Erdogan grozi Evropi s 100 milijoni novih migrantov

Datum:

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je imel v torek govor na splošnem zasedanju OZN, na katerem je zlasti evropske državnike posvaril pred novo migrantsko krizo. Kot je ob tem dejal, Turčija nima niti možnosti niti želje, da bi sprejemala nove množice migrantov. 

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je napovedal, da bo svet kmalu izkusil novo migrantsko krizo. Govoril je o več 100 milijonih podnebnih migrantih, poroča Polonia Christiana.

Zato je po njegovem prepričanju treba sprejeti ukrepe, ki bi zmanjšali posledice te katastrofe. Ob tem je še spomnil, da je njegova država sprejela skoraj pet milijonov Sircev. Zatrdil je še, da Turčija ne more in nima zmogljivosti oziroma možnosti zagotoviti pomoči novim beguncem ter drugim priseljencem z Bližnjega vzhoda.

Bližnjevzhodni migranti prodirajo na Zahod. Fotografija je simbolična (vir: Twitter)

Za konec pa se je dotaknil še razmer v Afganistanu. Poudaril je, da je nastopil čas, da bi vsi, ki so delovali v tej državi, solidarno sprejeli soodgovornost in ponudili pomoč. Zatrdil je še, da bo Turčija izpolnila svojo “bratsko dolžnost”, ki jo ima do Afganistana. V Turčiji sicer narašča sovraštvo do migrantov, kar je posledica slabšanja gospodarskih razmer.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Novoletni koncerti v Mariboru, brez domače slovenske glasbe, a zato z jugo nostalgijo

Ob županu Arsenoviču si v Mariboru ne morejo obetati...

Ali so takšni prizori razlog za skrb o prihodnosti Zahoda?

Ruski predsednik Vladimir Putin je v sredo na bliskoviti...

Grozote ujetništva v Rusiji: Ukrajinski vojak v petih mesecih ujetništva izgubil 77 kilogramov!

Ukrajinski varuh človekovih pravic Dmitro Lubinec je povedal, da...