fbpx

Donald Trump se je vrnil na družbena omrežja

Donald Trump (foto: Twitter)

Nekdanji predsednik Donald Trump se je vrnil na svoje družbeno omrežje Truth Social po dveh mesecih in po tem, ko je dejal, da se na Twitter ne namerava vrniti, saj je postal preveč “dolgočasen”.

Več kot leto dni po tem, ko so mu prepovedali dostop do večine družbenih omrežij, je nekdanji predsednik ZDA Donald Trump v četrtek objavil kratko sporočilo za Truth Social, Trumpovo “neprebujeno” alternativo Twitterju,  kmalu po tem, ko je tudi zanikal svojo vrnitev na Twitter, tudi če bi dobil priložnost po načrtovanem prevzemu milijarderja Elona Muska.

“VRNIL SEM SE! #COVFEFE,” je pisalo v objavi, ki jo je spremljala fotografija Trumpa v njegovem klubu Mar-a-Lago v Palm Beachu na Floridi. Izraz Covfefe aludira na zdaj zloglasni Trumpov tvit iz leta 2017.  Takrat naj bi šlo za domnevno Trumpovo tiskarsko napako, vendar obstajajo namigovanja, da je bil namerno zapisan, cilj pa je bil kritika negativnih medijev.

Donald Trump (foto: Twitter)

To je druga Trumpova objava na omrežju Truth Social od vsega začetka, po tem, ko se je prva februarska objava glasila: “Pripravite se! Kmalu boste videli svojega najljubšega predsednika!”

Trump se ne namerava vrniti na Twitter
Trump je bil dva dni po nemirih na Kapitolu 6. januarja 2021 trajno prepovedan na Twitterju zaradi objav, ki jih je Twitter ocenil, da spodbujajo nasilje. Trump je s trditvijo, da je žrtev “divje agresivne cenzure”, oktobra napovedal ustanovitev družbe za družbene medije, imenovano Trump Media and Technology Group in svoje lastne družbene platforme. Njegova platforma Truth Social je bila prva platforma brez cenzure, vendar so njeno lansiranje ovirale napake, obilica lažnih računov in čakalna lista s skoraj 1,5 milijona uporabnikov. Ko je Musk napovedal nakup Twitterja, so se pojavila ugibanja o tem, ali se bo Trump vrnil na Twitter, vendar je Trump namigovanja ovrgel in potrdil, da bo aktiven na Truth Social, čeprav mu je Musk všeč, saj je Twitter postal “preveč dolgočasen”, je dejal za tuje medije nekdanji predsednik ZDA.

Tanja Brkić