EU s pravnimi postopki nad Madžarsko, Češko in Poljsko

Foto: epa

Izvršilni organ Evropske unije je začel s sodnimi postopki proti Poljski, Madžarski in Češki republiki, ker se te države leta 2015 niso držale načrta v zvezi s prosilci za azil, Komisija pa je prepričana, da se “na nož” stopnjujejo razhajanja glede migrantov. V svoji izjavi je Evropska komisija tako pojasnila: “Na žalost, kljub večkratnim pozivom Češka, Madžarska in Poljska v nasprotju svojimi pravnimi obveznostmi, ki izhajajo […], in svojimi obveznostmi do Grčije, Italije in drugih držav članic,še niso sprejele potrebnih ukrepov. Glede na to se je Komisija odločila, da začne postopke za ugotavljanje kršitev proti tem trem državam članicam.”

Postopek se lahko vleče leta
Vse tri omenjene države članice zavračajo pretežno muslimanske prosilce za azil prek sistema kvot, ki jih je sprejela EU za razbremenitev Grčije in Italije. Evropska komisija jih je mesece prosila, a pri tem vsakič naletela na gluha ušesa. Zato se je Komisija odločila, da sproži sodne postopke. Madžarska in Slovaška sta, da bi se izognili obveznim kvotam, celo tožili Evropsko komisijo, piše Speisa. Vsekakor pa bi se čas do končne razsodbe lahko razvlekel na nekaj let, zato vrh Evropske unije pričakuje, da vse tri države članice vse do končnega izida ne bodo storile ničesar.

Migracije se nadaljujejo
Obvezne kvote so bile sicer sprejete septembra 2015. Prvotni cilj je bil, da v zadnjih dveh letih po državah članicah EU razporedijo 160 tisoč migrantov, vendar pa so to do sedaj storili “le” z 20.869 migranti. Sicer pa se migracije ekonomskih migrantov v Evropo iz Afrike preko Sredozemskega morja nadaljujejo …

M. S.

 • samsara

  “Prvotni cilj je bil, da v zadnjih dveh letih po državah članicah EU
  razporedijo 160 tisoč migrantov, vendar pa so to do sedaj storili “le” z
  20.869 migranti”

  Tu se je tov. Mirko le še enkrat več izkazal za bolj papeškega od papeža. Najbrž je ni EU države, ki bi nam pri izpolnjevanju kvote prišla blizu.
  A najbrž vsemu temu ‘altruističnemu prizadevanju’ botruje le ‘poslovna žilica’, izpričana in potrjena pri levičarjih na tem področju od 40′ let dalje.

 • Olga

  Bravo Madžarska, Češka in Poljska! Vsi normalni Evropejci smo z vami!
  Italijani in Grki jih švercajo in služijo, mi naj jih pa rešujemo! Kakšno licemerje! Merklca naj jih kar ima!
  Tudi Cerarjevo vlado bomo po volitvah s Kućanom vred poslali k njihovim Islamistom, pa naj uživajo! Bomo videli, koliko časa jih bodo tam nategovali!

 • Marija

  Dobra vojska ni kaj.Angela ve kaj dela.

 • Morala

  Poljska je na nacionalni TV imela nedavno na svojem 1 programu, v večernih poročilih o grožnji islamskih migracij ter o tem, da je asimilacija znanstvena fantastika. Na naši nacionalki o tem ni duha, ne sluha.
  https://www.facebook.com/100006778992054/videos/1976996082536339/

  Odškodnina jim naredi manj škode, če jo plačajo…

 • Vince Blake

  Cilj Nemcev je bil sprejeti čim več beguncev, si jih prebrati, škart robo pa nam podtakniti. Čeprav je po mojem mnenju itak večina migrantov škart roba, a vendarle. Naši, če so pametni, bi morali podpreti Čehe, Slovake, Madžare in Poljake, ker vseh ne bodo mogli disciplinirati, če bomo složni. Ampak kolikor poznam naše hlapce, bomo prav mi pokasirali tisti škart, katerega bodo Nemci odbralii, Višegrajci pa ne hoteli sprejeti.

 • RATATA

  Poljaki, Čehi, Madžari nabijejo na nekaj vse frdirbane EU komisije s sladkim nasmehom na obrazu.

 • lauraas

  Pa té sedanje kvote se bodo povecale, saj dnevno migranti prihajajo zraven čez Sredozemlje! O večjih kvotah EU politiki modro molčijo. To ve vsak bedak, čudno da nihče ne govori o tem.

 • xtc

  Ravno z takimi slaboumnimi potezami bodo birokratski debili uničiliEU NAMESTO ;DA BI ZAHTEVALI MASOVNE DEPORTACIJE TAKOJ:

 • mannuro

  Ne vem v čem je problem. Madžarska sprejema vsako leto več nemških migrantov. Zgolj slučaj?

 • janez.pokoncni
 • The Truth Keeper

  Človekove pravice so temelj boljševizma, vsaka unija je vzor komunizma! Dobrodošli v sovjetski Evropi!

 • šmentanamuha

  Povratna tožba Madžarov proti EU zaradi politike, ki ogroža varnost v EU in uničuje nacionalne države.
  En insajder mi je povedal, da so Nemci že spisali kazensko ovadbo proti frau Merkel zaradi veleizdaje, vendar so jo nekje zaustavili, ni vedel točno kdo in zakaj. Ampak tudi Nemci so se že prebudili, nacionalizem se krepi in šeriatarji bodo slej ali prej odfrčali nazaj, od koder so prišli. Nasvet: odidite pravočasno, leta ali dve zastonj turizma v Evropi je več kot dovolj. Doma vas čaka veliko dela.

 • Evropska komisija je do zadnjega člana ok užen z vplivom ilu mi na tov, enako tudi skoraj ves parlament. Malo preverite kdo vse je bil vabljen na srečanje bild enbe rgov, ki je strogo skrito srečanje za tisk. Dokler ne bo več velikih britanij, ne bo upanja za prihodnost. Princip te združenj je zadolžiti, podjarmiti države in jih v celoti voditi k svojim sužnjelastniškim ciljem, kjer ne bo več prostora za samostojne narode. Ljudje osvestite se dokler je še kaj možnosti za nas.