Dokazano: Nogometne tekme so biološka bomba!

Foto: epa

Športklub poroča, da je tekma med Liverpoolom in Atleticom iz Madrida, ki je potekala marca, pripomogla k povečanju števila smrti v okolici Merseysida. V regiji namreč beležijo najvišjo stopnjo smrtnosti v Angliji, napako oblasti pa je priznal tudi župan Madrida.

Na Nova24TV smo že poročali o smrtonosni tekmi med Atalanto in Valencio, ki je potekala v Bergamu in velja za pravo biološko bombo. V Bergamu je namreč sledil največji izbruh novega koronavirusa v Italiji, Športklub pa zdaj poroča o še enem podobnem primeru, in sicer tekmi Lige prvakov med Liverpoolom in Atleticom iz Madrida, ki je potekala marca. Mnogi zdaj prav tej tekmi pripisujejo vlogo pri povečanju števila smrti v okolici Merseysida.

V regiji beležijo najvišjo stopnjo smrtnosti v Angliji
V primerjavi z drugimi deli Anglije je najvišja stopnja smrtnosti prav v navedeni regiji, v drugih delih države namreč ni bilo masovnih obiskov stadiona oziroma večjega števila tujih obiskovalcev. Tekmo med Liverpoolom in Atleticom si je ogledalo kar 3 tisoč Špancev, kljub temu, da je vlada že takrat to odsvetovala. Tekma je, kot navaja Športklub, potekala dan po tem, ko je španska vlada napovedala zaprtje šol in univerz. Tekma se je sicer končala z zmago Atletica s 3:2.

Foto: epa

Napako oblasti priznal tudi župan Madrida
“Moramo razumeti čim več, kar je mogoče v povezavi z virusom, da bi se znali z njim čim bolje boriti v primeru drugega izbruha okužb. Vidimo, da obstaja jasna povezava med masovnimi zbiranji in infekcijo. Zelo verjetno je, da se prenos virusa drastično poveča, ko se več ljudi nahaja na malem prostoru,” je glede tega sporočil George Batchelor, predstavnik britanskega NHS. Napako oblasti je priznal tudi župan Madrida Jose Luis Martinez-Almeida.

Rok Krajnc