fbpx

Džihadisti za svoje pritlehne cilje uporabljali celo teroriste na invalidskih vozičkih

Foto: Twitter

Kljub zlomu Islamske države v Iraku in na nekaterih območjih Sirije pa skrajni islamisti še vedno ostajajo zvesti džihadu in ostajajo resna grožnja svetovnemu miru. Njihov propagandni video tokrat prikazuje džihadista na invalidskem vozičku, ki se pred terorističnim napadom na vzhodu Sirije poslavlja od svojih otrok. Uporaba taktike izvajanja terorizma s pomočjo invalidskih vozičkov je sicer pogosta, saj so invalidi podvrženi slabši varnostni kontroli.

Da so se džihadisti pripravljeni do zadnjega boriti z vsemi sredstvi, dokazuje zadnji propagandni video Islamske države, na katerem se islamski skrajnež pred terorističnim napadom poslavlja od svojega sina in hčerke, nato pa ga naložijo v avtomobil, ki naj bi bil naložen z eksplozivom. V naslednjem kadru so tudi prikazani domnevni kadri kraja, kjer naj bi se razstrelil.

Daily mail je sicer objavil, da ni jasno, kdaj je bil prizor posnet in ali je res prišlo do terorističnega napada, je pa znano, da je Islamska država razvijala enote džihadistov na invalidskih vozičkih za kamikaze. Iz več vojnih krajev namreč poročajo o napadih teroristov invalidov, hkrati pa je tudi znano, da tovrstno taktiko uporabljajo, da se z invalidskimi vozički prej pretihotapijo mimo varnostne kontrole.

C. Š.