fbpx

Džihadistu, morilcu iz Londona, se je hči uprla: noče islama niti burke!

Foto: youtube

V britanske medije so potem, ko je ekstremistični morilec Khalid Masood v Londonu pred nekaj dnevi ubil štiri ljudi, več kot 50 pa jih ranil, prišle fotografije njegove najstniške hčerke v nadvse pomanjkljivih oblačilih. Pišejo, da se mu je hčerka uprla, češ da ne bo nosila burke, in se v opravi, ki več razkriva kot zakriva, odpravila na maturantski ples.

Oprijeta obleka je med drugim razkrila celotno postavo Masoodove hčerke, pa tudi dekolte in celoten hrbet. V nasprotju s starejšo sestro se je 18-letna dijakinja Teegan Harvey uprla pritiskom fanatičnega očeta in zavrnila sprejetje islama. Družinski prijatelji so od obeh hčerk radikaliziranega muslimana Khalida Masooda, ki je med 82-sekundnim divjanjem v Westminstru ubil štiri ljudi, več kot 50 pa jih je ranil, namreč zahtevali, naj postaneta muslimanki in da si nadeneta burki.

Foto: youtube

Njena starejša sestra Andi, ki ima 24 let, je pred šestimi leti zapustila mamo Jane Harvey in sestro Teegan, se preselila k očetu in njegovi novi partnerici v Bedfordshire, približno 60 kilometrov severno od Londona, piše Jihad Watch, ter sprejela islam. Nato so se preselili v Birmingham, kjer je Andi tudi začela nositi burko. Prav tako je svoje ime spremenila v arabsko.

Mlajša hči Teegan pa se je uprla očetovi zahtevi, naj konča z zahodnim načinom življenja. Lanskega maja se je tako ovekovečila v zapeljivi obleki, ki jo je oblekla za maturantski ples. Oče, džihadistični skrajnež, je sicer od nje jasno zahteval, naj se spreobrne v islam, ko je dopolnila 16 let, vendar se je njena mati Jane, ki je generalna direktorica ene od družb, ki se ukvarja s kemikalijami, z vsemi močmi borila, da bi prepričala mlajšo hčerko, naj se ne pridruži očetu.

S prijatelji prekinila vse stike
23-letni Luke Lawrence, ki je sicer dober prijatelj s starejšo Andi, prav tako pa pozna njihove družinske odnose, je omenjenemu mediju zaupal: “Jane je bila popolnoma proti ideji Khalida Masooda in je želela, da Teegan ostane z njo. Andi je bila starejša in bolj svojeglava, tako da je šla in naredila, kar je pač naredila.” Dodal je še, da je bila Andi, ko je živela še z mamo, priljubljena in privlačna, zato nikakor ne razume, zakaj je odšla živeti k ekscentričnemu očetu. “Andi je bilo prijetno dekle, vendar ko se je spreobrnila v muslimanko, je s svojimi prijatelji prekinila vse stike.”

Upal, da se bo spreobrnila tudi mlajša hčer
Prijateljica mame Jane pa je povedala, da Andi še vedno živi v Birminghamu, da ima s tančico pokrit celoten obraz, spremenila pa si je tudi ime. “Njen oče ji je pomagal, da se spreobrne in zaživi takšen način življenja. Sicer je upal, da se bo spreobrnila tudi mlajša hči, vendar pa je bila Jane popolnoma proti in zaradi tega je bilo nemalo prepira v hiši. Vem, da je bila Jane zelo razburjena in je vztrajala, da Teegan ostane doma in nadaljuje študij.”

Marjanca Scheicher