fbpx

Džihadist ustrelil policista, med streljanjem pa kričal citate iz Korana

Foto: youtube

Policista iz države Delaware je ustrelil džihadist, vmes pa citiral Koran. Policist je podlegel strelnim ranam na samem kraju zločina – v času streljanja se je nahajal pred manjšo lokalno trgovino, kamor zahajajo muslimani, preiskoval pa je eno od sumljivih vozil, ki je bilo parkirano v bližini omenjene trgovine. Iz avtomobila je izstopil eden od osumljencev in policista brez usmiljenja ustrelil, vmes pa zavpil nekaj citatov iz Korana, med drugim tudi: “Alahu Akbar!”

Ena od novinark lokalnega medija v Delawaru, ki je med prvimi prišla na kraj dogodka, je stanje opisala kot katastrofalno  policist Stephen Ballard je bil večkrat ustreljen, na tleh in po trgovskem blagu ter opremi je bilo polno krvi. Na kraj streljanja je bilo napotenih več policistov, ki so enega od osumljencev prijeli že na kraju samem, drugi pa je pobegnil v predel Middletowna, imenovanega Brick Mill Farm. Ko so ga policisti našli, je na njih streljal, piše Jihad Watch, policisti pa so se branili s streljanjem nazaj. “To je žalosten dan za našo državo,” je dejal policist McQueen.

Fanatični oboževalec Islamske države, ki se je radikaliziral
Med omenjeno policijsko racijo so sicer zaprli celotno območje, prav tako poostrili nadzor v okolici tamkajšnje šole. Razlog, zakaj je policija tako skrbno odreagirala, pa se skriva v tem, da je (bil) morilec Burgon Sealy na begu fanatik Islamske države, ki se je radikaliziral. Predstavnik države Delaware Steve Smyk namreč trdi, da je Sealy, medtem ko je streljal na Ballarda, kričal citate iz Korana, pa tudi Alahu Akbar, ki ga omenjeni portal vidi kot muslimanski bojni krik.

M. S.