposredno po napadih v Kisti je švedski časopis Dagens Nyheter na prizorišče zločina poslal enega izmed svojih fotografov, da bi incident dokumentiral tudi s slikovnim gradivom. Ko se je v soseski, ki ji Švedi žargonsko pravijo kar “no go”, saj je zaradi ekonomskih migrantov že leta in leta celo življenjsko nevarna, pojavil ob 22. uri, so mu nasilneži ukradli kamero in se ga tudi fizično lotili. Ko je le ušel pred nasilneži in poklical policijo, so mu dejali, da se bo moral znajti sam in bolnišnico obiskati sam, saj bi bilo posredovanje za policiste morda prenevarno.

3. Ročno granato so našli v mestnem parku v Malmeju
Si predstavljate, da se sprehajate skozi mestni park in na tleh zagledate ročno granato? Prav to se je zgodilo v Malmeju. Našli so jo policisti, potem ko so zaradi streljanja v bližnji soseski iskali osumljenega 15-letnega ekonomskega migranta.

4. Še eno granato so našli v Stockholmu
V bližini policijske postaje v švedskem glavnem mestu so našli še eno ročno granato, zato so na prizorišče poklicalo specialiste za eksploziv. Policiji se še vedno ne sanja, kdo je v smetnjak odvrgel eksplozivno sredstvo in zakaj bi storil nekaj takšnega.

5. V napadu z ročno granato v Malmeju je bil poškodovan moški
Švedski mediji so poročali o poskusu umora z ročno granato, ki naj bi se zgodil v ponedeljek zvečer v Lindängenu, v Malmeju, v neposredni bližini tamkajšnje mestne hiše. Ena oseba naj bi bila poškodovana, policija, ki je ob preiskavi odkrila drobce šrapnela, pa sklepa, da je granata eksplodirala in tako povzročila tudi nekaj škode v okolici. Čeprav policija še ni dala zaključkov, pa gre verjeti, da je nekdo v množico ljudi na mestnem trgu namenoma vrgel ročno granato. Poškodovanega moškega so odpeljali v bolnišnico na zdravljenje, po poročanju švedskih medijev pa ne gre za osumljenca.

6. Na Švedskem vse več simpatizerjev Islamske države
Švedske obveščevalne službe poročajo, da je v državi vse večje število simpatizerjev zloglasne teroristične skupine Islamska država. Razlog tiči v številnih ekonomskih migrantih in drugih prebivalcih Švedske, ki so se pridružili bojevanju na Bližnjem vzhodu in se vrnili v Skandinavijo, kjer zdaj širijo svojo ideologijo ter rekrutirajo nove člane. Številni borci so se vrnili na Švedsko ob vzpodbudi lokalnih oblasti, ki so jim ponudile davčne olajšave, zastonj namestitev in učne ure vožnje.

7. Švedska knjižnica je prepovedala knjige o kritikah množičnih migracij
Številni Švedi ne upajo na glas govoriti o svojem nestrinjanju s politiko množičnih migracij, saj se bojijo, da bodo označeni za rasiste. Tudi Kurd iranskega porekla, znani ekonomist Tino Sanandaji, ni imun na takšne prepovedi, saj stockholmske knjižnice na svojih policah niso želele imeti nejgove knjige o množičnih migracijah “Množični izzivi”.

8. Švedski ambulantni delavci zahtevali vojaško obrambno opremo
V nevarnih predelih Stockholma, ko je cona “no go”, švedski ambulantni delavci ne želijo oskrbovati lokalnega prebivalstva, ki potrebuje pomoč, saj nimajo ustrezne opreme. In kakšna bi bila pravšnja? Reševalci zahtevajo kar vojaško obrambno opremo in neprebojne jopiče, saj so reševalna vozila nenehno tarča napadov.

9. Švedska ni kaznovala migranta, ki je oplodil svojo 14-letno ženo
Švedski preiskovalci so opustili preiskavo zaradi pedofilije nad sirskim ekonomskim migrantom, ki se je v domovini poročil s 13-letno deklico, potem pa ji je naredil še otroka. Razlog? Ker se to ni zgodilo na Švedskem. Za primerjavo; vsak Šved, ki bi si privoščil nekaj podobnega, bi končal za rešetkami.

10. Kljub vsemu švedski politiki še vedno trdijo, da je zaradi migracij država močnejša!
Ko je Donald Trump kritiziral švedsko vlado zaradi njene zgrešene migracijske politike, se je nekdanji premier Fredrik Reinfeldt pojavil na eni izmed televizij in zatrjeval, da migracijska politika dela močnejšo državo. Za lokalni časopis pa je dan pozneje izjavil, da je njegova dežela dežela migracij.

(povzeto po Breitbartu)