Diktator Erdogan dve leti po neuspelem vojaškem udaru še vedno izvaja množične čistke političnih nasprotnikov

Foto: epa

Turčija je danes objavila odlok, s katerim so odpustili več kot 18.500 javnih uslužbencev, od tega številne policiste, vojake in akademike. Kot je objavljeno v turškem uradnem listu, so odpustili skupno 18.632 ljudi, od tega 8.998 policistov, 3.077 vojakov in 199 akademikov.

V Turčiji vse od poskusa državnega udara julija 2016 veljajo izredne razmere, po poročanju turških medijev pa naj bi bil današnji odlok zadnji, ki so jih izdali v času izrednih razmer. Te naj bi po pričakovanjih odpravili v prihodnjih dneh.

Izredne razmere so po poskusu državnega udara podaljšali sedemkrat in zadnje obdobje naj bi se uradno končalo 19. julija. Vse od začetka izrednih razmer so skupno odpustili več kot 110 tisoč javnih uslužbencev, več deset tisoč pa so jih suspendirali.

Po udaru je Erdogan utrdil svojo moč z obračunom političnih nasprotnikov
Najnovejše informacije razkrivajo, da je bil vojaški puč v Turčiji pred dvema letoma orkestriran s strani Erdoganovih privržencev. Ta je z organizacijo vojaškega puča, ki je bil obsojen na propad, omogočil Erdoganu, da odstrani svoje politične nasprotnike ter utrdi svoj položaj.

Foto: epa

V organizaciji spodletelega vojaškega udara naj bi po Erdoganovih navodilih sodelovala vodji vojske ter obveščevalnih služb Hulusi Akar in Hakan Fidan. Za samo izvedbo obsežne operacije je bil po trditvah spletnega protala Turkish Minute zadolžen poveljnik posebnih sil (ÖKK), generalmajor Zekei Aksakalh.

C. Š., STA

 • Vojteh Dovč

  to pa je demokracija ni kaj.
  -Še sedaj ni nihče dal odgovora, od kje Janši podatek, da smo Slovenci podpirali vstop Turčije v EU

  Janez Janša je po pogovorih s turškim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom dejal, da Slovenija podpira vključitev Turčije v Evropsko unijo in pri tem spomnil na visoko podporo članstvu Turčije v slovenski javnosti.

  • xtc

   Kaj ima JJ z Erdoganom?
   Zopet bledeš,to je bilo pred Erdoganovim pučem. ,dafinitivnio je jasno ,da so politiki s strani EU podpirali Turčijo pri vstopu v EU,če bi šla napreje po poti Ataturka ne pa Erdogana islamista,katerega državni udar je vodil Iranski agent oz. Erdogan je podaljšek islamističnega Irana,ki ga levi bebčki tako branite.

 • xtc

  Erdogan,me močno spominja na Kučana in njega ambicije in pretekla dejanja.
  Je pa dejstvo ,da je zrežiran državni udar vodil Iranski agent po navodilih Irana in Erdogana,ki želita vzpostaviti islamistično turčijo zato odstranjuje politične in sekularne nasprotnike,Erdoganova Turčija nima mesta v EU in EU bi morala podpornike Erdogana poslat nazaj v Turčijo so islamisti kot Erdogan.
  Sicer pa je stanje današnje Turčije dobro opisal Brščič in njeno lezenje v srednji vek,kot gospodarsko hiranje,pod Erdoganom.

  • FRANC3

   Če bi levičarji v Sloveniji prevzeli popolno oblast, bi ravnali enako. Že sedaj delajo pogrome nad drugače mislečimi. Če pa bi dobili večino, bi sledile racije!

 • garfi

  MLADE SLOVENKE IN SLOVENCI POZOR !!!
  gibanje zapustite leWiČĆarje-LEVE FAŠISTE
  #WalkAway Campaign- WHY I LEFT LIBERALISM & THE DEMOCRATIC PARTY
  https://www.youtube.com/watch?v=4Pjs7uoOkag

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!