Donald Trump bo prvi ameriški predsednik, ki se bo udeležil Shoda za življenje in tako podprl boj proti splavu

Protest Shoda za življenje. (Foto: Twitter)

Ameriški predsednik Donald Trump bo prvi ameriški predsednik v zgodovini, ki se bo udeležil Shoda za življenje. “Se vidimo v petek,” je svojim privržencem sporočil Trump.

Ameriški predsednik Donald Trump se bo v petek kot prvi predsednik v zgodovini Združenih držav Amerike udeležil Shoda za življenje v Washingtonu. Dogodek se organizira vsako leto. Odločitev za shod pa je odločitev Vrhovnega sodišče iz 24. januarja 1973, ko so ameriški vrhovni sodniki legalizirali splav.

“Zelo smo veseli, da se bo našega 47. shoda udeležil ameriški predsednik Donald Trump. S tem predsednik izkazuje podporo in zaščito tradicionalnih vrednot Amerike,” je povedala predsednica organizacijskega odbora Shoda za življenje Jeanne Mancini. Shoda se udeležuje velikanska množica Američanov s tradicionalni vrednotami, ki nasprotujejo splavu.

Pravne bitke za odpravo splava potekajo že od leta 1973
Po poročanju Večernjega lista je veliko zveznih ameriških držav je uzakonilo splav po odločitvi Vrhovnega sodišča iz leta 1973. Ne glede na vse, si veliko organizacij, združenj, ki zagovarjajo tradicionalne  družinske vrednote borijo, da bi bil splav zopet prepovedan. V aktualni sestavi Vrhovnega sodišča obstaja možnost, da se bo uzakonitev splava odpravila, saj prevladujejo vrhovni sodniki s tradicionalnimi družinskimi vrednotami.

Luka Perš

 

 • Lustrator

  Že sama najava je občudovanja vredna, če pa se bo shoda tudi dejansko udeležil, pa Trumpu poklon do tal. Sramotno je, da smo se v družbi, ki je nastala in kljub svoji raznolikosti obstala na krščanskih vrednotah, navadili, da si državni voditelji ne upajo(?!) enoznačno opredeljevati glede tovrstnih ključnih ŽIVLJENJSKIH (ne zgolj političnih!) vprašanj. Namenoma sem napisal “državni voditelji” ne glede na politični predznak, ker se žal tudfi večina konservativcev in kristjanov na javnih funkcijah boji(?!) izkazovati svoje vrednote, namesto da bi bili nanje ponosni in iz njih pravzaprav gradili svojo politiko.

  • alan12

   Računajo, da je bilo v ZDA od leta 1973 do danes opravljeno približno 60 milijonov splavov. V vseh vojnah ( vključno z osamosvojitveno leta 1775 ), v katerih so sodelovale ZDA, je bilo ubitih približno 2,3 milijona ljudi. Ženske so torej daleč največje množične morilke vseh časov. Tudi pri nas se število splavov od druge svetovne vojne do danes šteje v stotisočih. Horde pobesnelih feministk po vsem svetu norijo in zahtevajo pravico do neomejenega ubijanja lastnih otrok. Je lahko najti kje še bolj čisto obliko zla kot je to, da mati umori svoje nerojeno detece? Danes se s tem še celo hvalijo! Da ne govorimo o tem, da oče nerojenega otroka in otrok sam pri vsem tem nimata absolutno nobene besede. Konec civilizacije je blizu! Nič več nas ne more rešiti.

   • Andrej

    O, lahko se rešimo. Ženske tja, kamor sodijo. Očitno niso zrele za emancipacijo in jo popolnoma narobe razumejo. Čez kakih tisoč let bi pa morda lahko zopet poskusile.

    • Lustrator

     Pravzaprav krivda tu ni generalno na strani žensk (v ostalih tematikah gejev, muslimanov, črncev,…xyz marginalcev), ampak na strani močnih vplivnih neomarksističnih organizacij, ki se oglašujejo kot njihove edine zagovornike (tako kot recimo pri nas komunisti za delavce, partizani za svobodo), čeprav jim v praksi dolgoročno gledano delajo celo škodo.

     • Andrej

      Če ženska ne more preko filtra umora…. Ona je vendar po naravnih določilih nosilka življenja. Sicer pa tudi moški, ki nasedamo raznim neomarxoliberalo komunistom nismo prida boljši. Rešitev? Šit, po navadi se konča z vojno. No, ne konča, še huje je. Branje PODIVJANE CELINE me je zgrozilo.

   • Lustrator

    Drži. No, razen to s koncem civilizacije – je sicer res, da smo blizu roba, a z Božjo pomočjo še lahko preusmerimo tok dogodkov. Začelo se je v ZDA, nadaljuje se v VB, Evropa pa žal z eno nogo že binglja na robu prepada in se zdi, da jo lahko strezni le še kakšen izreden dogodek – ti pa navadno niso pozitivni.

 • skorpijon93

  ZDA imajo rekordno visok javni dolg znaša 105 % BDPja , bogati so vse bogatejši, statistika je pokazala da zadnja gospodarska kriza bila umetno ustvarjena in služi samo bankirjem, direktorjem, korporacijam, ne poznajo 100 % porodniške za ženske in ne poznajo dolgi porodniški dopust ,to pa je slaba stran ZDA o kateri neradi govorijo

  • KAPIBARA

   NO. pa povej še kaj lepega.. !!

  • Ivan Ivanovič

   Ameriški javni dolg je umeten. Nastal je zgolj zato, ker je izdajateljska banka, ki izdaja dolar (Fed), zasebna korporacija. Dolg je bil dejansko že odplačan prek inflacije. Višina zadolževanja ameriške vlade je omejena predvsem s stopnjo inflacije, ki jo Fed smatra za dopustno.
   Seveda pa zasebniki – globoka država – ne bodo izpustili iz rok Damoklejevega meča, s katerim lahko izsiljujejo ameriško vlado, čeprav vedo, da dolg ne bo nikoli odplačan. Jim je pa tudi popolnoma vseeno, saj centralna banka ustvarja fiat denar – denar iz nič. Krediti, ki jih da Fed vladi, so za Fed zgolj številke. Če bi bil Fed državna last, bi bil dolg že davno odpisan.

 • Ivan Ivanovič

  Splav je cena za enakost žensk z moškimi. Moški po sexu ne more zanositi in lahko mirno odkoraka stran. Če ženska zanosi, moški pa je odkorakal stran, ostane skrb za otroka zgolj njej. Poleg tega si zmanjša možnosti, da dobi moža. Seveda pa so tu zaščitna sredstva, vključno s tabletko …

  • Renato Reno

   Tako preprosto pa za moškega tudi ni, no. Če odkoraka, bo pa plačeval. Punce, na vas pa je tudi, da izkoristite svoje orožje in dedca temeljito preučite in stestirate preden ga spustite na med, ne pa da ga že po mesecu dni druženja nagradite. Veste, to je znak nizke samopodobe in bojazni da bi same ostale. Taprava ga vrti in preizkuša kot kraševec svoj pršut preden ga postreže v slastnih rezinah. In to mora šteti v mesecih…vmes pa morajo biti vsi bombončki, ki trota mamijo na končni med. Ja, tako to gre, če se dela na dolgi rok.

  • alan12

   Moški lahko mirno odkoraka stran? Pa kje ti živiš? Moški ne more nikamor pobegniti, ker ga bodo povsod izsledili in mu naložili preživnino – če se ženska odloči obdržati otroka. Če se ženska odloči za splav, moški pri tem nima nobene besede. Pravzaprav moški nima v nobenem primeru nobene besede. Vse karte ima v rokah ženska. Moški mora samo kimati in ubogati. Zakon je vedno in povsod na njeni strani.

 • šmentanamuha

  Bravo, Donald, tako se govori. Ponosna sem, da si slovenski zet.

 • šmentanamuha

  Levičarska kultura smrti proti razvoju in življenju, ne biti ali biti, to je zdaj vprašanje.

 • murgl

  Donald je res pravi dec. Njegov najmlajši sin pa govori tudi slovensko in to šteje.

 • Black_hawk

  Pravilno vrednote morajo biti na prvem mestu.

 • sodnikisozločinci

  Splav je umor, zato pa ga slovenski pravosodni psihopati podpirajo.