fbpx

Donald Trump bo prvi ameriški predsednik, ki se bo udeležil Shoda za življenje in tako podprl boj proti splavu

Protest Shoda za življenje. (Foto: Twitter)

Ameriški predsednik Donald Trump bo prvi ameriški predsednik v zgodovini, ki se bo udeležil Shoda za življenje. “Se vidimo v petek,” je svojim privržencem sporočil Trump.

Ameriški predsednik Donald Trump se bo v petek kot prvi predsednik v zgodovini Združenih držav Amerike udeležil Shoda za življenje v Washingtonu. Dogodek se organizira vsako leto. Odločitev za shod pa je odločitev Vrhovnega sodišče iz 24. januarja 1973, ko so ameriški vrhovni sodniki legalizirali splav.

“Zelo smo veseli, da se bo našega 47. shoda udeležil ameriški predsednik Donald Trump. S tem predsednik izkazuje podporo in zaščito tradicionalnih vrednot Amerike,” je povedala predsednica organizacijskega odbora Shoda za življenje Jeanne Mancini. Shoda se udeležuje velikanska množica Američanov s tradicionalni vrednotami, ki nasprotujejo splavu.

Pravne bitke za odpravo splava potekajo že od leta 1973
Po poročanju Večernjega lista je veliko zveznih ameriških držav je uzakonilo splav po odločitvi Vrhovnega sodišča iz leta 1973. Ne glede na vse, si veliko organizacij, združenj, ki zagovarjajo tradicionalne  družinske vrednote borijo, da bi bil splav zopet prepovedan. V aktualni sestavi Vrhovnega sodišča obstaja možnost, da se bo uzakonitev splava odpravila, saj prevladujejo vrhovni sodniki s tradicionalnimi družinskimi vrednotami.

Luka Perš