fbpx

Drama na letalu, ki je letelo proti Beogradu

Fotografija je simbolična (Foto: Epa)

Državljan Jordanije z ameriškim potnim listom je poskušal vdreti v pilotsko kabino na letalu družbe Lufthansa, ki je letelo iz Frankfurta proti Beogradu. Nasilneža so obvladali drugi potniki.

Drama se je pričela 11 tisoč metrov nad morjem, v bližini Avstrije, ko je problematični Jordanec začel groziti, da bo odprl vrata piltoske kabine.

Letalo varno pristalo brez panike
Razumni ter predvsem pogumni potniki so mu namero preprečili, še preden jo je nasilnež lahko uresničil. Letalo je varno pristalo v Beogradu, ne da bi zračni kontroli sporočili, da gre za nujno situacijo. Takoj po pristanku je srbska policija vstopila na letalo in Jordanca aretirala, poroča srbski časnik Blic.

Zahvala gre pogumnim rokometašem
Predsednik rokometnega kluba Vojvodina Milan Djukić, ki je bil na istem letu, je dejal, da je bil jordanski potnik že od samega vkrcanja izredno sumljiv. “Nekje na pol poti je Jordanec želel nasilno vstopiti skozi vrata, vendar mu je ekipa to preprečila.” Fizično sta ga obvladala pomočnik trenerja Milan Mirković ter igralec istega kluba Aleksej Rastvorcev. “Drugi potniki niso imeli pojma, kaj se dogaja na letalu,” je dodal Djukić.

Po incidentu so problematičnega potnika odpeljali v poslovni razred, kjer je ostal miren do konca poleta. “Mirković in Rastvorcev sta ves čas budno pazila nanj,” je še dejal Djukič.

M. P.