fbpx

Dunaj: 20-letni Afganistanec zaboden sredi belega dne!

Fotografija je simbolična. (Foto. epa)

Storilec, ki je trenutno še vedno na begu, je v torek popoldne v eni od dunajskih ulic z nožem v prsi zabodel 20-letnika, poroča avstrijska nacionalna televizija, ORF. Hudo poškodovan mlajši moški je pomoč poiskal v bližnji piceriji.

V nečem, kar se zdi spopad dveh priseljencev, se je včeraj popoldne na Dunaju zgodil hud incident, ki se je končal v težkih telesnih poškodbah enega od udeležencev, ki je bil zaboden v prsi.

Osebje je poklicalo rešilce in policijo. Po poročanju tiskovnega predstavnika policije so ga v torek zjutraj operirali v dunajski bolnišnici. Napad z nožem se je zgodil nekaj po 15. uri na prostem v kraju Raaber-Bahn-Gasse. 20-letnika zaradi poškodbe še niso mogli zaslišati.

Žrtev je dala namige glede storilca
Po navedbah prič v piceriji je Afganistanec, preden je bil prepeljan v bolnišnico, še uspel podati namige o storilcu Očitno je šlo za znanca, s katerim se je sprl. Strokovna reševalna služba je na kraju izvedla nujno medicinsko prvo pomoč. Poškodovanca so nato odpeljali v bolnišnico, kjer so ga sprva oskrbeli v šok sobi. Orožje še iščejo, saj ga je verjetno s seboj odnesel napadalec.

Aleš Ernecl