fbpx

Donald Trump bi nad mamilarske kartele poslal ameriško vojno mornarico

Donald Trump je napovedal vojno mamilarskim kartelom. (Foto: zajem zaslona)

Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump je na svoji platformi Truth Social po poročanju tujih medijev objavil video nagovor z vsemi značilnostmi predsedniškega nagovora, v katerem je napovedal “uničenje narko kartelov” in to s pomočjo posebnih specialnih enot, kibernetske vojne in ostalih operacij.

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je podal nagovor, v katerem je pozval k vojaški akciji proti mehiškim mamilarskim kartelom, in namignil, da bi ga morali vrniti v Belo hišo pred volitvami leta 2024. V svojem nagovoru je opozoril, da mamilarski karteli predolgo “bijejo vojno proti Ameriki” in da je “zdaj čas, da Amerika začne vojno proti kartelom”.

“Ko bom predsednik, bo politika naše države, da uničimo kartele, tako kot smo uničili ISIS in kalifat ISIS,” je dejal Trump in poudaril, da je imela Amerika “v nasprotju s situacijo, v kateri so danes, zelo močno mejo, pravzaprav najmočnejšo mejo v zgodovini države, droge pa so bile na najnižji ravni zadnjih 45 let. Do kartelov ne bomo usmiljeni,” je dodal. “Fentanil, ki ga prenašajo čez našo južno mejo, vsak dan ubija Američane. Joe Biden se je postavil na stran kartelov, ki bijejo vojno proti Ameriki. Predsednik Trump bo našo državo postavil na prvo mesto in se boril proti kartelom,” je na Twitterju nad videoposnetek zapisal profil MAGA War Room (Tumpov politični slogan Make America Great Again).

Bidnova politika “odprtih vrat” je “smrtonosna izdaja naroda”
Trump je aktualnega predsednika Joea Bidna obtožil, da se je postavil na stran kartelov, in Bidnovo politiko “odprtih vrat” označil za “smrtonosno izdajo ameriškega naroda”, piše Fox News. Kartelom je napovedal vojno in obljubil, da bo pooblastil vojaško silo, vključno z ameriško mornarico, da prepreči tujim kartelom tihotapljenje fentanila in drugih mamil v državo.

Državljane je tik pred Trumpom nagovoril tudi Biden, ki je napovedal nov kvazinačrt za zaustavitev porasta nezakonitih prehodov meja: “aplikacijo”, s katero lahko migranti zaprosijo za azil v Ameriki. To je sprožilo buren odziv mnogih na Twitterju, hkrati pa podkurilo Trumpa, da je predstavil svoj načrt v boju proti migrantom, ki je bila ena glavnih njegovih prioritet tudi v času njegovega mandata. “Je ta tip resen? Aplikacija? V težavah smo ljudje. Velikih težavah”, “Bidnov načrt za zaustavitev nezakonitega priseljevanja: naredimo vsa priseljevanja zakonita” in podobni komentarji so preplavili Twitter, uporabniki so bili zgroženi nad predlogom “senilnega starca”, kot so ga poimenovali nekateri.

“Biden je napovedal telefonsko aplikacijo za nezakonite priseljence na isti dan, ko je predsednik Trump predstavil predlog o uporabi vojske za zatiranje mamilarskih kartelov. Biden ne misli resno, da bi zaustavil nezakonito priseljevanje,” so se odzvali na MAGA War Room.

“Grožnja je prevelika, ne moremo čakati,” je namignil Trump svojo vrnitev v Belo Hišo pred letom 2024
“Zagotovili bomo, da se vode zahodne poloble ne uporabljajo za promet s prepovedanimi drogami v našo državo,” je dejal Trump. “Poleg tega bom ministrstvu za obrambo ukazal, naj ustrezno uporabi posebne enote, kibernetsko vojskovanje in druge odkrite in prikrite akcije, da povzroči največjo škodo vodstvu kartela, infrastrukturi in operacijam. Glavne kartele bom označil za tuje teroristične organizacije,” piše Msn.

Potem ko je predstavil svojo vojaško strategijo, je opozoril, da je grožnja prevelika, da bi na varnost in obrambo čakali dve leti, ko bo inavguracija drugega predsednika. “Moramo prevzeti nadzor, moramo biti trdi, moramo biti pametni, moramo biti pošteni,” je zaključil, “a če tega ne naredimo takoj, naše države ne bo več.”

 Tanja Brkić