fbpx

Epidemija napadov z noži v porastu: na Londonski podzemni našli kar dve žrtvi!

Foto: Twitter

Stanje v Londonu je še zmeraj turbulentno. Dva moška sta se namreč znašla v bolnišnici, potem ko sta v nedeljo zvečer utrpela vbodne rane na postaji podzemne železnice London’s Elephant in Castle. Da ne gre za nedolžno zadevo, priča podatek, da je 24-letnik še zmeraj v kritičnem  stanju. 

Potem ko so očividci našli ranjena moška, so o tem nemudoma obvestili policijo. Medtem ko je 24-letni moški še vedno v kritičnem stanju, pa v nič kaj dobrem stanju ni niti 25-letnik, ki je v napadu utrpel resne poškodbe.

Po poročanju portala Russia Today sta bila aretirana dva moška, katerih identiteta še ni znana. Policijski inšpektor Sam Blackburn je razkril, da sumijo, da je med dvema skupinama moških prišlo do prepira, dva moška pa sta pri tem utrpela vbodne rane. Postaja podzemne železnice je bila čez noč zaprta, da so lahko forenziki opravili svoje delo in zbrali vse dokaze, ki bi lahko pomagali pri razjasnitvi zločina.

Samo letos 100 žrtev
Velika Britanija se trenutno sooča z  epidemijo kriminala z noži, samo letos je namreč zaradi te oblike kriminala življenje izgubilo 100 ljudi. Pred kratkim je začela delovati vladna strategija Združenega kraljestva za zajezitev kaznivih dejanj z noži, v okviru katere so v več restavracijah v Angliji in Walesu začeli dajati sporočilo proti zbadanju na ‘take away’ embalažo ocvrtega piščanca. Kritiki so pobudo označili za rasistično, saj ocvrti piščanec velja za priljubljeno jed med temnopoltimi ljudmi.

Foto: Twitter

Hana Murn