fbpx

Devet moških nad ranljivo 14-letnico: Poglejte, kako sprijeno barbarski islam še vedno dopušča posiljevanje, ugrabljanje in pretepanje žensk

Simbolična slika (Foto: iStock)

Pakistanska policija je nedavno aretirala osem moških, ki so ugrabili, pretepli in slekli 14-letno deklico ter jo nato prisilili, da naga paradira po vasi. Šlo naj bi za dejanje, ki se dotika časti njene družine. Njen brat je prevaral svojo ženo, vaški svet pa je določil, da bo posledice nosila njegova sestra. Nezakonita dejanja vaškega sveta so vedno bolj sporna, nekatere starešine so celo v priporu. Žal pa to ne pomeni konca muslimanske krutosti.

Prejšnji teden je skupina omenjenih moških dekle ugrabila, jo slekla in prisilila, da naga preteče pakistansko vas Garahmat. Po vasi se je že dolgo govorilo, da dekličin brat vara svojo ženo. Ko je to izvedel vaški svet, je odločil, da lahko družina bratove žene kaznuje družino prešuštnika. Očitno so se odločili, da bo njegovo kazen plačala njegova mlajša sestra.

Dekličina družina je po ponedeljkovem poročanju pakistanske televizije DAWN zatrdila, da so 14-letnico ugrabili ter jo odpeljali v zapuščeno hišo, kjer jo je devet ljudi preteplo in sleklo. Pred tem naj bi se s tremi bratranci sprehajala ob lokalnem ribniku. Policija enega osumljenca še vedno išče, ostalih osem pa je v sredo stopilo pred sodnika.

Pri krutih posilstvih in umorih sodeluje tako vaški svet kot celotna družina
O muslimanskem kaznovanju oskrunitve družinske časti smo že večkrat pisali, kazni pa so predvsem posilstva in kruti umori. Tudi v muslimanskem Pakistanu je družinska čast zelo občutljiva problematika, saj je na tem območju ubitih okoli tisoč žensk letno, umorijo pa jih kar njihove radikalne družine. Vaški svet je zaradi reševanja družinskih sporov brez vključitve sodnega sistema prejel številne kritike in očitke, saj je namerno kaznoval  in zlorabljal ranljive sorodnike, ki pri kaznivem dejanju niso sodelovali.

Vaški svet sestavljajo lokalne starešine. Tradicija veleva, da na podeželskih območjih v Pakistanu vsa kriminalna dejanja in spore rešujejo oni, saj sodišča in odvetniki “niso vedno dostopni ali vredni zaupanja”. Njihove odločitve so bile že velikokrat prepoznane za nezakonite, trpijo pa predvsem ženske. “To, kar delamo, je značilno za naš prostor. Vemo, da je narobe, a tako se stvari tukaj izvajajo. Ob tem preprosto prosimo za razumevanje in obljubljamo, da tega ne bomo več storili, čeprav vemo, da to ni res,” je dejal 45-letni Mohammad Amin, član vaškega sveta, ki je zaradi svojih nečloveških odločitev zdaj v priporu.

Končno začeli tudi z aretacijami, a se zagovarjajo, da se “spori pač tako rešujejo”
Pred tremi meseci so člana vaškega sveta celo aretirali, ker je v imenu maščevanja naročil posilstvo najstnice, katere brat je posilil 12-letnico. Sestra seveda o tem ni vedela ničesar. Nesrečni dogodek se je odvil v predmestju mesta Multan, ko je vaški svet odredil posilstvo 16-letnega dekleta, ki bi tako plačalo kazen svojega brata, ki je spolno napadel 12-letnico. Petindvajsetletni družinski član Muhammad Bulal je dejal, da je, ko so izvedeli za prvo posilstvo, celotna družina posiljevalca odšla do žrtvine družine in se ji želela opravičiti. “Ženske v tisti družini so začele kričati in njihovi možje so nas prosili, naj pripeljemo posiljevalčevo sestro, nato pa se bomo pogovorili,” je dejal. “Ko smo dekle pripeljali, se je njihova družina skupaj z vaškim svetom odločila, da bo isto dejanje storjeno dekletu. Ničesar nismo mogli storiti, saj se v naši vasi spori pač tako rešujejo.”

A. L.