Dnevno so tarča migrantov, a vlada jih ne zaščiti!

Foto: Twitter

Domačini najvišjega ležečega kraja na Hrvaškem živijo v nevzdržnih razmerah, saj so dnevno tarča migrantov. Begovo Razdolje, nekdaj zaradi odmaknjenosti miren kraj, je zdaj v nenehnem pred migranti: vlomi v hiše, uničevanje križev in krščanskih znamenj ter uničevanje lastnine s strani neciviliziranih migrantov so sedaj na dnevnem redu, poroča hrvaški Periskop.
V tem tednu pa so se razmere samo še poslabšale. Migranti so ponoči nasilno vstopili v pet hiš v Begovem Razdolju, v eni od njih so presenetili speče lastnike. Obupani domačini zahtevajo, da se vlada nemudoma odzove, terjajo pa tudi policijsko zaščito, ker trdijo, da imajo pravico do normalnega in varnega življenja v domovini.
Domačinka Mirna Jardas skoraj vsak dan kuri odvržena oblačila in smeti za migranti, saj se boji morebitne okužbe z neznanimi boleznimi, ki jih migranti nenehno prinašajo v Evropo, je povedala novinarjem. Z migranti ima slabe izkušnje, ukradli so ji obleko, čevlje in potovalne torbe, zlomili dvoja vrata, omaro, poškodovali opremo, zlomili križ. “Žalostno, nimam besed, težko je. Vedno sem sočustvovala z migranti, ljudje pač potrebujejo pomoč, toda ko vidim, kaj počnejo, lahko rečem le, ne, nobene pomoči več ne dobijo od mene,” je za hrvaško RTL dejala Mirna iz Begovega Razdolja.

Par na pragu devetdesetih. Spala sta, ko so migranti vlomili skozi okno shrambe in ga razbili. “Samo zid je bil med nami, zato od včeraj več ne morem spati. Lahko nas ubijejo! To ni bilo prvič. Samo jokala sem, ne smem se spomniti na ta dogodek,” je povedala Štefica Gržanić iz Begovega Razdolja.

Nova drama se je zgodila že naslednji dan. Nek vikend so migranti zapustili šele zjutraj. Lastniki so bili v Zagrebu, sosedje pa so opazili superge pred vhodom in vlomljena vrata. V notranjost niso mogli, ker so bila vrata zapahnjena od znotraj, nato pa so slišali živčno tekanje po notranjosti hiše. Poklicali so policijo in preden je ta prišla, so štirje migranti kot specialci že tekli proti gozdu v hrib. Nekaj domačinov je steklo za njimi, ker so s seboj vlekli težke torbe, vendar so odnehali, ko je eden od migrantov potegnil okrog 30 centimetrov dolg nož, podoben mačeti, so novinarjem povedali domačini. “Hočemo le zaščito, da nas policija zaščiti, da živimo v miru. V devetdesetih smo bili prikrajšani, zdaj so zopet pozabili na nas,” pravi Zvonko Francisković iz Begovega Razdolja.

Domačini se bojijo prihoda novih migrantov. O opisanih primerih so zato novinarji zaprosili za pojasnila policijsko upravo Primorsko-goranske županije, njihov odgovor so objavili v medijih: “PP Delnice v zadnjih dveh dneh ni prejela nobenega obvestila s strani fizičnih ali pravnih oseb o vlomu v objekte na omenjenem območju. Policija je prejela tri poročila o vlomih v hišo in vikend. Podani so dokazi, da gre za kaznivo dejanje kršitve nedotakljivosti stanovanja in povzročeno škodo s strani tretjih oseb, glede na dejstva in sledi s kraja dogodkov, s katerimi se trenutno ukvarjamo, storilci pa niso znani in ne moremo reči, ali so storilci migranti. Obveščamo vas tudi, da policija preveri vsako prijavo in nadaljuje s potrebnimi ukrepi za odkrivanje in pregon kaznivih dejanj ter z bojem proti nezakonitim migracijam,” pravi PU Primorsko-goranske županije, piše RTL.

M. V.

 • RATATA

  Nesrečni ljudje!
  Imajo pa en problem, saj so si u hrvatskoj nezavisnoj, dobro zapomnili besede poglavnika prevzete od Starčevića, da so muslimani cvijet hrvtstva.

  https://sh.wikipedia.org/wiki/Velika_Hrvatska

  https://www.youtube.com/watch?v=HlcMjkWH6B4

  • Felikss_AH

   Vic je v temu da so avtohtoni Muslimani v Bosni večinoma potomci Islamiziranih Hrvatov in prav zaradi tega se je takratna NDH raztegnila na Bosno. Tudi obe SS divizije Handzar in Kama so bile osnovane kot Hrvaške. Poleg tega vse do vojne v YU Bosanski Muslimani so bili povsem nekaj drugega od tega kar so postali danes pod vplivom Wahhabitskih prilivov in vpliva.

   Zato se ni čuditi takratni Starčevićevi izjavi ki jo navajaš… danes so pač drugi časi… predvsem pa drugi Muslimani

   Tu je pojasnjeno o Bosanskem zgodovinskem etnosu – HRVATI ISLAMSKE VJERE – http://www.croatianhistory.net/etf/marcinko_musl.html – Povjestnik Aali i putopisac Evlija Čelebija – “Osmanskoturski povjestnik Aali (1542.-1599.), rodom iz Galipolja, trideset je godina živio u Bosni na dvoru bosanskih valija (namjestnika). On je prvi u turskoj povijesti bosansko-hercegovačke Muslimane nazvao Hrvatima. U svomu djelu Tarihi Aali on piše (prijevod dr. Safvet-bega Bašagića”

   • RATATA

    Lahko bi jih poimenoval tudi NESrbi, saj že Konstanitin Porfirogenet leta 940 (verjetno) v Kroniki De Administrando Imperio (imam le v srbohrvaščino prevedeno kritiko Boga Grafenauerja iz leta 1946 na papirju) govori o prihodu hrvatov in srbov v šrstem stoletju…, je pa zamolčano, da so prišli med Slovene. Seveda so vsi upori proti zlaganem tolmačenju v sfrj popolnoma potihnili in zgodovinarji, sociologi, jezikoslovci so postali režimski ali jih pa ni bilo. Prej še nemška šola ni počela takšnih neumnosti, kot so jih po “svobodi” ko so delali jugoslovanski narod na tekovinah nob in revolucije.
    Že z ilirizmom smo postali troedino nagraužno pleme….

    Nihće ne bo povedal ali so bili pred poturčenjem srbi ali hrvati dagajebeš, zdaj so uradno Bošnjaki, pa mirna Bosna.

    Kratek izsek;
    “”
    Teorije o naselitvi Slovanov temeljijo na dejstvu, da so bili Sloveni v času pisanja zgodovinskih dogodkov prisotni na ozemljih, na katerih večinoma še vedno bivajo. Ker so si nekatera agresivna plemena lastila ista ozemlja, so Slovenom pravico do bivanja na ozemljih, ki so jih naseljevali že tisočletja odvzemali tako, da so jih odrivali proti vzhodu, zato so se “morali” v osrednjo Evropo priseliti šele v 6. stoletju.

    Edini na videz verodostojni viri, ki so podlaga teoriji o naselitvi Slovenov, so bizantinski viri o vpadih Slovenov in plenitvah po bizantinskem cesarstvu. Zgodovinar Florin Curta, ki je preiskal Bizantinske vire 6. in 7. stoletja, je prišel do spoznanja, da niti en vir ne navaja naselitev, pač pa denarne težave cesarstva, ki so privedle do tega, da so se mirni Sloveni o katerih do tedaj ni bilo potrebno pisati, pod silo bremen prelevili v napadalce in se s tem vpisali v zgodovino Evrope, ki se po 14 stoletjih popolnoma napačno tolmači.

    Vzhodno Rimsko cesarstvo, šele v 16. stol. prvič imenovano Bizantinsko cesarstvo, je v 5. in 6. stol. zaradi povečanih potreb po denarju za obrambo pred barbari, zaradi vojn s sosedi, predvsem Perzijci in zaradi naravnih nesreč, z davki preko vseh meja obremenjevalo kmete na Balkanu. Čedalje več kmetij davčnih bremen ni več zmoglo, zato so se morale zadolževati. Spiralno izžemanje je vodilo do tega, da je cesarstvo posamezne kmetije zaplenilo, kmetje z obupanimi družinami pa so postali brezpravni sužnji. Ker je bilo takih primerov čedalje več, so kmetje v begu pred suženjstvom začeli zapuščati kmetije, kar je privedlo do še večjih obremenitev preostalih kmetov, ki so kmalu padli v primež dolgov in suženjstva.

    Nesrečni kmetje so se zatekli na varno, izven oderuškega vojaško-upravnega dosega Bizantinskega cesarstva, to je na drugo stran reke Donave. Znotraj političnih meja cesarstva so imeli romansko državljanstvo, zaradi česar so bili uradno imenovani Romani. Na drugi strani Donave, izven cesarstva pa niso bili več podvrženi cesarskim zakonom, postali so politično neodvisni, zato so pisci navajali njihovo pravo ime Sloveni, ki je bilo novo na političnem zemljevidu Evrope tega časa. Zanimivo je, da naj bi bili Slovani leta 551 naseljeni do Donave, od Belgrada navzgor pa do Save,7 kar se ravno pokriva z ozemljem izven bizantinske oblasti.

    Tam so se organizirali in svojo nesrečo, ki jim jo je povzročil cesar, kot Sloveni (Sklavi) maščevali tako, da so v organiziranih plenilskih pohodih prek Donave vpadali v Bizantinsko cesarstvo. Združeni so bili tako močni, da so lahko napadali celo glavo cesarstva, Carigrad.3 Tudi Jordanes jasno pove, da zaradi njih (bizantinskih) grehov sedaj Veneti, Anti in Sloveni razsajajo povsod zoper nje. V izvirnem besedilu: “..Venethi, Antes, Sclaveni; qui quamvis nunc, ita facientibus peccais nostris, ubique deseviunt..”.5 Kaj nam to pove? Nedvoumno in neposredno je omenjeno slovensko maščevanje v letu 527,6 kot povračilni ukrep zoper neka pretekla bizantinska dejanja proti Slovenom, ki so se zgodila že leta ali celo desetletja pred letom 527, kar kaže na staro zamero Slovenov nad Bizantinci.
    “”
    Vir;
    http://archive.is/HVPx4

    • Felikss_AH

     Zanimivo… evo zakaj se komentarji lahko razvijejo v nova spoznanja ki ni nujno da so povezana z osnovno temo. Zato imam jaz rad take forume… kjer vsakdo nekaj ve ali je našel in to posreduje. Niti prisotnost kretenov (predvsem Levičarskih) ne more pokvariti takega vzdušja

     • RATATA

      Veš, melos glasbe je popolnoma srbski, pa ga busanci še kar naprej trajbajo. Tudi v Istri!!
      Pa Lika in Kordun!
      Celo partizanski/ komunistični zapisi s teh območij izdajo marsikaj. Nehote in nevede.
      Ogromno imam tega predvsem v povezavi s Slovenci in o lažnih zapisih in potvorbah hrvatov. Tudi Cerkve Zagrebečke (nekdaj Slovenske poimenovane!).
      Že kdaj….

     • Felikss_AH

      Pravzaprav ni Srbski ampak Turški… in tudi skoraj vse kar sami Srbi gonijo, od futra do melosa je Turškega vira.

      Tole pa ne kapiram – “Tudi Cerkve Zagrebečke (nekdaj Slovenske poimenovane!)”. V Zagrebu je sicer prisotna številna Slovenska skupnost… tudi Slovenski klub obstaja že od davnin… vendar takole od oka ne boš vedel kdo je Slovenec v Zagrebu razen če sam ne pove.

     • RATATA

      Ne boš, ker se je prepletlo, Slavonija danes poimenovana s hrvati in hrvatijo nima veze. Nekdaj se je to imenovalo Slovenieh Sclavinia…
      Ja v literaturi se je nekdaj imenovala Cirkva Zagrebečka Slovenska, potem Cirkva Zagrebečka na koncu Cirkva Zagrebečka Hrvatska… takšne so platnice starih knjig.
      Jezuiti so tam glavni majstri!!!

     • RATATA

      nekaj utrinkov “slovenski blaznosti” :

      “…moramo Slovenci gojiti znanost združeni s Hrvati… Naše Atene so v Zagrebu in več kot enih ne bo nikoli na slovanskem jugu…Ni(ti) slovenski narod ni(ti) slovenski jezik nima kulturne bodočnosti ako ostane sam zase, narodno nezavisen od svojih bratov na jugu.”

      Dr. Josip Pavlica, Branik 1861, Gorica 1902, doktor cerkvenega prava, Rim 1888, v: Rimski katolik 1892, IV.

      “v … situaciji, ki bi postavila na izbiro ali vera ali narodnost, treba izbrati vero … in se odreči narodnosti.” Aleš Ušeničnik v: Čas 6/1912

      “Jugoslavija ali smrt!” F.S.Finžgar v: Slovenec, 21. apr. 1918

      “če bi se … združili s Hrvati, ne bi pravzaprav svoje narodnosti žrtvovali, ampak bi svojo narodnost šele dobili.” Aleš Ušeničnik v: Čas 7/1913

      “Slovencev sploh ne bi bilo brez katoliške vere… pravzaprav ni pravi Slovenec, kdor ni katoličan…” J.Pirc, Aleš Ušeničnik in znamenja časov, Ljubljana 1986, str. 332

      “Slovenci in Hrvati tvorimo eno narodno celoto” – zaključna resolucija kongresa državnih in deželnih poslancev Vseslovenske ljudske stranke in Hrvatske stranke prava, Ljubljana, 20.10.1912

      in tako naprej – prek mračne balkanske monarhije, besnenja hrvaškega, italijanskega, nemškoavstrijskega in madžarskega nacišovinizma, pol stoletja “socialistične graditve in kardeljanskega “odmiranja države” do “Savudrijske vale” in mostu prek Mure… Ne bolnišnica, marveč norišnica, in ne na koncu mesta, marveč na naših hrbtih. Tako se iz svoje usode ni norčeval še nihče. In tako pošastnega računa za (ne)delo svojih samozvanih “narodnih voditeljev” tudi še nikoli ni nihče plačal.

      A hujše od vsega tega je, da očitno niti to ni zadosti. So, ki bi to blaznost zganjali kar naprej…

     • Felikss_AH

      Saj jo… v nobeni bivši YU republiki ne boš našel pripadnike drugih narodov na pomembnih državnih funkcijah kot v Sloveniji. Poleg tega imamo edini Črnega župana v Izoli, če se ne motim, imamo 100 tisoč Muslimanov… medtem pa Hrvaška dvakrat večja ih ima za polovico manj. Od vseh republik se ih edino tu sprejema kot njihovo končno destinacijo. V tem pogledu smo enaki kreteni kot Francozi, Angleži, Švedi etc. … sprejemamo TW smeti kot da smo nekdanja kolonialna sila.

 • tonite falco

  Pa saj ne moreš verjeti kaj se vse že dogaja na hrvaškem. Kaj ali bomo pri nas samo čakali, da se pri nas začne dogajati ta ves kriminal in ostale svinjarije. Ljudje božji šalo je vzel vrag zdaj gre za res za vse nas Slovence.

 • skorpijon93

  nagnat VSE muslimane iz naših krajev pa njihove džamije, pa njihove glasbene želje

 • Felikss_AH

  Žal mi je gospe Mirne Jardas ki prenaša križ ki ji ga je naprtil ZOG EU in njen poverjenik Plenković. Edina dobra stran tega križa je da se ji je zgodilo razsvetljenje – zagotovo se je zdaj znebila idiotskega bremena – sočustvovanja z “migranti v boljše življenje in fuk”.

  Za mene je od nekdaj bila uganka ta patološko-komičen “sočustvovalni čut” pri ljudeh (ki niso niti Levičarji) do stvorenj s takimi njuškami kot jih kažejo te horde ilegalnih pritepencev. Meni je od nekdaj bil dosti samo en bežni pogled na te fiziognomije da takoj skapiram za kakšne prototipne modele gre.

  Pri Levičarjih ni te vrste patologije… kot klinični sociopati oni ne sočustvujejo z ničemer… še najmanj s tem kar se vali v Evropo. Za njih je ta drhal samo sredstvo s katerim hočejo uničiti vse kar je lepega in urejenega v Evropi. Zakaj so Levičarji taki kot so, pa je lepo razvidno iz njihovih videzov. Tipična odurna fiziognomija je razpoznavni znak Levičarja…kjer sta videz in notranjost v popolni sinergiji.

  Samo poglejmo kako na primer izgledata bivši bankir Macaron in njegova zaveznica bivša STASI Komunistkinja Merkulja… oba pokvarjena, odurna in odvratna do obisti… in Kosher Globalista.

  • Matt von Glanz

   kakšna Evropejka gleda iste slike kot slike na ženitni posredovalnici, ali vsaj na sex-iskalniku

 • cosmosjasnovidec

  Ne morem razumeti kako se domačini na takih mestih ne oborožijo ter enostavno postreljajo to muslimansko črno umazano nesnago ter jih pomečejo v reko pa sploh nihče ne bi vedel kdo jih je.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Marija

  Vse kar sem napovedala 2015 se na žalost uresničuje.

 • Andrej

  Kaj se mora zgoditi, da se bo tako pametna in razsvetljena Evropa zavedela, da gre za INVAZIJO? Načrtni napad!