fbpx

[Video] To so najbolj krvoločne džihadistke

Al-Khansa je posebna ženska brigada, ki je bila ustanovljena za izvajanje terorja in držanja strogih pravil Islamske države za ženske. Pripadnice te milice mučijo in bičajo vsako žensko, ki jo najdejo pri kršenju krutih pravil Islamske države.

Britanski mediji ocenjujejo, da je v tej nasilni enoti vsaj 60 britanskih državljank. O njih je pričala tudi begunka iz sirskega mesta Raka, ki je pripovedovala pretresljivo zgodbo: “Ena od policajk IS je neki ženski odvzela njenega otroka in jo zatem ubila. Pred tem so jo še zverinsko mučile.

Mučena in ubita mama je pred svojim nesrečnim koncem pod burko pokrila svojega otroka, da se ne bi videlo, da ga doji. Njeno dejanje pa ni ušlo pripadnicam Al-Khanse, ki so jo zverinsko kaznovale.

Žive zakopali v pesek
Zakoni Islamske države so do žensk izjemno kruti, saj jim prepovedujejo, da potujejo ali hodijo same iz hiše brez prisotnosti moža ali moških članov družine. Od pubertete naprej morajo obvezno nositi dve pokrivali, ki zakrivajo obliko njihovih teles, z rokavicami pa morajo prekriti roke. Zaradi kršenja teh pravil so nekatere ženske žive zakopali v pesek, poroča Braniteljski portal.

Nekdanja učiteljica, ki je prav tako pobegnila z območja IS, je dejala, da same ženske ne smejo niti na balkon svoje hiše ali gledati skozi okno. “Prijele vas bodo, če se parfumirate, kaj šele, če se upirate,” je dejala učiteljica, ki je bila tudi sama žrtev mučenja milice Al-Khansa, saj so jo zaradi razkritih oči mučile in bičale. “Na izbiro vam dajo možnost, da vas prebičajo ali zgrizejo.

Na smrt pretepena zaradi gledanja izložbe
Po poročanju nekaterih beguncev iz Sirije so pripadnice Al-Khanse do smrti preteple 17-letno dekle samo zato, ker se je ustavila pred izložbo ene od trgovin v Mosulu in si je ogledala tam razstavljeno obleko. Pravila IS predpisujejo tudi barvo prekrival. Poročene ženske morajo biti nujno odete v črno barvo, neporočene v belo barvo, ločene v modro in vdove v zeleno barvo.

M. P.