fbpx

‘Dobrodelne’ organizacije Clintonovih so ustanove za pranje denarja in trgovanje s politično močjo

Foto: epa

Avtor knjige Clinton Cash Peter Schweizer je v svoji uspešnici opisal vse vprašljive dejavnosti organizacije Clinton Global Iniciative (CGI), ki je pred nekaj dnevi prenehala obstajati. Da je ta organizacija zaprla svoja vrata, jasno kaže na povezavo ‘dobrodelnosti’ Clintonovih in njune politične uspešnosti.

“Počakala nista niti na to, da bi minil povolilni čas. Takoj sta zaprla podjetje. To jasno kaže na povezanost ‘dobrodelnih’ organizacij Clintonovih z njuno politično močjo. S tem dejanjem sta priznala, da so ‘dobrodelne’ organizacije le krinka za prodajanje političnega vpliva,” je dejal Schweizer.

Dobrodelne organizacije za pranje denarja
Ena takšnih organizacij je tudi Clinton Foundation. Veliko nekdanjih donatorjev, recimo vladi Nemčije in Avstralije, sta se odločili, da ne bosta več plačevali Clintonovim, poroča Breitbart. Donacije so padle za 70 odstotkov od razglasitve rezultata volitev. To jasno kaže, da so bile ‘dobrodelne’ organizacije le sredstvo za kupovanje naklonjenosti Clintonovih v primeru izvolitve Hillary Clinton za predsednico ZDA.

“Osebno mislim, da bo organizacija Clinton Foundation preživela, a se bo skrčila na desetino sedanje velikosti. Če Clintonova ne moreta prodajati dostopa do politične oblasti, potem nimata produkta, ki ga lahko ponudita na ‘trgu’. To pomeni, da morata imeti neko funkcijo, da lahko ponujata politične usluge. Govori se, naj bi se hčerka Chelsea Clinton v roku dveh let potegovala za mesto v ameriškem kongresu,” je še povedal Schweizer.

Avtor pa opozarja, da morebitne kandidature Chelsea Clinton ne smemo jemati preveč zlahka. Glede na količino denarja, ki sta jo Clintonova zbrala iz naslova donacij, Chelsea ne bo imela težav z denarjem. “Zmožnosti Clintonovih, da zbereta za Chelsea ogromne količine denarja, ne gre podcenjevati,” je dejal Schweizer.

Schweizer je še napovedal, da sta Clintonova v politiki zaključila. Tudi vodstvo demokratske stranke je nastrojeno proti kandidatki, ki je izgubila volitve. Njena ponovna kandidatura je zato nemogoča, saj ne bo dobila podpore svojih kolegov. “Clintonovi ne bodo tako kot Bushi. Mislim, da bosta Bill in Hillary utonila v pozabo,” je zaključil Schweizer.

A. R.