fbpx

Džihadističen morilec, ki je v ZDA načrtoval pokol, je svoje načrte pomotoma zaupal agentu FBI

Foto: iStock

Mladenič naj bi načrtoval džihadističen pokol znotraj ZDA. Zdi se, da je tudi on eden izmed tistih, ki so se spreobrnili  v islam in dobili  idejo, da nova vera zahteva izdajo in množične umore. Pristojni organi ostajajo ravnodušni.

Po podatkih ministrstva za pravosodje so v sredo v Virginiji 27-letnega moškega spoznali za krivega in ga obtožili terorizma in sodelovanja z Islamsko državo. Lionel Williams je dvakrat poskušal poslati denar nekomu, za katerega je menil, da z denarjem podpira ISIS. Izkazalo pa se je, da je šlo za tajnega uslužbenca FBI, ki je pod krinko Williamsu dejal, da je v preteklosti Islamski državi denarno že pomagal pri nakupu granat in ga s tem napeljal, da je razkril svoje namene. Od agenta FBI je zahteval podatke o posebnih vrstah streliva AK-47 in z njim delil načrte o mučeniški operaciji.

Dokumenti sodišča razkrivajo, da se Williams za ISIS zanima že od leta 2014, decembra 2015 pa je takoj po terorističnemu napadu v San Bernardinu kupil puško AK-27. Obtoženi svojo podporu ISIS-u izkazuje tudi prek družbenih omrežij, kjer je že lani objavil, da si želi skupaj z njimi prevzeti ameriško državo in obglaviti vse, ki bi mu pri tem stali na poti. V odgovor na obtožbe je Williams dejal: ”Molite k Allahu, Allah je najboljši.”

A. L.