fbpx

Domorodci s sulicami ubili komaj 27-letnega misijonarja, odgovarjal pa ne bo nihče!

Foto: Twitter

27-letni ameriški misijonar je postal žrtev streljanja s puščicami. Lotilo se ga je zaščiteno pleme na osamljenem indijskem otoku, katerega je ta skušal spreobrniti v krščanstvo. Najbolj žalostno pa je, da morilcem ne morejo soditi zaradi umora. 

Misijonar John Chau je po navedbah britanskega Daily Maila umrl takoj, ko je ta z nogo stopil na oddaljeni indijski otok Severni Sentinel z namenom, da pleme preobrne v krščanstvo.

Foto: Twitter

Chau se je v najbolj izoliran del indijskih Andamanskih otokov odpravil s pomočjo lokalnih ribičev z namenom, da se dokoplje do ljudi, ki so povsem odrezani od stikov z ostalim svetom. Ko je ta po solo vožnji s kanujem stopil z nogo na otok, so za njim po navedbah očividca pričeli teči člani plemena s sulicami v rokah in ga ubili. Žalostno pa je, da ljudem, ki so umorili misijonarja, ne morejo soditi, saj je stik s tem plemenom in še nekaterimi drugimi prepovedan z namenom ohranjanja domorodnega načina življenja. Pri čemer želijo zagotoviti, da plemena ne bi prišla v stik z boleznimi.

Foto: Twitter

Indijska policija je dejala, da je bil umor prijavljen zoper neznane pripadnike plemena ter izdala, da je imel umrli veliko željo, da sreča domorodce, ki živijo na Severnem Sentinelu in jih pokristjani.

H. M.