fbpx

Domoljubni deček s prodajo vroče čokolade zbral 22 tisoč dolarjev in jih doniral za izgradnjo zidu na ameriško-mehiški meji

Benton Stevens (Foto: We Build The Wall Inc / Facebook)

Svet je naravnost navdušen nad podjetnostjo in pogumom ameriškega 7-letnega dečka Bentona Stevensa iz Austina, ki se je odločil, da bo pri varnosti svoje domovine pomagal po svojih močeh. Tako se je odločil za prodajo vroče čokolade na stojnici, s čimer je v nekaj mesecih zbral 22 tisoč ameriških dolarjev, izkupiček pa je doniral z namenom izgradnje zidu na ameriško mehiški meji. K temu ga je navdihnil govor predsednika Donalda Trumpa v kongresu. Kljub njegovi starosti pa dečku, kot vsem Trumpovim podpornikom, ni bilo prizanešeno z nizkimi udarci s strani krutih levičarjev.

Svet je navdušen nad navdihujočo zgodbo ameriškega prvošolčka, ki se je odločil, da bo po svojih močeh prispeval k varnosti svoje domovine. 7-letni Benton Stevens iz teksaškega Austina se je tako odločil, da bo prodajal vročo čokolado, da bi z izkupičkom pomagal predsedniku Donaldu Trumpu financirati gradnjo zidu na ameriško mehiški meji. Skodelice vroče čokolade je fantek, kot so navedli pri El Paso Times, prodajal za 2 ameriška dolarja, za dodatnih 50 centov je ponudil penice Nancy Pelosi, ki se stopijo v čokoladi, manjše penice Beto O’Rourke pa je strankam ponudil kar brez doplačila. S tem je sladkosnede stranke spomnil na nekatere izmed najbolj zloglasnih demokratskih politikov, ki storijo vse kar je v njihovi moči, da ovirajo izgradnjo zidu in s tem ogrožajo varnost države.

Navdih za prodajo vroče čokolade in pomoč izgradnji zidu je dečku predstavljal Trumpov nagovor o stanju v državi
K začetku prodaje vroče čokolade na stojnici je domoljubnega dečka navdihnil Trumpov nagovor o stanju v državi v kongresu, ki si ga je ogledal, ko bi moral že biti v postelji. O akciji s prodajo vroče čokolade so mediji prvič poročali februarja, do junija pa je dečku uspelo zbrati prek 22 tisoč dolarjev. Kot je obljubil, je ves denar doniral za namen izgradnje zidu in sicer skupini We Build the Wall, Inc., ki je sredstva zbirala tudi prek platforme GoFundMe, kjer jim je do takrat skupno uspelo zbrati 22,9 milijona ameriških dolarjev

Benton Stevens (Foto: We Build The Wall Inc / Facebook)

Odrasli nasprotniki Trumpa so dečka pričeli napadati brez milosti
Dečkovi starši podpirajo sinovo udejstvovanje in so ponosni nanj, pravijo pa, da je njegova akcija naletela na mešane odzive javnosti. Kot je domoljubni deček povedal za ABC13 Houston, je bil zaradi svojih aktivnosti označen celo za “malega Hitlerja”.

Tako je prodaja vroče čokolade z namenom podpiranja izgradnje zidu prerasla v mnogo večji namen, deček kot razloge za donacije navaja:
– Odrasli ne bi smeli ustrahovati otrok prek spleta, prav tako jih ne bi smeli žaliti ali jim fizično groziti
– Usmiljenje, sočutje, tolerantnost in sprejemanje do vseh ljudi
– Ljudje vseh političnih opcij bi morali o nasprotnikih govoriti prijazno
– Najprej sodimo o sebi, preden sodimo o drugih
– To, da si želimo vedeti, kdo prihaja v Ameriko in da si želimo varovati naše meje, ne pomeni, da smo rasisti
– Otroci bi morali imeti možnost podpirati našega predsednika, brez da bi jih bilo strah maščevanja
– Podprite ameriško podjetništvo in pogum

Benton Stevens (Foto: We Build The Wall Inc / Facebook)

Rok Krajnc