Dr. Milan Zver glasoval proti socialistični resoluciji o migrantih

Foto: Nova24TV

Vodja slovenske delegacije Evropske ljudske stranke ni podprl besedila, ki je nastalo pod odločilnim vplivom S&D in ki razširja pojem begunca.

V besedilu resolucije tako med drugim piše, da “Evropski parlament poziva vse države, naj zaščito razširijo tudi na notranje razseljene osebe, po zgledu mehanizmov, kakršen je Konvencija Afriške unije o zaščiti in pomoči za notranje razseljene osebe v Afriki,” kar je nesprejemljivo. Avtorji resolucije si prizadevajo tudi za brezpogojno pomoč migrantom in beguncem ter menijo, da “morata biti pomoč in sodelovanje EU brezpogojna in prilagojena doseganju razvoja in rasti v tretjih državah”.

Dr. Milan Zver meni, da je potrebno sprejeti ukrepe za zavarovanje zunanjih meja in za zajezitev števila nezakonitih migrantov in beguncev. Vsekakor sta pomembni solidarnost in pomoč vsem pomoči potrebnim, vendar skupaj z Evropsko ljudsko stranko pričakuje spoštovanje zakonov in vrednot, na katerih je zgrajena Evropska unija.

Evropski parlament je resolucijo izglasoval z glasovi poslancev S&D in ALDE. Besedilo resolucije je na voljo tukaj.

A. R.

 • Novakec1

  Saj je že sedaj tako kot predvideva resolucija, izdajalci €pejcev prehitevajo zakonodajo.?

 • Olga

  Naženimo levake!

 • Lisjak

  Zver sploh ni glasoval.

 • xtc

  Tale resolucije ne bodo imele kmalu več nobene teže;kot podobni zakoni ne;ker jih bodo posamezne države enostavno blokirale in zavrnile oz: ignorirale in teh nebo malo:Sprejeti je treba zakonodajo za čim hitrejšo deportacijo;izgonb;odvzem azil in državljanstecv tistim;prišlekom ;ki so storili hujša hazniva dejanja:
  Azila prav tako nebi smel dobiti nihče;ki je na svoji poti potoval čez varno državo in bi moral biti takoj deportiran nazaj tja:

  • The Truth Keeper

   Stari… ti živiš v iluziji! O tem da bodo “novi Evropejci” nekoč imeli več pravic kot domorodci je Kalergi v svojem planu govoril že pred stotimi leti! Kaj pa bodo posamezne države proti bruseljskim boljševikom, ki posedujejo enega izmed najučinkovitejših morilskih strojev – NATO? EU = Babilon! http://shrani.si/f/2G/13X/36mzuIy5/tower-painting-parliamen.jpg

   • Artur

    Naši hlapčevski politikantski narodni izdajalci so bili, so in bodo še vedno za: https://www.youtube.com/watch?v=y-HVqoH-ClU

   • sodnikisozločinci

    Edina rešitev za človeštvo je ena dobra jedrska vojna, katere rezultat bi bil vrnitev k naravi, lovu, nabiralništvu, izumu ognja, poljedelstva, potem krotitev divjih živali… Sedaj živimo v dobi, katera skuša ukrotiti človeka z ideologijo strpnosti, multikulturnosti, sprejemanja drugačnosti, a glej čudo, večja kot so prizadevanja v tej smeri, bolj so ljudje podivjani. Mislim, da si ljudje pripisujemo prevelik pomen v ekosistemu, v bistvu smo talne opice, katere se je usmilila evolucija, ker imamo premajhne zobe, hitrost in moč ter smo nasploh preštorasti v primerjavi z drugimi živalskimi vrstami, nam je dala razum s pomočjo katerega v naravi lahko obstanemo, služi pa tudi temu, da zmanjša naše število, ljudi, ko se preveč namnožimo in začnemo ogrožati ekosistem.

 • Franc Novak 1979

  Člen 13 Splošne deklaracije OZN o človekovih pravicah določa, da migracije sodijo med človekove pravice; ker bi morali ljudje imeti pravico do prebivanja v svoji domovini in v regiji, v kateri so se rodili in odraščali ter v kateri imajo kulturne in družbene korenine;

  Ker OZN priznava migracije kot človekove pravice, jim bom poslal predračun za 4 povratne letalske vozovnic za na Novo Zelandijo. Tam z družino še nismo bili, torej je moja človekova pravica, da migriram tja (in nazaj). Za nazaj pa zato, ker imam pravico do prebivanja v svoji domovini in v regiji, v kateri so se rodili in odraščali. Kakšen rezultat naj pričakujem ?

  • Levicar nikoli!

   Na zalost samo prst v rit… nisi dovolj zapecen, peder ali levuharski…

   • Franc Novak 1979

    A pol misliš, da je bolje, da jim pošljem paket, namesto pisma, tako kot grški levaki na ministrstvo za finance v Berlin?

 • jan

  Ma nehajte govoričiti o solidarnosti, ki jo pridigajo ljudje, ki so z vojnami dolgih 16 let po Bushem in Obamo sesuvali Bližnji Vzhod z namenom napotitve migrantov v Evropo, vse v skladu s Kalegrijevim načrtom odprave evropskih narodov in oblikovanjem Evro-afro-aziatskega ljudstva. To ni solidarnost, to je kulturocid, etnocid in genocid na Evropejci. To je zločin tudi po mednarodnem pravu.

 • Olga

  Volimo desnico, ker nas bo levaštvo uničilo! Ta “mnogojezičnost” v vrtcih je že ena teh neumnosti!