fbpx

Dim, kaos in strah – v New Yorku se je zgodil teroristični napad!

Foto: Twitter

Na podzemni železnici na Manhattnu v New Yorku se je v jutranjih urah zgodil teroristični napad z doma izdelano bombo. V napadu so bile poškodovane tri osebe, da je šlo za terorizem pa je že potrdil župan New Yorka Bill DeBlasio. Policija pa je pridržala 27- letnega državljana Bangladeša, simpatizerja Islamske države. 

New York je že drugič v zadnjih dveh mesecih postal tarča terorističnega napada. Tokrat je terorist okoli pol osme ure zjutraj po lokalnem času napadel podhod, ki povezuje dva večja terminala podzemne železnice med avtobusno postajo Port Authority in Times Squareom.

Osumljenec za teroristični napad je 27- letni Akayed Ullah, ki so ga ranjenega prijeli na kraju dogodka in se že zdravi v bližnji bolnici zaradi opeklin ter ureznin. Na sebi je imel pritrjeno doma izdelano bombo, po nekaterih podatkih pa gre za nekdanjega voznika taksija, povezanega s teroristično Islamsko državo. V napadu so bili ranjene tri mimoidoče osebe, ki so morale poiskati zdravstveno oskrbo.

Prijeti napadalec.

Postaje podzemne železnice, kjer se je zgodil napad je ena najbolj obljudenih, preko nje pa se vsak dan prevaža oko 225 tisoč ljudi, zato obstajajo špekulacije, da je napadalčeva bomba eksplodirala predčasno.

C. Š.