“Evropi bo uspelo le, če bo imela močne nacionalne države”

(Foto: iStock)

Madžarski minister za pravosodje Laszlo Trocsanyi je prepričan, da bo “Evropi uspelo le, če bo imela močne nacionalne države”.

Po besedah ministra bodo morale biti države, kot so Poljska, Slovaška, Češka in Madžarska, glasne v razpravah, v katerih se govori o prihodnosti Evropske unije. Te štiri države, ki tvorijo Višegrajsko skupino, že več kot leto nasprotujejo migrantskim kvotam, ki jih vsiljuje Evropska unija.

V petek so se na Madžarskem formalno srečali štirje predsedniki Višegrajske skupine. Najpomembnejše točke dnevnega reda so bile migracije, trgovina in prihodnost Evrope.

Sicer pa Višegrajska skupina ni več osamljena, saj so države, kot so Avstrija, Bolgarija in Hrvaška, pokazale, da imajo enako vizijo o migracijah.

M. S.

 • Didi

  Ruska muska.

 • Emmanuel Bank

  Bravo Orban.
  Bravo Visegrajci.
  Izvolimo normalno vlado ki nas bo prikljucila Visegrajski skupini.

  • Caetano

   To bo naredila Janševa vlada, če ji damo priliko.

   • Marijan

    Tako je treba voliti SDS katera bo pometla s levuharji

    SDS + MAGA = ZMAGA

    • Bogomir Senekovič

     Pokazati je potrebno in to brez sramu ter brez strahu kaj hočemo. Smo sposobni živeti in preživeti brez vsiljevanja, pa še bolj brez hlapčevstva, ki nam ga vsiljuje neka tuja verska in kulturološka zablojena ideologija, s pomagači iz domačega dvorišča. Naj se na volitvah kuje nek novi duh politike, ki bo delal za dobro Slovencev!

 • Morala

  Že res, da nasprotujejo in vse lepo in prav! Zato pa jih v ostale države uvažajo!
  VS je premalo glasna!

  • Caetano

   Za nekatere je pač žal prepozno, ker imajo tako politiko že 40 let. Morali se bodo pač nekako znajti, marsikaj se bo tam dogajalo in bodo tudi za svarilo ostalim kam pripelje napačna politika. Mi moramo poskrbeti, da ne bomo pristali tam kot so npr. Francija, VB, Nemčija, Italija, Holandija… ker gremo prav to to smer. Morali pa bi obrniti krmilo v nasprotno smer proti Višegrajcem. To lahko naredimo samo z izvolitvijo nove vlade.

 • garfi

  zato nas komumunajzli zmerjajo z narodnimi izdajalci
  in sedaj kot leviĆarji z nacionalisti
  LjudskiOsvobodilniBoj press

  • Asterix in Obelix

   Tat velikokrat reče: “Primete tatu.” Konfucij.
   “S človekom, ki se ničesar noče naučiti, je bolje, da ne ustvariš nobenega odnosa.” Konfucij
   “Vera, ki ne prizna svobode drugače verujočim, je zanič.” Konfucij.
   “Ne naredi drugemu, tistega kara ne želiš, da drugi naredi tebi.” Konfucij.

   • garfi

    večno deluje, žal
    primimo jih

 • Artur

  Sicer pa Višegrajska skupina ni več osamljena, saj so države, kot so Avstrija, Bolgarija in Hrvaška, pokazale, da imajo enako vizijo o migracijah.
  Zlovenija ima drugačno vizijo ona trajba tako kot ji sedanji tujerodni gospodarji ukažejo.
  Barbara Spectre cionistična Liderka židovske skupnosti “Paideia” na Švedskem.
  Trenutno se Evropa še ni naučila kako biti multikulturna .
  Mi bomo del porodnih muk te transformacije, katera mora nastati.Evropa ne bo več monolitna družba kot je bila v prejšnjem stoletju , Židje bodo center tega .To je velika transformacija za Evropo, ki zdaj prehaja v multikulturalni model.In Židje bodo prezirani zaradi njihove liderske vloge.
  Zase hočejo rasno čisto židovsko državo drugod bi radi ti hipokritski žoharji kot liderji harali z multikulti sranjem in pol nam hočejo še na nos natakniti občutek krivde zaradi tega.

  • šmentanamuha

   Tole je treba čim večkrat ponoviti. In zdaj moramo na ukaz jokati za pobitimi Židi, za svojimi pomorjenimi Slovenci pa ne smemo.

 • Asterix in Obelix

  Naj pove resnico, da Evropi ne more uspeti, da bo razpadla na zahodni muslimanski del in na vzhodni krščanski del. Dejstvo je, da z muslimani ni mogoče normalno sobivati. Naraščajoči antisemitizem v Nemčiji je dokaz, da se uresničuje zadnji Hitlerjev načrt, ko je rekel, da morajo uničiti ŽIDE tudi če to pomeni uničenje NEMČIJE in je brez slabe vesti pošiljal Nemške vojake v gotovo smrt. Točno to se spet dogaja pod Satanko Merkl.

  • Burek Burecki

   Hmmm. Mam muslimana soseda ze 35 let pa kar dobro sobivamo….

 • Slovenka

  Dragi moji, med tem ko se mi strinjamo, da Slovenija potrebuje zmago SDS na volitvah, če hočemo preprečiti propad Slovenije na vseh področjih, nam Murgelštab že določa zmagovalca na junijskih volitvah, in sicer Balantičevega someščana, kateremu v spodobnih razmerah ne bi smel zavezati čevlja, ampak v naših izprijenih razmerah lahko razmišlja o zmagi na volitvah. Sama se čudim, da forsirajo ravno njega in ne SD, ampak očitno spet stavijo na nove obraze:
  http://www.politikis.si/?p=201043.

  • šmentanamuha

   To je pač medijska volivna vojna. Spomni se, kaj so delali v Ameriki s Trumpom, pa je vseeno zmagal. Tako da malo več smelosti in optimizma, prosim. Pomembno je, kako bodo predstavljali svoj program in kdo bodo govorci. Kdor je videl Trumpove govore, mu je jasno, zakaj je zmagal. Nekaj se bo treba naučiti od njega.

   • Slovenka

    Hvala ti za tole. Torej se strinjava, da so take ankete v službi ustrahovanja in demoraliziranja desnih volivcev? Namreč, da jim dopovedujejo, da bo desnica tako in tako škripnila, tako da sploh ni vredno iti na volitve? Dokažimo jim, da to ni res. Bo pa morala biti SDS bolj zagnana. Svoje volivce bo morala z nečim opogumiti. Sama verjamem, da položaj desnice ni brezupen, bi bilo pa potrebno v kampanjo vnesti ogenj in prepričati Slovence, da bodo junija odločali o svoji prihodnosti. Bojim se, da je Slovenija izgubljena, če levica dobi še en mandat. Sloveniji se čas izteka.

 • sodnikisozločinci

  Evropi bo uspelo le, če EU crkne.