fbpx

Doprinos migrantov: Švedska bo po napovedih Združenih narodov do leta 2030 postala država tretjega sveta

Slika je simbolična, Foto: epa

Projekcije Združenih narodov so pokazale, da bo Švedska do leta 2030 mnogo revnejša država, kot je danes. Situacija bo veliko hujša, kot jo prikazuje trenutna švedska vlada. Human Developement Index predvideva, da Švedska ne bo več država blaginje. Indeks pa napoveduje sosedam Švedske, da bodo še naprej uspešne in v vrhu svetovnih držav. 

Leta 2010 je bila Švedska po blaginji na 15. mestu svetovnih držav. Napovedi pa kažejo, da bo leta 2030 Švedska padla na 45. mesto. Švedska je ena izmed redkih držav, ki jim napovedujejo tako hudo poslabšanje. Finske šole, na primer, so v samem svetovnem vrhu, medtem ko so švedske šole izgubile primat.

Na Švedskem vedno več prejemnikov socialne pomoči
V državah, ki mejijo na Švedsko, je zelo malo ljudi odvisnih od socialne pomoči, medtem ko je na Švedskem vedno več gospodinjstev, ki prejemajo socialne dodatke. To je le nekaj področij, kjer je Švedska padla na svetovni lestvici konkurenčnosti. Večina manj razvitih držav (Kuba, Mehika, Bolgarija) bo Švedsko prehitela do leta 2030. Študija napoveduje, da bo Švedsko prehitela celo Grčija, ki je danes dejansko v bankrotu.

Švedska levičarska vlada in mediji verjamejo, da je temelj njihove kulture multikulturalizem. Zato podpirajo migracije iz najrevnejših in najbolj nazadnjaških narodov na svetu. Švedi, ki nasprotujejo politiki odprtih vrat, so takoj označeni za rasiste, fašiste, celo naciste. Novinarka Ingrid Carlqvist je dejala: “Imeli smo popolnoma dobro državo. Naša država je bila bogata, lepa, zdaj pa se obeta, da bo v nekaj letih izginila.” Logika pa je precej preprosta. Če uvažaš tretji svet, imaš tretji svet.

A. R.