Eden najbogatejših zemljanov McAfee ima pri sebi vedno orožje: “Če smo vsi oboroženi, smo vsi enakopravni”

Ustanovitelj antivirusnega podjetja McAfee in investitor v kriptovalute John McAfee (vir: twitter)

John McAfee, eden najbogatejših zemljanov, pri sebi vedno nosi orožje, saj je prepričan, da “če smo vsi oboroženi, smo vsi tudi enakopravni”.

Ameriški medij San Francisco Chronicle je objavil varnostne detajle varovanja milijarderja Johna McAfeeja, pri tem pa so razkrili, da je podjetnik in lastnik podjetja za programsko opremo vedno oborožen in pri sebi nosi orožje.

Nekoč je sam namreč zapisal na Twitterju, da ima pištolo vedno pri roki, tudi ko je na stranišču, med spanjem in ko se ljubi. Pri tem ga ne skrbi, da bi se mu pištola slučajno sprožila, kot pravi, mu je že prav prišla, ko so ga “idioti hoteli uničiti”.

Colt .45 (Foto: iStock)

Zelo pomenljivo je tudi njegovo sporočilo, ko je zapisal: “Poglejte v čas divjega zahoda. Še pred Coltom .45 so ubijali ter ustrahovali ljudi, ki niso bili oboroženi”. Posledica poceni in dostopnega orožja je po njegovem: “Če smo vsi oboroženi, smo vsi tudi enakopravni.”

C. Š.

 • KAPIBARA

  Sem koj ZA.. !!
  Samo dan dva, je bila novica v “cajtngih” terorističnega napada v Parizu, več 100 mrtvih, da je musli-terorist vstopil v lokal in začel nažigat. Za mizo sedeli 4 Mehiški narko ? kriminalci, ki so z orožjem odgovorili in ga fentali !

  Policija jih polovi, zasliši in vse te ostale bedarije, jih drugi dan izžene iz F , z prepovedjo vračanja.

  Kot da nimajo falsifikat potni lis za pridobit..

 • Staybell geenius

  Orožarska lobistična organizacija (NRA) je financirana s strani Rusije, NRA pa je financirala kampanijo Donalda Trumpa v višini 33 milijonov $.
  #WhitchHunt?

  • Josip Broz Tito(UDBA)

   “Right to bear arms” bo ostal. Kje so te vaši dokazi “russian collusion”. Vsak dan same neke govorice podprte s strani lažnjivcev. :)

   PS: Še eden CNN, retard. :)

   • Staybell geenius

    Bo ja, dokler bo NRA podkupovala politike v imenu proizvajalcev orožja. Sicer se pa gre za amandma (ang. to amend=spremeniti), zato se lahko vedno spremeni, kot se je že v preteklosti. Ostala bo pa tudi “well regulated militia”, kot si pozabil omeniti. Toda tega dela ustave se ni potrebno držati, kajne?

    Kje so dokazi?? Pa si sploh živ zadnje leto??

    Njegov odvetnik in vodja kampanije z globokimi ruskimi povezavami sta ravnokar v zaporu. Praktično vsi obtoženi so iz Trumpovega ožjega kroga in imajo povezave z Rusijo. Kar sklepam, da zate ne pomeni popolnoma nič. Resno? Bi bilo nič, tudi če bi se popolnoma isto zgodilo recimo…Hillary?

    In še, malce osnov: dokler preiskava še ni končana, ne pričakuj dokazov. Ti je ta koncept kriminalistične preiskave razumljiv? Da v javnost ne lansiraš dokazov, dokler preiskava še teče? Ali je to popolnoma nesprejemljivo??

    • Josip Broz Tito(UDBA)

     Ta amandma je postavljen, da se lahko ljudstvo brani od oblasti(enako orožje kot oblast). Verjetno zagovarjaš, da edino kar bi lahko imeli kot orožje samo muškete, ane? Če to misliš potem po tej logiki svoboda govora ne velja za televizijo, zato ker takrat ni bilo televizije. :)

     Glede Manaforda in Cohen oni so bili obsojeni zaradi zlorabe financ kampanje. 2 leti traja ta gonja, še danes ni nobenega dokaza o “russian collusion”. Koliko časa bo ta preiskava trajala? Dokler ne umre? Preiskavo pa vodijo pristranski ljudje, kar je bilo že dokazano. :)

     PS: Res imate oprano glavo. :)

     • Staybell geenius

      Ta amandma je bil napisan leta 1791 ter je bil mišljen za obrambo pred zveznimi oblastmi s strani državnih milic (state miltia). Torej je v tem kontekstu popolnoma zastarel in neprimeren.

      “Verjetno zagovarjaš, da edino kar bi lahko imeli kot orožje samo muškete, ane?”
      Raje se vprašaj če zagovarjaš avtomatko puško za vsakega prebivalca. Ker če več orožja pomeni večjo varnost, bomo zgolj tako šele resnično varni.
      Torej kaj bi ti anredil, da bi zajezil astronomsko število umorov in pokolov v ZDA??
      Da vidimo tvoje rešitve.

      Glede Mullerjeve preiskave: 2 leti za preiskavo predsednika ZDA ni popolnoma nič in vidim, da si gladko nasedel propagandi, da se mora preiskava zaključiti.
      2 človeka v zaporu, 19 obtožnic, toda ti še vedno vidiš samo zaroto.

      Preiskava v Bengazi je trejala 4 leta, Hillary je bila pred republikanskim senatom zaslišana 8x, zaključili so, da ni kriva.

      Toda verjetno imaš ti kakšno drugo “ekspertno mnenje”, kajne?

     • Josip Broz Tito(UDBA)

      Avtomatska puška je v ZDA prepovedana. V ZDA 80% smrti predstavljajo samomori, ostalo pa tolpaški obračuni. V ZDA je miljone življenj rešeno, zaradi ljudi, kateri nosijo orožje. To vi “demokrati” vedno izpustite. Poglej si Chicago, kjer je legalno orožje prepovedano – prestolnica umorov na svetu. :)

      PS: Še vedno čakam dokaze o “russian collusion”. Več orožja v pravih rokah, manj zločina. Poglej Texas. :) #MAGA2020

     • Staybell geenius

      Kot prvo: Zakaj si lajkaš svoje komentarje? Malce se mi smiliš…žalostno.
      Drugo: Ne, avtomatska puška v ZDA ni prepovedana, ne vem kje take neumnosti prebiraš. T.i. “Fedral Assult Weapons Ban” je bil sprejet leta 1994 in je potekel leta 2004.
      43 od 50 zveznih držav nima nobene prepovedi avtomatskega orožja. Prosim pozanimaj se, preden se osmešiš.
      Tretje:”V ZDA 80% smrti predstavljajo samomori, ostalo pa tolpaški obračuni. V ZDA je miljone življenj rešeno, zaradi ljudi, kateri nosijo orožje.”
      HAHAHAHAHAHA a kar milijone?? Tako mal na pamet ane?? Saj vem, da te ne zanimajo dejstva, toda tudi sam ne verjameš tem nebulozam. Si predstavljaš, da bi imeli v Las Vegasu vsi pištole, ko je začelo pokati po njih??? Bi bila to zate dobra rešitev???

      ZDA ima največ orožja na prebivalca, enkrat več kot naslednja država (Jemen!!!) in imajo posledično največ ubojev z orožjem v razvitem svetu.
      Skratka: ČE BI VEČ OROŽJA POMENILO VEČJO VARNOST, POTEM BI BILE ZDA NAJVARNEJŠA DRŽAVA NA SVETU.

      P.S. Prosim ne pomoči si hlač zaradi Rusije, Cohen čivka kot ptičica, kmalu bo začel še Trumpov knjigovodja, ki ima vse račune vseh pranj denarja v trumpovih hotelih. In ta knjigovodja je ravnokar dobil imuniteto. Veš kaj to pomeni?

      Saj vem da te nič od tega ne zanima ter da polovico komentarja sploh ne boš upošteval in začel po svoje napeljevati nekaj drugega.

     • Josip Broz Tito(UDBA)

      Avtomatsko puško lahko kupiš, če jo registriraš, dobiš posebna dovoljenja in plačaš okoli 10.000$ takse. Drugače ne. :)

      PS: Res se mi ne da ubadati z CNN Snowflake. Očitno si se odločil, da bo ostal neumen še naprej. :) #MAGA2020

      PS: CNN fake news. To vas najbolj boli. :)

     • Staybell geenius

      Bogi, še enkrat si si lajkal komentar…res si žalosten primerek opranega kimavčka, ki ne razume realnosti in ne dojema dokazov, niti napisanih besed.

      “Avtomatsko puško lahko kupiš, če jo registriraš, dobiš posebna dovoljenja in plačaš okoli 10.000$ takse. Drugače ne. :)”
      Še ena v nizu laži. Ne vem, kako spiš ponoči, ko tako jasno lažeš.
      V pokolu na Floridi je Cruz legalno prišel do AR-15, saj ne zahtevajo niti prstnih odtisov, dovoljenja, ni niti čakalne dobe. Definitivno pa nobene takse v višini 10,000$, kot si se zlagal. S tem, da je starostna omejitev za pištolo 21 let, za brzostrelko pa 18.
      Tako da nehaj že enkrat lagati in zavajati.

      Kot sem pravilno ugotovil, polovice komentarja sploh prebral nisi, ter si nemudoma začel dolgočasno nabijati o nekem CNN-u, kot da sem ga kdaj omenil. Ampak ker si tako vzgojen, si nisi mogel pomagati. Brez vsebine, nič.
      Še enkrat: Če bi bila večja količina orožja rešitev, potem bi bile ZDA najbolj varna država na svetu.
      Vse množične pokole v ZDA so opravili ljudje, ki NISO bili kriminalci, torej so bili legalni lastniki orožja. (kriminaci so ratali šele po pokolu, da se razumemo).
      In spet: nihče ne govori o zaplembi orožja, bedak retardiran. In da nebi bil slučajno užaljen, ker si si vse zalužil. Ker si neiskren

     • Josip Broz Tito(UDBA)

      AR-15 je pol-avtomatska športna puška. Upam, da to veš? :)

      PS: Mislim, da ima ZDA večji problem zaradi duševnih in mentalnih težav ljudi. Ne zaradi orožja. :)

      PS: Orožje v pravih rokah(ne kriminalci) pomeni manj zločina. Strelski pohodi z največ žrtvami so bili v Parizu, ne ZDA.

      PS: Upam, da govoriš o pravih strelskih pohodih. Ne pa Sandy Hook, ni trupel, ni prič, oče umrlega otroka se smeji preden, da žalujoč govor. Pri Cruzu policisti čakajo pred šolo, da se pohod konča. Otroci(crisis actors) govorijo, kar se je zgodilo, čeprav je dokazano, da šole niso obiskovali. Youtube briše posnetke o večih strelcih,…. Seznam je neskončen. :)

      PS: Več kot polovico prebivalcev se “fila” z antidepresivi . :)

      PS: Kakšna bi bila po tvoje rešitev za orožje v ZDA? :)

     • Staybell geenius

      In še tretjič si si lajkal komentar. Si lahko še bolj patetičen?
      AR-15 še vedno spada med “assult weapons”, ki se jo da LEGALNO modificirati v polno avtomatsko puško, ki strelja z več 100 naboji/minuto. In točno to se je zgodilo v Las Vegasu.
      To, kar ti misliš, nima nobene veze z realnostjo. ZDA ima v povprečju povsem enako stopnjo mentalno bolnih kot ostale razvite države. Edino, v čemer se razlikuje, je otrojče lahek dostop do avtomatskega orožja, brez dovoljenja in čakanja.

      “PS: Upam, da govoriš o pravih strelskih pohodih. Ne pa Sandy Hook, ni trupel, ni prič, oče umrlega otroka se smeji preden, da žalujoč govor. Pri Cruzu policisti čakajo pred šolo, da se pohod konča. Otroci(crisis actors) govorijo, kar se je zgodilo, čeprav je dokazano, da šole niso obiskovali.”

      Na tej točki sem zaključil s teboj, ker nima nobenega smisla. Saj realnosti ne priznavaš, ker si popolnoma nasedel zlaganemu in sodno dokazanemu prevarantu Alexu Jonesu, zaradi katerega nekateri ljudje že sedijo v zaporu. Grozili so žrtvam in staršem, saj so (tako kot ti) v totalni retardiranosti verjeli temu ogabnemu izmečku človeštva, ki nima kaj početi v civilizirani družbi.

      S teboj ni smiselna več nobena debata. Preveč si len, da bi karkoli preveril in se zadovoljiš z neumnimi, za lase privlečenimi “argumenti”, ki to niti približno niso.

      Še kakšna laž za konec, preden te blokiram?

     • Josip Broz Tito(UDBA)

      Povej mi kako lahko legalno modificiraš puško, da strelja avtomatsko? :)

      PS: Če misliš “bump fire stock” se motiš. Lahko pa kršiš zakon. :)

     • Staybell geenius

      Ponovno, nov komentar, nova laž. In seveda nov lajk samemu sebi ;)
      Popolnoma legalno in brez problema lahko na internetu nabaviš sledeče modifikacije:
      – trigerje (lažje, z manj upora)
      – magazine z visoko kapaciteto ter tudi t.i. “drum magazines”, ki držijo več kot 100 nabojev
      – dušlice
      – t.i. “gat crank”; ročica, s katero je omogočeno hitrejše streljanje, kar je bilo uporabljeno v Las Vegasu

      “PS: Če misliš “bump fire stock” se motiš. Lahko pa kršiš zakon. :)”
      Ne štejem več. Katera laž v nizu je že to? Četrta?

      Bump stock je legalen in povsem dosegljiv. Lažeš.

      Sicer pa te moram itak blokirati, tako da adijo.

 • Staybell geenius

  Zelo pomenljivo je tudi njegovo sporočilo ko je zapisal: “Poglejte v čas divjega zahoda. Še pred Coltom .45 so ubijali ter ustrahovali ljudi, ki niso bili oboroženi.”

  1. hahaha “pomenljivo”… nizek kriterij imate

  2. Seveda, ker vsi vemo, da se od časa divjega zahoda ni spremenilo popolnoma nič. Zato lahko z lahkoto uvedemo povsem enaka pravila, toda zakaj bi se ustavljali pri orožju? Uvedimo nazaj suženjstvo, boste vidli, kako bo GDP zrasel.

  Kakšni bizarni idioti.

  • Clemen J.

   Pravi levi idiot ki bi najraje vse razorozil, islamistom pa potalal illegalno orozje.

   • Staybell geenius

    A si lahko še bolj dolgočasen in isti kot vsi ostali??
    A res ne znate rečt čisto nič drugega? Ne, seveda ne, saj ste kult, sekta. Če bi vam Vodja rekel, da mu vsi fafajte kurac, bi se tepli, kdo bo šel prvi na kolena.
    Kakšni bedni ritolizniki

  • Maščnek

   Da zasužnjimo levake bomo čez mesec dni pocrkali, da zasužnijo levaki desne domoljube?Saj to je pa že.In levaki prav lepo nabrekajo sploh po javnih službicah.Objavljen včerajšnji graf na POPTv razodane prav slednje.

   • Staybell geenius

    In koji kurac palac si zdej ti?
    Kdo ti je dovolil oglašat se?? Sej si sam reku, da si suženj, zato koji ti kurac, mrš nazaj delat in tišina.

   • Staybell geenius

    ;)

 • Caetano

  V ZDA bodo zdaj pod Trumpom za varnost svojih državljanov že znali dobro poskrbeti. Edino zblojeni ali pa plačani filoislamisti menijo drugače.

  Problem je v Evropi. V Nemčiji državni medij zamolčal umor nemškega zdravnika s strani somalijskega migranta in raje pisaril novice v posmeh Trumpu:

  https://voiceofeurope.com/2018/08/state-sponsored-german-news-service-refuses-to-report-on-doctor-murdered-by-refugee/#prettyPhoto

 • David

  Tumasti ameri’kaj te ces’

 • Clemen J.

  Prav ima, in bi se morali tudi oborozit. Sej vemo kdo v sloveniji izsiljune, krade, pretepa, ubija in na koncu se uvaza islamiste. Levuharji kdo pak.

  • Josip Broz Tito(UDBA)

   Mislim, da je tvoj Janša tudi proti oboroževanju. :)

   PS: Sramota! :)

   • Olga2345

    Se vam še sanja o osamosvojitelju Slovenije? Prav je!

   • slosin

    brez Janše mi živeti ni….

   • Clemen J.

    Ne volim janše, je pa vsakakor boljši kot vsah levuhar.

  • Djuro Sumar

   Preprosta rešitev. Narod oborožit in levuharje postrelit.

   • Clemen J.

    Oborožiš se zaradi samoombrambe, samo levuharji se zaradi izvajanja pokolov in mafijskih poslov. pa se to imajo illegalno, če je zakon ali pa ne.

    • Djuro Sumar

     Če smo vsi neoboroženi, smo vsi enakopravni.

     • Clemen J.

      Da ampak vi čefurji mislite da če imaš illegalno orožje si neoborožen.

 • Olga2345

  Ruski car je imel vse, pa so ga komunisti ubili skupaj z družino!

 • slosin

  …bog je naredil ljudi različne, Colt jih je izenačil…

 • xtc

  Pravilno razmišljanje zakaj se ljudje nebi smeli naoborožiti legalno če se kriminalci ilegalno in se braniti.
  Nadalje,socialisti in komunisti(levičarji vseh sort) niso proti orožju zato,,ker pravijo,da z prepovedjo le tega ne bo kriminala,tu na debelo lažejo,gre za povsem drug motiv,ki ga razgalja drugi ammandma v “State of Independance”,kjer je zapisano,daima narod pravico do orožja in njega uporabe,če je ogrožen in v primeru oblast postane preveč arogantna do njega-skratka ta amandma ameriške ustave je najbolj pekoča rana za levake,narod selahko oblasti upre tudi z orožjem ko jo ima dovolj-nočnas mora za levičarje,ki smatrajo,da so le samo oni lahko na oblasti.
  Naj ponazorim zelo enostavno, Možina ima pravico do orožja tako nošnje kot uporabe napade ga skrajni levičar,ki je znan po ekstremnosti inima nezakonito orožje v posesti,ter mu grozi in napaa,Jože v silobranu ustreli napadalca-v ZDA logično samoobramba v Sloveniji ja ubil je nedolžnega človeka,saj bi ga policija zaščitila,ja kdaj ko bi ga poblazneli levak že ubil?

  • Djuro Sumar

   Ker je na svetu takšnih norcev kot si ti še vedno preveč, ljudje ne smejo biti oboroženi, ker bi se streljali vsevprek.

 • stajerc5

  Kje je na celem svetu najvec orozja doma, v hisi, bloku, na tramvaju, vlaku, od skupine vojakov v gostilni v kotu…!???
  V Svici!!!
  Saj sem vedno rekel, pazimo se, da ne postanemo druga Svica! Lahko bi si pokvarili “naso”(ne Slovensko) kulturo vpliva balkanezov!

 • xtc

  Težave?

 • Tina

  Se strinjam, če me napade skrajni desničar bi ga vsaj lahko odpihnila.

 • Boris_j

  Ideja o enakopravnosti preko orožja je sicer neumna do amena, ampak dajmo jo vzeti zares.

  Macaffe si lahko kupi jedrsko podmornico, povprecnez pa rabljenega colta. Jaka enakopravnost.

  In država, ki nima več monopola nad nasiljem, ampak so že povprecnezi z njo v enakopravnem položaju v izvajanju sile, ni več država, temveč anarhija.

 • Ga je že tudi uporabil v ofenzivne namene, spomnimo se umora Gregoryja Vianta Faulla (po slovensko Gregorja Viranta Favla)

 • Djuro Sumar

  Če ni nihče oborožen, smo vsi enakopravni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!