Džihadistične neveste ISIS se vračajo domov, več kot 150 otrok v Veliki Britaniji pa v nevarnosti pred radikalizacijo

(vir: twitter)

Velika Britanija se sooča z vedno večjim navalom povratnikov, ki so pred leti zapustili državo, da bi se borili na strani Islamske države v Siriji, oziroma žensk, ki so se poročile z džihadisti. Zdaj, ko se radikalizirane džihadistične neveste vračajo v Veliko Britanijo, so sodišča polna primerov radikaliziranih otrok.

Uradne oblasti v Veliki Britaniji so bile prisiljene ukrepati v več kot 150 primerih, v katerih naj bi bili otroci v nevarnosti pred islamistično radikalizacijo, poroča Daily Mail. Analiza dvajsetih primerov, ki jo je opravil možganski trust HJS in je vključevala 43 otrok, je pokazala, da je kar 52 odstotkov družin imelo vsaj enega bližnjega sorodnika, ki se je pridružil ISIS.

Poročilo, ki ga je za HJS pripravila specialistka na področju terorizma Nikita Malik, svari, da so sodišča “pogosto nemočna”, da bi zaščitila dobrobit otroka, ki je žrtev pranja možganov. Ob tem je Malikova opozorila, da se Velika Britanija sooča z “valom žensk, ki se iz Islamske države vračajo v Veliko Britanijo skupaj z dojenčki in otroki”.

Zloglasni imam Anjem Choudary (Foto: EPA)

V 55 odstotkih vseh primerov radikaliziranih otrok je na družino vplivala teroristična skupina Al Muhajiroun, ki jo je nekoč vodil islamistični pridigar Anjem Choudary.

Ivan Šokić

 • janezxy

  To bi jaz po hitrem postopku rešil,brez novinarskega in levičaskega nakladanja.

 • Van Der Waals

  KAKO VRAČAJO DOMOV!!! SEJ SO ŽE DOMA V SIRIJI!! EVROPA NI NIHOV DOM!!!

 • ZatonMesecnikov

  Tole spremljam, sedaj je polemika v Angliji, ali ji vzamejo pasoš, težava pa je, ker drugega nima.

  Sedaj je skesana, kljub vsemu gre za izredno mlade ljudi. Če so njeni starši vedeli, iz kakšne vukojebine so se privlekli v Anglijo (Bangladeša), je ona šele sedaj spoznala, kaj je Anglija. Ko so namreč tam, ne vedo. In sanjajo nek džihad pa neke kalifate.

 • Hunyađi

  Posle jebanja nema kajanja, nema ni povratka.

 • skorpijon93

  takoj prepovedat islamska oblačila, minarete, mošeje, to je velika nevarnost, odprta politika priseljevanja predstavlja nevarnost, to se ve ! takoj prepovedati v Sloveniji, poglejte Češko, Slovaško,Madžarsko države brez muslimanov in multikulturnosti, varne, mirne dežele s svetlo prihodnostjo, ki si muslimanov ne uvažajo

 • Dada

  Sem bolj humane narave in trdim, da so emigranti , prišleki v EU, islamske vere, le redko hudobni, zapeljani in zmanipulirani v hudobne namene. Tokrat pa je to resna nevarnost. RESNA zato, ker je bilo večina mamic prostovoljno z džihadisti, zaradi tega so sovražnice za druge vrste ljudi…. ZARADIi…. Po šeriatskem pravu je oče lastnik otroka in ta oče zahteva njegovo vrste vzgoje, vedno lahko otroka vzame. Zato je potencialno, ampak RESNO, ta otrok lahko vzgojen v džihadista. Ta mamica se je vrnila, ker bo ISS uničena, sicer bi tam ostala z otrokom. Zato nič ne verjamem tem ženskam. Obstaja en promil možnosti, da je mamica mislila resno po “spreobrnitvi”, vendar vemo, da so tudi nacisti imeli LEBENSBORN, da bi imeli dovolj vojakov. Ker Hitler ni imel vseeno dovolj, je OTROKE KRADEL PO EU in sicer so izbirali modrooke in blond fantke, takrat mu je bilo izjemoma vseeno, če niso bili prave rase. Isto mislim, da so imeli džihadisti nekaj podobnega, saj so iz sveta odhajali v ISS, ker je bilo premalo vojakov…..

 • xtc

  Pobrat državljanstva-Kurdi in ostali pa naj z njimi uredijo kot vejo in znajo ,itaq pa vedo kaj je najbolje v tem primeru iz varnostnih razlogov.

 • skorpijon93

  v ljubljani pa se veselo gradi džamija z minaretom, kupuje zemljišča za njihove potrebe, vse v imenu strpnosti in lažnega sobivanja, bravo ljubljančani, še boste občutili !

 • pajac debeli

  To je zlocin, kaj si leva golazen privosci v imenu strpnosti. Scijejo po grobovih vseh, ki so umrli v boju proti terorizmu in po grobovih vseh ubitih od isisa. Mame otrok, katere so ubili isis v teroristicnem napadu na koncert v burminghamu morajo biti zelo vesele. Levica je res rak druzbe.

 • cosmosjasnovidec

  Potem še pa naj kdo trdi,da ti Britanci niso prismuknjeni kot hlodi.
  Đihadisti se vračajo domov v Britanijo?
  Nemudoma brez kakršnega koli obotavljanja jih postreliti takoj na meji,da prejmejo kazen katero so si zaslužili.
  Če izvem tukaj v Sloveniji za đihadista mu bo garantirano odletela buča zaradi posnetkov katere sem videl na internetu kako so klali ujetnike.Preklete svinje đihadistične se bodo sedaj izmikale smrtni kazni tako kot so se izmuznili komunisti.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • SALZ

  Naj ostanejo kjer so zdaj jim je žal koliko nedolžnih ljudi so pa pred tem pobili in mučili pa nobeden ne pove. Ali pa poslati v Guantanamo.

 • Skrajno Desni

  Vse đihadistične kurbe so pa naenkrat nedolžne, tam naj ostanejo naj jih pobijejo ali pa zaprejo do smrti z njihovimi pankrti na čelu.

 • Andrej

  Izdale so prvo domovino. Izdale so drugo domovino. Zopet bodo izdale prvo domovino. Dvakratni izdajalec je vedno izdajalec.

  Rešit otroke in jih poslat na neznane kraje, daleč od možnosti indoktrinacij.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!