Donald Trump navdušen nad uspešnostjo azijske turneje: Zavezali so se za uničenje severnokorejskega režima

Ameriški predsednik Donald Trump (Foto: epa)

Ameriški predsednik Donald Trump je 12-dnevno turnejo po Aziji označil za velik uspeh, saj se je po njegovem spet pokazalo, da so ZDA znova postale globalni vodja sveta. Dogovor ZDA s Kitajsko in drugimi državami predvideva najvišji možni pritisk na Severno Korejo, da bi režim pripravili do kolapsa.

Pri tem je kot velik uspeh označil poenotenje celotnega sveta proti severnokorejskemu jedrskemu programu. Tlakoval je pot za “svobodno in odprto indopacifiško regijo” in dosegel dogovor o svobodnih in enakopravnih trgovinskih odnosih z državami, ki so v tako imenovanem pacifiškem obroču.

Države so se zavezale za uničenje severnokorejskega režima
“Dnevi, ko je bila Združenim državam odvzeta prednost, so mimo,”
je Trump izjavil po turneji na novinarski konferenci in poudaril, da je imel plodne pogovore s kitajskim predsednikom Ši Džinpingom in da sta državi sprejeli dogovor glede odnosov s Severno Korejo, s katerim bodo prisilili Pjongjang k ustavitvi jedrskega raketnega programa. Kot zanimivost, Trump med turnejo ni ponavljal vojaških namenov proti severnokorejskemu režimu, temveč je poudaril, da “so odprte vse možnosti”.

Dogovor ZDA s Kitajsko in drugimi državami predvideva najvišji možni pritisk na Severno Korejo, da bi pripravili režim do kolapsa. Vprašanje je, ali se bo Peking dogovora tudi držal.

C. Š.

 • Hun

  Trump bo zakuhal, da bo Kim atomsko poslal nad EU

  • xtc

   A jo boš ti na hrbtu nesel?

 • OrangeHitler

  Medtem pa kongres pripravlja davčno “optimizacijo”, za kar Trump pravi, da si ljudje najbolj želijo. Bolj kot zdravstvo, šolstvo, službe, infrakstrukturo, in kar je še drugorazrednih tem.
  Optimizacija seveda pomeni ogromen odbitek za bogate, povišanje za srednji sloj, in “astronomski prihranek” za revne (nekaj deset dolarjev na leto). In ker bo treba pokriti izpad dohodka, bodo porezali programe, ki donatorjem ne ustrezajo, to so socialni izdatki.

  • xtc

   Ja ,definitivno sociala,tudi tebi jo je treba uzet pa neboš več smetil,ker boš lačen in boš poizkal delo.

 • Zima prihaja

  Ni to Sadam ni to Gadafi halo .Sicer pa ta Korejec dobro ve kaj se je dogajalo na bližnjem vzhodu in kaj se dogaja.By the way Evropa je polna beguncev kot rezultat uvoza demokracije .

 • hle

  Do sedaj so uničili Afganistanski Iraški Libijski in še kakšen režim in povsod tam se danes cedi med in mleko ljudje živijo v miru človekove pravice se spoštujejo in tako naprej mislim da Korejci že nestrpno pričakujejo to bombno demokracijo

  • xtc

   Afganistan so razheblali Rusi s svinjarijami in vredili talibane in AlKhaido.

   • Hun

    Talibane so “vredili” Anglezi

 • Caetano

  Kitajska se kaze ze nekaj casa za bolj diplomatsko in trgovsko kot pa Putinova Rusija. Na staliniste v S. Koreji je res treba vrsiti maksimalni pritisk saj stalno jemljejo za talce okoliske drzave, ki bi jih tudi v resnici ze zdavnaj napadli, ce jih ne bi omejevali ljudje, kot je Trump. Sramota za clovestvo je, da stalinizem sploh se kje obstaja, da pa bi se pustili, da je se na zunaj agresiven pa res ne sodi na ta planet.

 • xtc

  Tale režim je treba sesut,kot vsak komunističen in socialističen.
  Jasno pa je,da Kitajci nimajo veliko možnosti saj so življensko odvisni od izvoza v ZDA in EU samo malce carin,davkov in omejitev in že je vojna tam

 • janez cepec

  če bo kdo, bo Trump naredu pizdarijo ne sam na vzhodu, ampak na celmu svet. zdej prau, de so si Amerji spet pridobil prednost nazaj. mogoče, sam ne po njegou zaslug, definitivno jih bo pa sprau u neko brezvezno vojno, kjer bojo pa spet popušili. nč se niso navadl u Vijetnamu, ne u Koreji. problem je ta, k zna popušit ceu svet, zarad enga tacga kretena kot je Trunp. pa se pardoniram tistim tapravim kretenom.

  • xtc

   He,he še vedno so p****************************** naredil levi zato se sanitarna odstranitev nuja.

  • Bob

   Donald Trump je edini ki brez dlake na jeziku pove in ukrepa kar drugi cepci samo prazno slamo mlatijo,ce pa pri vas tako radi imate te vase Brussels kretene ki vam vsiljujejo to muslimansko emigracijo in vso drugo diktaturo in vi samo kimate,potem vam res ni pomoci z vasim levo obrnjenim pogledom na razvoj Slovenije.Poglejte si vase sosede z novim mladim vodstvom,ki imajo pogum povedati svoje mnenje in ukrepe kako vodit svojo drzavo,zato so v samem vrhu uspesnih drzav v svetu.Seveda mislim Avstrijo,vzemite si jo za vzgled in ne glejte nazaj na neko propadlo popolnoma zgreseno ideologijo ki so jo ze vsi pametni zavrgli.Wake up people (Slovenci)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!