fbpx

Eksplodirala bomba na tržnici v Pakistanu; že 23 mrtvih, več kot 30 ranjenih

Fotografija je simbolična (foto:epa)

Na množično obiskani tržnici v kraju Parahinar na severozahodu Pakistana je danes eksplodirala bomba, pri čemer je umrlo najmanj 23 ljudi, še več kot 30 pa je ranjenih.

Na večinoma šiitskem območju v okrožju Kuram, ki je pod nadzorom lokalnih plemen, je eksplodirala bomba. “Najmanj 23 ljudi je umrlo in več kot 30 je ranjenih,” je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal neimenovani visoki predstavnik lokalne policije. Zdravnik v lokalni bolnišnici je dodal, da je večina ranjenih v kritičnem stanju, zato se bo število smrtnih žrtev lahko še povečalo.

Odgovornost za napad je prevzela skrajna sunitska skupina Laškar-i-Džhangvi. “Opozarjamo šiitske starše, da jih čaka še več takšnih napadov, če svojim otrokom ne bodo preprečili sodelovanja v vojni Bašarja al Asada,” je v sporočilu za medije dejal predstavnik skupine Ali Bin Sufijan.

Pakistan je od leta 2004 prizorišče upora islamskih skupin, ki je zahteval že več deset tisoč življenj. Letos se je število nasilnih obračunov povečalo, potem ko so pakistanske oblasti začele ofenzivo zoper islamske skrajneže po vsej državi. Julija je policija ubila enega od voditeljev skupine, ki se bori proti šiitom.

V. V., STA