Drama na letalu v Bruslju: Devet moških kričalo “Allahu akbar”, imeli naj bi tudi bombe

Foto: iStock

V Bruslju so iz letala letalske družbe Ryanair nagnali devet moških, ker so vzklikali ”Allahu akbar” in trdili, da s seboj nosijo bombe. Ko so jih iz letala odstranili, so dejali, da so se zgolj šalili. 

Moški so na letalu v preostalih potnikih z vzkliki ”Allahu akbar” vzbujali strah. Ob tem so trdili, da imajo pri sebi bombe. Ko so jih pristojni z letala letalske družbe Ryanair odstranili, so ti dejali, da je bila zgolj ”šala”.

Jihad Watch obvešča, da je skupina z letala odšla, še preden je to vzletelo. Dogodek se je zgodil v soboto zjutraj v Bruslju, na letališču Zaventem, letalo pa je bilo namenjeno v Madrid. Po odstranitvi motečih potnikov so letalo Boeing 737-800 iz družine dvomotornih ozkotrupnih reaktivnih potniških letal hitro evakuirali in preiskali. Odletelo je z dvourno zamudo.

Aretirali samo enega moškega
Tiskovni predstavnik belgijske zvezne policije Peter De Waele je za RT.com potrdil incident in dejal, da so aretirali samo enega človeka. ”Poveljnik letala ni želel, da po incidentu na letalu ostane skupina devetih prijateljev. Samo eden izmed njih pa je bil neumen šaljivec in je kričal Allahu akbar,” je dejal De Waele. Predstavnik družbe Ryanair pa je povedal, da je letalska posadka zahtevala pomoč policije, ”potem ko so se potniki začeli pritoževati”.

A. L.