fbpx

Džihadisti brutalno usmrtili več kot 100 ljudi

Fotografija je simbolična.

Skrajna skupina Islamska država je oktobra v kraju al Karjatain ubila 116 ljudi, za katere so džihadisti sumili, da sodelujejo s sirskim režimom, je danes sporočil Sirski observatorij za človekove pravice. Puščavski kraj v osrednjem delu države so pred dnevi znova zasedle vladne sile.

Kot je sporočil dobro obveščeni observatorij, naj bi skrajneži več kot 80 ljudi usmrtili dva dni pred tem, ko so se pred režimskimi silami umaknili iz al Karjataina. “Večina borcev IS, ki so pred mesecem dni napadli kraj, so bili pripadniki spečih celic. Prihajajo iz kraja, poznajo tamkajšnje prebivalce in vedo, kdo je za in kdo proti režimu,” je pojasnil vodja observatorija Rami Abdel Rahman.

Islamisti se ne bodo še predali
Islamska država je kraj v osrednji pokrajini Homs zasedla pred dobrimi tremi tedni, v soboto pa so jih od tam pregnale vladne sile. Džihadisti so ga prvič okupirali že leta 2015, lani pa so ga znova osvojile režimske sile, poroča STA.

Džihadisti so znani po svoji okrutnosti. (foto: epa)

Potem, ko so uporniki minuli teden iz rok Islamske države osvobodili severno pokrajino Raka, sile sirskega predsednika Bašarja al Asada zdaj poskušajo skrajneže pregnati iz vzhodne pokrajine Deir Ezor, ki je največje območje pod njihovim nadzorom.

C. Š.