Donald Trump: Teroristični napad v Egiptu predstavlja dokaz, da je gradnja zidu nujna!

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump je znova spomnil na nujo gradnje zidu na ameriško-mehiški meji, po tem ko so teroristi v Egiptu ubili vsaj 300 ljudi. 

Na družbenem omrežju Twitter je zapisal, da moramo ob tolikšni izgubi življenj postati vedno močnejši in pametnejši kot kadar koli prej, in poudaril, da sta izgradnja zidu in uvedba prepovedi vstopa vseh tistih oseb, ki jih ni mogoče varnostno pregledati in bi lahko predstavljale varnostno grožnjo za varnost ZDA, nujna. Ob tem je dodal, da naj Bog blagoslovi Egipčane.

Sufiji in kristjani najljubša tarča skrajnih islamistov
Trump je napovedal, da namerava v bližnji prihodnosti govoriti z egipčanskim predsednikom Abdelom Fattah el-Sisijem. Oborožen napad je bil izveden na mošejo al Ravda, ki leži približno 40 kilometrov zahodno od mesta al Ariš na severu Sinajskega polotoka. Tarčo so predstavljali sufiji, predstavniki veje islama, ki jih imajo za krivoverce. Napadalci so med petkovo molitvijo podstavili eksplozivna telesa okoli mošeje in jih sprožili, ko so verniki začeli po končanih molitvah zapuščati prizorišče, nato pa so začeli po vernikih še streljati.

Foto: epa

N. Ž.