fbpx

[EKSKLUZIVNO] Nov napad v Evropi: V nizozemski prestolnici najmanj 8 ranjenih, 2 v življenjski nevarnosti

(Foto: Twitter/@marczelfhier)

Grozljivo, očitno smo spet priča novemu terorističnemu napadu na evropskih tleh. V glavnem mestu Nizozemske, Amsterdamu, je namreč avtomobil zapeljal v pešce. V napadu, ki se je zgodil okoli 21. ure po lokalnem času, zunaj osrednje amsterdamske železniške postaje, je bilo poškodovanih vsaj 8 ljudi, od tega sta 2 osebi huje poškodovani.  

Po navedbah nizozemske policije je voznik avtomobila, ki je bil parkiran na nedovoljenem mestu, blizu železniške postaje, pospešil vožnjo po tem, ko so se mu začeli približevati policisti in je zapeljal v množico ljudi. Policisti so bili po dejanju nemudoma na kraju dogodka in moškega potisnili iz vozila ter ga aretirali, reševalci pa so naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da so v najhitrejšem možnem času oskrbeli poškodovane.

Tiskovna predstavnica policije Marjolein Koek je dejala, da zaenkrat ni mogoče potrditi, ali je šlo res za teroristični napad ali ne. Daily Mail pa poroča, da je policija trg zunaj železniške postaje, kjer je dnevno množica ljudi, zavarovala z namenom, da so lahko preiskali avtomobil aretiranega moškega.

Varnostne službe na Nizozemskem so v veliki pripravljenosti, odkar se je pred tednom dni zgodil napad na London Bridgeu. To dokazuje tudi petkov primer, ko je bil koncert v Eindhovnu podaljšan za pol ure, po tem, ko so zunaj stadiona opazili sumljivega moškega.

N. Ž., J. F.