Evropa trepeta pred resno nevarnostjo: Po zadnjih anketah v Franciji vodi skrajna Le Penova

Marine Le Pen (Foto: STA)

Zadnja januarska anketa kaže, da je nedavni škandal, v katerega sta vpletena Francois Fillon in njegova žena Penelope, vplival za voljo volivcev v Franciji. Fillonu se je prednost zmanjšala, zato pa je pridobila vodja skrajno desne stranke Marine Le Pen. 

Po merjenju javnega mnenja bi neodvisni kandidat Emmanuel Macron v prvem krogu dobil 22 odstotkov glasov, Francois Fillon pa 21 odstotkov. Pred njima je Le Penova, ki naj bi dobila okoli 25 odstotkov glasov. V drugem krogu bi kandidatka prepričljivo izgubila, ne glede na to, ali bi bil njen nasprotnik Fillon ali Macron. Če bi se v drugem krogu  pomerila Fillon in Macron,  bi zmagal Macron.

Emmanuel Rivière je povedal, da je Francoisu Fillonu priljubljenost padla že pred afero Penelope. Marine Le Pen bo torej po napovedih v nadaljevanju predsedniške tekme izgubila enega od svojih tekmecev. Francoski preiskovalci so zaslišali predsedniškega kandidata desnice Francoisa Fillona in njegovo ženo Penelope Fillon zaradi obtožb, da je bila nekaj let fiktivno zaposlena kot svetovalka v parlamentu, za kar je prejela plačilo 500 tisoč evrov.

Zakonca Fillon so zaslišali tudi zaradi navedb časnika Canard Enchaine, da je Penelope od maja 2012 do decembra 2013 prejemala na mesec okoli 5 tisoč evrov od literarnega mesečnika Revue des Deux Mondes, ki je v lasti Fillonovega prijatelja Marca Ladreita de Lacharriera.

Fillon trdi, da je njegova žena res delala zanj in zato prejemala plačilo. Na predvolilnem zborovanju v Parizu je povedal, da gre za umazane trike predsedniške kampanje in da se ne bo pustil ustrahovati. A je afera že vplivala na njegove možnosti na volitvah. Potem ko so mu javnomnenjske ankete na aprilskih volitvah napovedovale preboj v drugi krog skupaj s kandidatko skrajno desne Nacionalne fronte Marine Le Pen, je zadnja anketa pokazala, da sta Fillon in neodvisni kandidat Emmanuel Macron skoraj izenačena.

B. J.

 • Peter

  Ste po vseh norostih talevih pričakovali kaj drugega?

 • Olga

  Zakaj pa je skrajna? Kaj je slabega v programu Francijo Francozom?! Bravo Le Penova!

  • Peter

   Čudno ja, Tak članek bi pričakoval v režimskih trobilih, ne pa tukaj, no.

  • RealRevolution

   Zato ker se ne ve oz kdo se zato zanima ve.Morda nova24 ve.
   Kdo financira iz ozadja.Tak ko so Hitlerja in na drugi strani Stalina iste lovke financirale.Plus Rosevelt.Churchill ni rabil , je pa marsikater nasvet verjetno sprejel od “svojih”.Ki so ga “dvignili” do premierja.
   Skrajni tudi zato ker nizozemec ,ki je istega kova kot ta La Penova ima predlog da bi jih strpal v kontracepcijska taborisca.
   Prava desna stran pa ima v filozofiji na prvem mestu pravo DEMOKRACIJO in ne FASIZEM.
   Takih je malo ampak…

   Saj morda je ok ampak se se premalo ve oz bolj vedo tisti ki se za to zanimajo.

   • sodnikisozločinci

    Sicer gre za pravopisno napako, v dobro voljo si me pa vseeno spravil. Jaz bi to našo zblojeno levico takoj spravil v kontracepcijska taborišča, posebej Luko Mesca in Miho Kordiša, da ne bosta revčka po nesreči zanosila…

    • RealRevolution

     Tvoj problem.
     Ce ti ni dano razumet ali noces ,nimas pojma…
     Who care?
     Nobody!

   • Adolf Hitler

    hahahahahahahahahahahahaooohaohohohohohohohiiiihihihihihihihihihihi

    so gut habe ich seit langem nicht mehr gelacht

    • RealRevolution

     You are a life!?
     American marines waiting for you. A lot of people looking for you…
     Argentina?
     Drink American whiskey or Jagermeister or tequila in Argentina?
     Right you do not drink alcohol and you are vegetarian or vegan.
     Hitler was 20 % Askhenazim.There is a lot of rumors…
     “Jews killed Jews”.
     “Iluminati” banks.

     American freedom

 • dež

  Ko imaš na izbiro skrajnega levičarja in skrajnega desničarja, ter bolje kaže slednjemu, je to nevarnost za EU ? Kakšen bullshit, kaj so pa levičarji v zgodovini še naredili dobrega ?

  • Franc Šink

   Popolnoma NIČ .

   • Novakec1

    Naučil so se pisat z desno, razen zagrizencev

 • Metal Machine

  Le Pen zmaga in Francija gren ven iz EU + NATO.

 • Franc Šink

  Nič hudega Francozi se bodo naredili “Francoze” kot že nič kolikrat v zgodovini.

 • samsara

  Skrajen razmere (dogajanje, akcije) prinašajo skrajne posledice, v takšni ali drugačni obliki, podobi, ideji…
  Nič ni novega pod soncem.

 • Slovenec 33

  Definicijo je potrebno do konca napisati.
  Skrajni desničar je patriot in skrajni levičar pa idiot.
  Če smem izbirati sem 100 % za patriota.
  Zato dajem glas ge. Le Pen, ki bo naredila kaj koristnega za Francoze in ne bo podpirala novih okupatorjev kot se to dogaja s strani levaških oblasti v slovenskih deželah.

 • xtc

  tULE VELJA OPOMNITI NA PREDHODNO BRANJE INTERVJUJA Z jj IN S TEM ;DA JE lE PENOVA TEŽAVA_KI SE POVEZUJE Z pUTINOM:
  zDRAV NACIONALIZEM NI NIČ HUDEGA;KO PA SE ZAČNE MEŠATI Z pUTINOVIM KOMUNIZMOM IZ;RUSONACIONALSOCIALIZMOM PA SO TEŽAVE TU:
  jj JELEPO OPOZORIL ;DA UTEGNEJO BITI NAPETOST MED rUSIJO IN zda ČEZ LETO ŠE VEČJE VSAK TREZEN VE ZAKAJ:
  iN JJ JE RAVNO TAKO PRAVILNO OPOZORIL ;DA SO PREVEČ EKSTREMNI NACIONALNI ODKLONI ENAKO NEVARNI KOT TISI ;KI BI SEMKAJ FURALI MUSLIMANE IN KAJ ŠE:
  Ljudje zelo hitro pomešajo med zdravim nacionalizmom in ekstremi;ki so nato enako škodljivi kot multikulti ljubiteljska dejavnost:

  • Anja M.

   Janša mi deluje kot politik, ki verjame, da je multikulturalizem mogoč. Multikulturalizem je mogoč v času debelih krav. To obdobje se nepreklicno poslavlja, ker je trenutna raven izrabe naravnih virov enostavno nevzdržna. Padec se še niti ni resno začel pa multikulturalizem že kaže svoj pravi obraz. Čez 20 let bo etno-nacionalizem standard tako, kot je danes multikulti. Vmes bo tudi umazano obdobje etničnega čiščenja in drugih svinjarij. Nima pa smisla za to kriviti nacionalistov, ker oni bodo prišli na oblast po volji ljudstva. Takšna je pač narava ljudi.

   • xtc

    Multi kulti v praksi ni mogoč;kajti to pomeni ;da bi se morle vse religije popolnom;a sekularizirati vključno z komunizmom v vseh variantah in dejansko živeti drug mimo drugega;rez vsiljevanja svojega drugim_to pa je realno nemogoče;saj razpade okvir družbe oz: ljjudje živijo kot roboti drug mimo drugega;kar ni možno:

    • pokvarjeniSvet

     Bingo !! to ti že celi čas trobimo ti pa si nevem koliko časa nazaj trdil da je globalizem in multikulturalizem naravni standard bolj motit se nebi mogel !

     samo 100% marksist lahko trdi da je multikulturalizem in globalizem ok.
     Vsak v takšni obliki katero nam vsiljujejo marksisti oz askhenaziji je nemogoč in zelo uničujoč za nas. Saj namerno uničevanje avtohtonih Evropskih narodov ni naraven pojav. Enako vsiljene migracije niso naraven pojav.

  • RealRevolution

   Tako je .
   Dodati se treba da je JJ bil oster do Kitajske in se ve zakaj.Zelo oster .Za Rusijo je samo to omenil.
   Tiha voda bregove dre.Vsaj v Evropskem svetu z kitajci je tako,ker marsikaj prevzemajo.In njihov rezim…Oni so top komunisti ki scitijo manijaka v severni koreji.

  • Prihajam Slovenija

   Ti si pravi bolnik s Putinom, napiši kwa je tebi naredil.

 • Peter

  Sem si reku, kle je bejba na sliki, kle bo tumpek.
  Pa ga ni.
  Kje delaš red tumpek, kje se skrivaš, no?

 • Antonius

  Bolj, kot Evropa, trepetajo razvajeni bruseljski politiki z Merklovo na čelu, ker se v državljanih Evrope začenja prebujati preživetveni refleks.
  S politikantsko preračunljivim vsiljevanjem kemenodobnih šerijatarjev, so z operetno lahkotnostjo predolgo časa zajebavali zdravo meščansko in kmečko pamet, da so se politikantski parketniki presenečeni zavedeli, da jih je ujel ljudski revolt. Nacionalistična retorika se je pojavila v novo nastalih strankah po Evropi, kot odpor proti samoljubnim in podcenjujočim vasezagledancem z bruseljskega in evropskega političnega parketa. Enkrat je Evropa nacionalizem v obliki fašizma, nacizma in komunizma že prehodila, najslabše bi bilo, če se Evropa ponovno znajde na tej poti.
  Janša ima še kako prav v svojem odgovoru novinarki Vocal Europe, da bomo Evropejci lahko zadovoljni, če bo Evropa na koncu leta 2018 še v takem stanju, kot je sedaj.
  Janša je kot govornik že na kongresu EPP podal odlično analizo stanja v Evropi in v širšem prostoru okoli nje. Merklova je rabila skoraj leto, da se je začela obnašati kot ‘cerar. Janševa opozorila in priporočila je začela prodajati kot svoja. Zdaj se počasi zaveda, da je problem prebeglih, pobeglih in dezerterjev potrebno reševati tam, od koder so šerijatarji prišli prav na povabilo nje v Evropo.
  Kohl je bil zavezan združeni Evropi, Merklova pa to zavezanost samo igra.

  Naj navedem eno malenkost o poštenju Merklove. Proti Rusiji podpira gospodarske sankcije, nemške banke pa za dober zaslužek perejo ruske evre. In kaj imajo od tega ostale evropske države, ki morajo sodelovati v zapovedanih gospodarskih sankcija?
  Med papežem in Merklovo ni nobene razlike, oba sta umazana.

  • Anja M.

   Imaš prav ampak celoten svet je močno zadolžen. Da bi te dolgove odplačali je potrebna nadaljna rast, ki pa ni več mogoča. Trenutno se vsak odstotek rasti plača s trikrat toliko novega dolga. Pred nami je ekonomski kolaps v takšnih časih pa vedno na plan privre nacionalizem. Včeraj je predstavnik Trumpove administracije Priebus med tiskovko izjavil, da so izzivi pred njihovo administracijo zelo podobni tistim s katerimi je bil soočen Hitler, ko je prevzel oblast. Vse kaže, da gremo po isti poti.

   Kot zanimivost še to: Fillona, ki je bil najresnejši tekmec proti Le Penovi je te dni zajela afera, ki bo najbrž pokopala njegove možnosti za izvolitev. Vse zvezde se uravnavajo v njeno zmago. Vsaka podobnost s Trumpom je zgolj naključje. Ali pač?

   • dob

    Najbolj me razveseli, me prijetno vznemiri in malo tudi preseneti dobro postavljeno vprašanje kakršno je tvoje, Anja M., na odličen Antoniusev komentar. To dovoli še drugim, da pod vtisom tvojega vprašanja še drugače vidijo probleme, z več zornih kotov. To spet omogoča nova in nova vprašanja, nove načine pristopanja in pojmovanja situacije, v katero smo se zapletli.
    Sam bom nadaljeval v tem smislu, potem pa ni več od mene odvisno kam se bo, če se sploh bo, ta debata nadaljevala.

    Govorimo o dolgu in dolgovanju!

    Po moje je dolg bolj stvar čustev, kot pa denarja. Za denar večkrat rečemo – ah kaj, saj je samo denar…!
    Ni res. Ni samo denar.
    Kadar v nekaj investiramo, v nekoga ali v predmet, tedaj ne investiramo samo našega denarja. Investiramo tudi in predvsem svoja čustva. S čustvi pa pričakovanja!

    Človek, ki vzame naš denar, obenem pa prezira in celo zanika naša pričakovanja – je prevarant! Pričakovanja so pa tako velika in takšna, kot je bil naš dogovor s človekom, ki smo mu posodili denar.

    Še malo in pridem k stvari. A naj najprej opišem, kako to reč z dolgovi in dolgovanjem poteka v Sloveniji!
    Najprej dolgovanje navznoter, v državi, med nami!
    Med prijatelji, sosedi, med sorodniki, med ljudmi, med firmami, naše do države in dolgovanje tega, kar država nam obljublja, pa ne izpolni.

    Če te prijatelj vpraša, da mu posodiš večjo sumo denarja ker ga potrebuje zato, das lahko reši neko težavo, pa recimo, da gre za precejšnjo vsoto, ki jo družina hrani za šolanje otroka, za primere hude bolezni v družini, za novo hišo, prizidek in podobno…. obenem pa človek razume stisko prijatelja – se zato najprej pogovori doma, z ženo. Potem ta denar posodi, še posebej, ker se prijatelj zaklinja na pokojno mater, da bo vse vrnil v dogovorjenem roku.

    Potem pa… ko bi prijatelj moral denar vrniti, se mirno pripelje mimo njegova žena z novim avtom. KO rečem, da gre mimo, mislim ravno to: gre mimo. Ne ustavi se.
    On pa pravi, da denarja nima.

    Na cesti se te izogiba, čez nekaj let ti pa preprosto reče: Pa kva mi težiš! Bom vrnil, ko bom vrnil, če ti bom sploh vrnil.
    Konec zgodbe. In prijateljstva.

    V Sloveniji že tradicionalno velja nekaj pravil, sila preprostih in neprijetnih, ki so postala mentaliteta in značilnost tega naroda. In vsa so zelo slaba.
    Torej, če nekomu posodiš denar, potem bo ta jezen nate, če ti ga bo vrnil ali pa če ti ga ne bo vrnil.
    Pika.

    Toda hvaležen ti ne bo nobeden. Če posodiš, bo jezen nate. Če mu ne posodiš, bo jezen nate. Le zahtevaš vračilo, bo jezen nate. Če ne zahtevaš nič, bo spet jezen nate. Skratka – jezen bo nate, pa naj narediš karkoli.

    V vsakem primeru pa si bo izmislil izgovore za svoja dejanja, rekel bo: Ja, pa saj ima denar, če ga ne bi imel, ga ne bi posojal (to bi on naredil, zato sklepa po sebi). Ali pa bo rekel: kako ga je pa on dobil – z dediščino, saj praktično ni bil njegov… Ali pa bo rekel: On mene izkorišča! Dobro je vedel, da me bo lahko stiskal za vrat preostanek življenja zaradi tega dolga, in bo zato vplival na vsako mojo odločitev… prekleta pizda, to je bil njegov namen!

    Če to preselimo na način slovenskega državnega zadolževanja v tujini, in na to, kako komunisti delajo na tem področju, kako se obnašajo in na čem je ustvarjena mentaliteta tega naroda in ne nazadnje njeni zakoni, potem nam je jasno, da so izgovori v mikro in makro pojavi povsem enaki.

    Zakaj mi je torej všeč, kako si postavila vprašanje o dolgovih, Anja M.?
    Zato, ker spaja duhovno in materialno vprašanje o tem, kaj je dolg in dolgovanje! Komu pravzaprav kaj dolgujemo in zakaj!

    Jezus je ničkolikokrat rekel: če imaš in lahko daš – daj!
    In naj tisto, kar daš drugemu, nima vrvic. Če daš – daš! Nja gre od tebe k tistemu, ki potrebuje!
    Ker če ne daš od sebe, potem ni darilo, temveč obveza.
    To potem vpliva nate, na tvoje razmišljanje, na tvoje počutje in življenje, da ne rečem na tvoje zdravsveno stanje.

    V primeru, da si tako posodil nekomu precej denarja, zdaj pa vidiš, da ga ne bo nazaj, ti žena, ko vidi kako si zlomljen pod bremenom odgovornost za družino, ker si ji zapravil možnost, da bi otroka poslala v tujino študirat ali da bi dozidali hišo ali si privoščili kaj več od le stiskanja denarja za hrano… torej tvoja žena ti tedaj reče: Pusti Franci! Pozabi, bova že kako…

    Če imaš tako ženo, ji poljubi noge.
    Ker če nimaš, ti bi pila kri. Morda boš tedaj, ko boš umiral, rekel svoji ženi: oprosti, ker sem uničil najine načrte, s tem, ko sem Joškotu posodil tisti denar…. In ona ti bo rekla: Pusti, je že v redu… Ker se spodobi.
    Toda telo… telo je del materialnega sveta in dokler možgani nečesa ne poravnajo, telo drži v sebi. Tudi če zanikaš to stanje, ki se zato imenuje zamera, te zamera razžira in počasi prerašča v bolezen. In ta napreduje, tebe je pa vse manj in manj.

    Slovenski narod je ena sama velikanska zamera.
    Gretje starih in starodavnih zamer. To je idealno stanje duha, da se vanj usede komunizem, ki je maščevalen in NE ODPUŠČA! Nikoli ne odpušča.

    Čisto privatno Bolečino ideologija združuje v morilsko moč, ki potem prevladuje nad ljudmi in glej ga vraga! – ljudje so tej ideologiji hvaležni, ker potem lahko opazujejo svoje zamere zunaj sebe in mislijo, sebe prepričujejo, da so to objektivne zamere, predvsem pa niso njihove.
    Zato so prepričani, da ima kučan neko vizijo v sebi, ki jo nesebično razdaja in jo hoče uporabiti za tvoje, moje, za naše skupno dobro.

    Toda Telo ve. In se ne obnaša po politiki, ne obrača se po trendih, zboleva.
    V seštevku pa je to potem narod, ki se valja v brezupu, v pomanjkanju volje in samozavesti.

    Navzven se dolgovi vračajo z denarjem in vzpostavitvijo odnosov, ki bodo temeljili na zaupanju. TO je bistvo poslovanja.
    Če tega ne storiš, če ne gradiš na tem, potem se zgodi tisto, kar se je zgodilo v začetku devetdesetih v Jugoslaviji!
    Zunanji dolgovi se poravnajo z denarjem. Torej so rešljivi.
    Zunanji dolgovi so enaki notranjim, in kadar se ne poplačajo do dolžnikov, se pretvorijo v notranji dolg! Le da se notranji poravnavajo drugače. Notranji dolgovi se poravnavajo s krvjo.

    So bili plačani? Je zdaj konec? So poravnani?
    Ne, niso. Niso poravnani ne s krvjo ne denarjem. S tem slednjim sploh ne. Ker če bi bili vrnjeni z denarjem, tako kot so nastali, potem tudi s krvjo ne bi poslovali kot smo poslovali. Sami smo si ustvarili svojo nesrečo. Želeli smo jo sosedom in smo jo ustvarili!

    Slovenski dolgovi ni samo administrativna stvar, niso stvar kako to prikažeš, ker resnica ni samo stvar neke poljubne interpretacije!
    Pri kateri preprosto en papir preložiš na sosednjo mizo, zadolžiš referenta naj “poštima”stvar. Pol pa ta »zastara« in nikom ništa!

    Slovenski dolg tujini je 1.5 dolga, ki ga je ustvarila vsa SFRJ. Jaz to raje preračunam na število pobitih, poklanih, posiljenih, pohabljenih, razseljenih, duševno in telesno strtih, kot pa da bi računal z denarjem, ki ga nihče niti ne namerava vrniti.
    Žalostno je, da te vlade, ki jih pri nas voli večina prebivalstva, sploh ne razmišljajo o tem, da bi kdajkoli vrnile denar za odplačilo svojega dolga. Namesto tega razmišljajo izključno samo o tem, kako bodo izboljšale bančno “boniteto”, torej zmožnosti nadaljnjega zadolževanja države! To, kot glavni državni cilj, je POGUBA za ta narod!
    Stranke, ki to podpirajo, redno zmagujejo v parlamentu in na volitvah.

    In zato človek, kot je Janša, ki bo v svojem volilnem programu rekel: Fantje, začnimo delati! Najprej se organizirajmo na način, da bomo ustvarili nova delovna mesta, da bodo mladi lahko delali, ustvarjali, da bodo imeli prihodnost, družine, da bomo kot Slovenci rasli, ne propadali. Da bodo mladi in najsposobnejši ostajali doma in bomo sami začeli delati denar, proizvajati nekaj koristnega za nas in za druge. Da bomo lahko vračali dolgove in nam bo še ostalo za mirno življenje.
    Da si ne bomo več izposojali, temveč bomo skrbeli za svoje ljudi,za svoje najprej, potem pa, zato ker bomo imeli, bomo še drugim pomagali.

    Zato Janša ne sme zmagati! Ker bi s tem prekinil tok, s katerim kučan, kučanisti, prenovitelji, komunisti, jugosi, nostalgiki, vladajo že 70 let! In nas s tem vse bolj pohabljajo.

    Globalno gledano, je pa tako kot praviš, Anja M.! Vsi nekaj nekomu dolgujejo, pa pravzaprav nihče oprav točno ne ve ne komu, ne kaj ne koliko, Hkrati pa se nobeden ne počuti, da bi prav on bil komu kaj dolžan. Saj je večina ljudi revnih.

    Seveda, z vzdrževanjem tega stanja status quo je laže vzdrževati napetost. Tako je laže nekoga nagovoriti, češ, svet bi bil pravičnejši, če bi bogastvo pravilno porazdelili, zato je treba bogatim vzeti in ga dati revnim. Je bilo 25 let (četrt stoletja) premalo, da bi začeli dajati revnim, če so imeli naši vrli komunisti ta namen?

    Hehe, ravno to dela kučan: pre-porazdeljuje bogastvo, pri ustvarjanju katerega sam ni imel nič!
    Ukradel je denar, zdaj ga pa okoli tala svojim prijateljem iz Foruma 21. Potem bodo vsi skupaj rekli: ko je bil kučan, smo dobro živeli… Ali pa, kot v Titoevm primeru: Tito je krao, ali je i nama dao….
    Nobenega ponosa. Kvečjemu ponos morilca, ki čaka na priložnost, das bo ubil in zabrisal sledi za sabo.

    Vesolje pa ne deluje tako.
    Telo je Zavest, ki je shranjena v Materiji. Ne moreš je ubiti, ker oživi, ko pride v stik z Zavestjo. Katerokoli – toda Zavestjo!
    In to Zavest mi s telesom oživljamo. To sposobnost imamo.
    Vsak je oživlja svoj del. In vsi deli so med sabo povezani v celoto, kot je povezan sistem veznih posod v fiziki.

    Kar se zgodi v enemu, se prične dogajati mnogim. Zid med telesom in človeškimi možgani pa predstavlja indoktrinacija skozi vzgojo, z navadami navade, ideologijo in religijo. Ta zid nam ne dovoli, da bi komunicirali, predvsem pa čutili z drugimi, ki so v Telesu in s telesom naši bratje in sestre.

    Indoktrinacija deluje kot zamašek v ceveh, ki nas povezujejo v celoto. Takrat ne moreš čutiti drugega. Osamljen si in te je strah. Ne razumeš, zakaj se to dogaja in ne od kod prihaja.

    Te Zavesti zdaj ni, ker je ni v glavah. Je pa v telesu. Telesa se pogovarjajo med sabo – brez nas! Brez našega vedenja. IN jaz, kadar pišem, pišem zato, ker MOJE telo hoče pripovedovati bratom in sestram drugo zgodbo od te, v katero smo bili postavljeni. Moje telo, in z njim vsa telesa na tem svetu, imamo drugo zgodbo, in vesel sem, da je tako. Kajti brez tega – ni rešitve!

    In dokler telo, ki je predstavnik tega Planeta, nima stika z možgani, ki so predstavnik Nebes, dokler sebe ne oblikuje v Duhu, potem tudi telo ne more delovati kot Telo – Zavest!
    Nekoč mi je ena Kitajka na koje vprašanje, če bo nadaljevala študij v Evropi in ostala tukaj, odgovorila:
    Ne! Vi Evropejci ste sami in osamljeni. Pri nas ljudje niso sami, ker niso prepuščeni sami sebi tako na milost in ne milost, kot ste vi. Pri nas za posameznika poskrbi družina. Pri nas ne vemo, kaj je osamljenost!

    In o tem dolgu govorim! Tistega drugega nikoli ne bomo poplačali, ker ga je nemogoče odplačati. Tudi če ubijamo dokler ne izgine vsak, ki bo kričal in se upiral in protestiral!
    Temu dolgu, ki ga imamo do telesa, torej do sebe, pa ne bomo ušli. Ne bomo se mu izognili.
    Ubijanje ne pomaga. Samo povečuje dolg.

    Če se še malo vrnem na denar, ki smo ga posodili prijatelju, pa ga ni vrnil…
    Če daš od sebe, kadar lahko, brez vrvice, brez obveze, na katero bi bil pripet v obliki dogovora in s tem ustvarjanja dolga, potem vso energijo zamer, ki bi tako nastale, vso energijo,,ki jo tako usmerimo v maščevalnost in zamero, v ohranjanje sovraštva, v razdiralnost odnosov, ki jih ustvarimo okrog sebe, – vse to, vso energijo, ki bi tako nastala, lahko obrnemo v ustvarjalnost.

    Tako lahko namesto zamere, ki ti ne pusti, da bi ženo objel in ji rekel; Ves sem tvoj…! – in to lahko rečeš, ko nimaš zamer v sebi, ne skritih, ne na pol skritih ne čisto skritih ali zatajenih. Nimaš nič, kar bi ždelo v tebi, te razjedalo in ti leto za letom uničevalo življenje.

    Usmeriš svoje energije v svoje življenje, in to ti bo obrodilo plačilo, ki bo nekajkrat, večkrat, morda neskončno krat povrnilo vse tisto, za kar misliš, da si dokončno izgubil! Tako preprosto je to.

    Seveda, so pa družbeni sistemi, ki ti ne pustijo, da bi zamere ovrgel, ker iz zamere črpajo moč. Zato zamere načrtno vzdržujejo. Vzdrževanje zamer pretvorijo v ideologijo!

    Zato ne smemo biti presenečeni nad nenadno širitvijo tako imenovanih liberalnih ali “levosučnih idej”, da ne rečem komunističnih po vsem svetu, celo v sistemih, ki so vse prej kot komunistični. Saj izhajajo iz enakih travm! In vsi jih rešujejo simbolično! Z maščevanjem!
    Pripravljajo se na spopad in na krvavo poravnavanje dolgov.

    Jugoslavija je bila popoln vzorec tega, kar se nam je ves čas, skozi vso človeško Zgodovino in skozi stoletja, tisočletja, deset tisočletja, dogajalo pred nosom. In vse se ponavlja enako tudi zdaj, le da so karte drugače premešane, a igra je ista in pravila so ista! Ne enaka – ista! Ker nikoli nobena igra ni bila dokončana, le prekinjene so se nadaljevale. In nikoli nobena smrt ni poravnala dolga.

    Niti ni Jezus umrl za vse nas!
    Ni nas vse odkupil in odplačal našega dolga, kakršenkoli naj bi že ta bil.
    Tega niti ni mogel, kar je Stvarstvo kasneje tudi pokazalo. NI BILO DOVOLJ! Njegova smrt ni bila dovolj!
    Kljub želji enega človeka, ki je bil Bog, nas ni mogel odkupiti. Niti tedaj ne!
    Vsak od nas je dolžan nekaj prispevati. Dolžan je prispevati odgovornost za lastno življenje. Nihče drug ga ne more odkupiti za nas ali storiti to za nas. Moramo preprosto HOTETI ŽIVETI.
    Ni ga treba kupovati. Dovolj je, da ga hočemo.
    Bog darilo da. Njegova darila nimajo vrvice, za katero potegne, ko se premisli. Njegova “vrvica” je naše veselje, da živimo Življenje, kot ga nam je Mama dala. To ga dela srečnega!
    Ne rabi hvaležnosti! On je nam hvaležen.

 • jan

  Super. to je začetek konca globalistične Evrope. To je zaćetek svobode in varnosti.

  • RealRevolution

   Prej zacetek vojne.
   Rasne vojne ,ki jo ze kar iskrijo in se iskri.Jim je ze dovgcajt…
   Ceprav je resna stvar 3WW.
   Zaradi bebavcev ampak tako je.

   • Peter

    Ko sem pred nekaj leti govoril, da bo tretja vojna med islamom in zahodom, so me imeli vsi za norca. Zdaj mi bodo pa kmalu pritrdili, zgleda, no.

 • Prihajam Slovenija

  Fillon je tud Odiseju ženo ukradel, za to bom podprl Le Penovo

 • jankoslav

  “Evropa trepeta pred resno nevarnostjo”. Ali ste resni, pred katero nevarnostjo trepetamo Evropejci, pred Le Penovo, ali pred poboji nedolžnih ljudi po prestolnicah Evrope !!!!!

  Ko se racionalni človek odloča, ali bi raje bil mrtev, ali pa bi raje podprl nacionaliste, se odloči za slednje. To je popolnoma normalno. Osebno preživetje ali pa preživetja naroda sta naravna stanja.

 • airways

  Le Penn naj zmaga!

 • baubau

  Le internacionalistična levica trepeče za svoje neupravičene dotacije

 • črnaovca

  Zakaj bi Evropa trepetala, saj je skrajni čas da zopet pridejo desničarji in zanetijo vojno.

 • Adolf Hitler

  evropa sploh ne ampak kumunaiseri!