fbpx

Ekskluzivno! Ženska v supermarketu kričala Alah Akbar in napadla z nožem

Foto: twitter

Iz Francije prihaja tragična vest o novem terorističnem napadu.

Po prvih informacijah se je napad zgodil v enem od supermarketov v Franciji. Tokrat je napadla napadalka, ki je kričala islamistične parole, predvsem Alah Akbar, in kupce napadla s t. i. olfa nožem, poroča Russia Today.

Napad se je zgodil v supermarketu v La Seyne-sur-Meru v jugovzhodni Franciji. Po prvih podatkih sta dve osebi poškodovani.

Tuji mediji poročajo, da je ženska zakričala “Alah Akbar” v trenutku, ko je napadla, so povedale priče. Njeni žrtvi sta prodajalec in eden od kupcev. Napad se je zgodil v predelu Francije, imenovanem Var (med Cannesom in Marseillom). Ženska je že pridržana.

Tožilec je mnenja, da bi napadalka lahko imela duševno motnjo. Policija pa NI izključila možnosti, da je bila radikalizirana.

Očividci pravijo, da je napadalka nosila nikab.

Napadalka naj bi bila rojena v Franciji leta 1994, obveščevalnim službam pa ni bila znana. Možje postave trenutno preiskujejo njen dom in preverjajo, ali je imela povezave z Islamsko državo.

Napad se je zgodil v nedeljo ob 10.30 po lokalnem času. Radio Evropa 1 poroča, da je napadalka enega od kupcev zabodla v predel prsi in da je bil le-ta hospitaliziran. Z nožem se je spravila tudi nad prodajalko, ki jo je prav tako ranila, le da naj bi bile njene rane manj nevarne za življenje. Tudi ta medij poroča, da je bila napadalka oblečena v črno ter da je nosila islamsko naglavno ruto.

 

M. S.