fbpx

Džihadisti na severu Malija pobili več kot 40 nedolžnih ljudi

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Na severu Malija je bilo ubitih več kot 40 civilistov, ko so džihadisti v bližini meje z Nigrom v nedeljo napadli tri vasi, so danes sporočile lokalne oblasti. Napadalci so v vasi prispeli na motorjih in presenetili lokalne prebivalce, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Teroristi so v nedeljo v vaseh Karou, Ouatagouna in Daoutegeft ubili več kot 40 civilistov, je za agencijo AFP dejal neimenovani častnik. V vasi Karou je bilo ubitih 20 civilistov, 14 civilistov je bilo ubitih v vasi Ouatagouna, ostali civilisti pa so bili ubiti v vasi Daoutegeft, je še povedal za AFP.

Mali, ki leži v osrčju zahodne afriške regije Sahel, se že od leta 2012 bori proti džihadistom. Nemiri, ki so se začeli na severu države, so se najprej razširili v etnično mešano središče Malija, nato pa v sosednji Niger in Burkino Faso. Danes nasilje vodijo oborožene skupine, povezane s skrajnima skupinama Al-Kaido in Islamsko državo. Na tisoče civilistov in vojakov je umrlo, več sto tisoč ljudi pa je bilo prisiljenih zapustiti svoje domove, še piše STA.

Foto: epa

Sara Kovač