fbpx

Dvanajst policijskih vozil in dva policijska psa potrebna za umiritev pretepa v nemškem migrantskem centru

Foto: epa

V nemškem azilnem domu se je tolpa migrantov z gambijskimi državljanstvi zapletla v pretep z albanskimi migranti, poroča britanski Express. 

Po pretepu, ki je izbruhnil v četrtek opoldne v nemški vasi Patrick Henry, so tri poškodovane migrante odpeljali v bolnišnico na zdravljenje.

V napadu uporabili železne palice
Moška, stara 22 in 58 let, ki sta bila udeležena v pretepu, sta povedala, da sta bila napadena z železnimi palicami in dodala, da sta utrpela poškodbe po glavi in na zgornjem delu telesa. Oba sta trenutno na zdravljenju v bolnišnici v Heidelbergu, ki se nahaja nedaleč od vasice, kjer se nahaja migrantski center. Na zdravljenju je poleg njiju tudi 28-letnik, ki je bil prav tako napaden z železno palico.

Foto: epa

Več kot 1,1 milijona migrantov je lani prispelo v Nemčijo, večina je prispela iz Bližnjega vzhoda in iz severnoafriških držav. 

Za umiritev potrebnih dvanajst policijskih vozil
Na prizorišče je prispelo dvanajst patruljnih avtomobilov in dva policijska psa, ki so postopoma umirili stanje v nekdanjem ameriškem vojaškem centru, ki so ga preuredili v migrantski center. Trenutno je v teku preiskava kaznivega dejanja, po incidentu pa sta bili aretirani dve osebi. Incident, poleg mnogih drugih, meče senco na migrantsko politiko odprtih vrat.

N. Ž.