fbpx

Dogaja se tudi v ZDA: Aretirali dva muslimana, navdušena nad metanjem gejev iz stolpnic

Foto: Printscreen

Policija v Chicagu je prijela dva moška zaradi obtožb o terorizmu, saj sta se v parku fotografirala z zastavo Islamske države, agenti pod krinko pa so ugotovili njune pogovore o metanju homoseksualcev iz najvišjih mestnih stavb. Med dokaznim gradivom so tudi navodila za klanje ‘nevernikov’ z zastrupljenimi noževimi konicami.

Moška so prijeli na podlagi dolgotrajne preiskovalne akcije FBI, pri tem pa so zbrali več gradiva, ki dokazuje, da gre za podpornika teroristične skupine Islamska država. Med ključnimi dokazi so telefoni, ki sta jih obtožena želela spraviti v Irak, za daljinsko detoniranje eksplozivnih sredstev, in fotografije 35-letnega muslimana, ki nosi zastavo Islamske države.

Najbolj pa so šokirale izjave enega izmed obtožencev, pridobljene pod krinko, kjer je neki drugi osebi dejal, da je jezen, ker ima na delovnem mestu sodelavca geja, ki bi ga v primeru nadvlade islamskega prava v ZDA vrgli iz najvišje stolpnice.

“Vsak dan in vsako noč sanjam o življenju v Islamski državi”
Med dokaznim materialom pa so našli tudi gradivo za obglavljanje žrtev s strani džihadistov Islamske države. Poleg videa je tudi napis: “Če ne morete potovati v tujino, da se borite, potem koljite nevernike poleg vas.” Iz vsebin najdenega pri obtožencih so našli še več stvari, kar kaže na radikalizirano naravo in željo po prevladi islama na svetu. Na strani Google Plus pa so našli tudi posnetek iz leta 2015, kjer so navodila za ubijanje ljudi z nožem: “Ne pozabite zastrupiti noževe konice.” Prav tako osumljeni na enem izmed posnetkov priznava, da vsak dan in vsako noč sanja o življenju v Islamski državi, še piše Jihad Watch.

C. Š.