fbpx

Dokumenti razkrivajo: Bo naslednji teroristični napad v Evropi izpeljala ženska?!

Foto: epa

Po navedbah belgijskega časopisa Het Laatste Nieuws je Islamska država usposabljala vsaj tri ženske, kako naj v Evropi izpeljejo teroristični napad. 

Omenjeni časopis je objavil zgodbo, potem ko se je dokopal do informacij, ki jih je razkril zajeti pripadnik Islamske države v Siriji. Moški je dejal: “Isis je inštruiral ženske, da postanejo teroristke … Naučile so se rokovanja z eksplozivi, nato pa so bile pripravljene na potovanje v Evropo preko Turčije.” Ob tem je navedel tudi tri ženska imena – eno pripada Nizozemki, dva pa Belgijkama, razkriva Voice of Europe.

V Sirijo so pripotovale številne ženske skupaj z njihovimi možmi, ki so tja odšli z namenom, da se pridružijo Islamski državi ali pa je njihovo potovanje tja uredila kar teroristična organizacija sama, spreobrnile pa so se tudi njihove žene. Samo spomnimo se teroristk Linde Wenzel iz Nemčije in Laure H. iz Nizozemske. Obe so tudi aretirali.

Pred dvema mesecema je Washington Post poročal, da bodo ženske, ki se bodo vračale iz območij, ki jih poseduje Islamska država, novo orožje te teroristične skupine. Teroristična analitičarka Rita Katz je takrat izjavila: “Nov poziv Islamske države bo celo dovolil, da možje in očetje prepričajo svoje žene in hčerke k napadu. Ne bi bila presenečena nad povečanjem števila žensk v napadih Islamske države ali v koordiniranih napadih na Zahodu in drugod.” Očitno so bila njena predvidevanja pravilna …

M. S.