fbpx

Dva otroka ilegalnih migrantov prejemata skoraj 400 evrov na teden, medtem ko živita v Afriki – starša bosta zaradi njiju zaslužila kar 215 tisoč evrov!

Migranti na poti Foto: STA

Britanski davkoplačevalci so zgroženi, saj je v javnost prišla informacija, da dva otroka nezakonitih migrantov dobivata skoraj 400 evrov njihovega davkoplačevalskega denarja – in to vsak teden. To pa še ni vse – otroka namreč sploh ne živita v Veliki Britaniji, temveč sta v Afriki pri teti!

Oče otrok je v zaporu in ga čaka deportacija, mati pa je v Veliko Britanijo prišla na podlagi “počitniškega vizuma”, za katerega je leta 2012 zaprosila, da ga spremenijo v “študentski vizum”. V svoji prvotni vlogi je lagala, da je bila zlorabljena in da je žrtev trgovine z ljudmi. Britanski organi so odkrili, da je lažnivka, zato je bil njen vizum zavrnjen. Tako tudi ona čaka na deportacijo, piše Voice of Europe.

Skupaj imata sedemletnega dečka in deklico, ki je še malčica. Starša bosta na račun svojih otrok, ki sploh ne živita z njima, zaslužila kar 215 tisoč evrov, dokler otroka ne bosta stara 16 let, ko se jima pomoč izteče. Tako je odločilo britansko sodišče.

Otroka sta se rodila v Veliki Britaniji, vendar pa sta bila staršema odvzeta, saj je sodišče odločilo, da nista sposobna skrbeti zanju. Sodišče je odločilo, da mora lokalna oblast dečku vsako leto plačati 18 tisoč evrov, dokler ne dopolni 16 let, deklici pa vsak teden več kot 170 evrov, prav tako do njenega 16-ega leta, ki bo daljnega leta 2033. “Stroške nezakonitega priseljevanja bodo primorani plačati davkoplačevalci,” je bil jasen politik Andrew Bridgen.

M. S.