fbpx

Evropski poslanec De Graaff: “Neizobraženi ljudje iz zaostalih kultur (muslimani) bodo Evropo potisnili nazaj v srednji vek!”

Foto: Twitter/iStock

Italijanska evropska poslanka Cécile Kyenge s kongovskimi koreninami zahteva sankcije zoper nizozemskega evropskega poslanca Marcela de Graaffa, ker naj bi ta med debato v Evropskem parlamentu podajal “islamofobične” izjave. Pri čemer pa več kot očitno ne želi dojeti, da muslimanska vera izrazito zatira ženske. 

De Graaff, sicer pripadnik nizozemskih svobodnjakov, je v pogovoru s portugalskim premierjem Antóniom Costo dejal, da bodo neizobraženi ljudje iz zaostalih kultur (pri tem je imel v mislih muslimane) Evropo potisnili nazaj v srednji vek, ob tem pa dodal, da beseda islam pomeni neenakost med ženskami in moškimi, poligamijo, otroške poroke in umore iz časti.

Tajanija pozvala k sankcioniranju
Poslanka Kyengeva je zaradi takšnih izjav zahtevala sprožitev sankcij, saj naj bi De Graaff po njeno z izjavami širil islamofobijo in sovraštvo do muslimanov. “Njegov govor več kot očitno temelji na islamofobni retoriki,” je dejala in predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija pozvala, naj De Graaffa suspendira ali mu naloži veliko globo. Potem ko je svojo prošnjo naslovila na vse člane parlamenta, jih je 40 podprlo njen predlog.

Foto: YouTube

N. Ž.